Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

I dag har jag missat en kanonbild!!!

I dag har jag missat en kanonbild...tänk er fyra blåklädda gubbar som har middagsrast och har satt sej i solens sken mot en husvägg lojt lutandes alla fyra mot två stora fönsterbläck...en ätandes en banan och två röker...den tredje sätter näsan i vädret...De såg fantastiska ut!!!....och bakgrunden var perfekt;  det anonyma höghuset med sina grafiska fyrkantiga fönster som lagom mycket solljus kastade reflexer i.....å visst hade jag kameran med...naturligtvis, men nedstoppad för egentligen var jag på väg till affären....å inte vågade jag ta upp kameran....hela vägen till affären kände jag djup ånger och var asförbaskad på mej själv....

Väl hemma slängde jag in matvarorna i kyl och frys, slängde i mej själv lite kaffe...å när det var klart slängde jag kameran resolut om axeln och gick min vana trogen ned till Industilandskapet...nu ska det i alla fall bli bilder!

Tyvärr blev det inga blåklädda gubbar uppkrupna på fönsterbleck...men väl andra bilder från Industrilandskapet...

 

Motala Ström och del av Arbetets Museum "Strykjärnet".

 

Skorstensstaty...

 

På promenad längst med Arbetets museum...månne turister?

 

 

Alla byxor 299 kr...tag 3 betala för 2...Stiliga pojkar på väg framåt här i livet!

 

Jag gillar verkligen "Strykjärnets" fasad!

 

Sms...inte alltid så lätt!

 

Resa bort...kanske?

 

Möte på bron. Vad alla verkar ha bråttom!

 

Väldigt bråttom...

 

 

Neej inga gubbar på fönsterbleck, men väl andra gubbar och tanter...och många verkade mycket upptagna och stressade. Och  mitt i bland dem stod jag och njöt av det härliga höstvädret, de ståtliga byggnaderna, den gul-blåa färgprakten och folklivet...men framför allt kände jag mej jättenöjd  med att jag vågade stå där, bland alla  människor till slut med kameran öppet och trycka och trycka...

Blåklädda gubbar får det bli en annan gång!

Hälsningar Lena.

 

Inlagt 2009-09-24 23:08 | Läst 3062 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder. Synd du missade gubbarna. De senaste 10 veckorna har jag burit kameran över axeln istället för i väskan. Inte alltid man vågar rikta kameran mot det man vill fota i alla fall, men man har i alla fall kameran framme :-)
Svar från Lena Eriksson 2009-09-24 23:40
Kändes fånigt att gå med kameran över axeln när man var på väg till mataffären...men hädanefter får det bli över axeln även då...å så gäller det att vara modig också...
tack för att du tittat in på min nybörjarblogg! / Lena
BRA Lena, kör på!

"-Ögonblicket kommer som en snigel, försvinner som en blixt"

Om man har en "helautomatisk" modern kamera (typ Instamatic) är det ett litet trick, att bara ha den i höger handen med remmen runt handen vid höften och bara trycka av. Bara köra. Vid fikat lite senare, får man sortera massor,..någon kanske duger?
Svar från Lena Eriksson 2009-09-24 23:58
Visst...jag har en liten Canon Ixus, som jag tar med i stället ibland...men den brukar ju åxå ligga ned stoppad när jag typ ska handla....
Det får bli bättring!
(Känner att jag iallafall vågar mej ut mycket mer nu än bara för ett par månader sedan...så det går åt rätt håll!)
Tack för ordspråket...det var jättebra! Å tack för att du kollar in min blogg! / lena
Vad synd med de blåklädde gubbarna, hade varit kul och sett:o)
Det med å törs fotografera tränar jag också på var på marknad och tränade hofteskuddsfoto, kul att se vad man fick, mycket dårlig med några ble väl bra.
MVH synnöve
Svar från Lena Eriksson 2009-09-26 00:07
Tack för kommentar...jaa, varför ska man vara en fegis ibland...men det är bara att jobba på!

Skulle vara kul att se vad du fick för foton.../ L