Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Veckans bilder eller bara de bra?

Fotograf är jag inte, men jag gillar att gå på långa fotopromenader med min kamera...

Och tyvärr...så tror jag allt för ofta att bara jag tar en två-tre-timmarspromenad med kameran som sällskap, så kommer jag att komma hem med en bunt bra bilder. Vilket jag förstås inte gör.

Däremot så har jag börjat att tänka på att mina tvåtimmarspromenader med kameran i handen är bra träning...mot bra bilder. Åtminstonde  mot bättre bilder i alla fall.

Jag funderar...förr, borde det ju också ha funnits glada fotoamatörer...men de syntes inte på samma sätt. Och var förstås inte så många. Men nu år 2011 finns vi alla här på nätet...och väldigt många på Fs, och trängs om utrymmet...huller om buller. Det är nog bara att acceptera.

Och låta någon strukturera upp det. Kanske på ett lite annorlunda sätt...

Däremot ställer jag mig frågan allt som oftast...vilka bilder skall jag egentligen publicera? Vilka bilder vill jag lägga in på Fs för kommentarer och vilka vill jag visa i bloggen? Och varför?

 

Igår hade jag en magiskt stillsam, men frusen stund nere vid  vattenfallet. Det var på min hemväg från gott fika och glatt prat som jag sist men inte minst styrde stegen ned mot fallet. Eftermiddagstimmen var sen och solen höll på att dala bakom en industrifasad. Det var frostigt vackert och bara suset från vattenfallet hördes.

Jag vet att ljuset kanske var i sämsta laget och jag hade inte mycket plats på minneskortet kvar så jag fick fota i jpg...vilket inte är lyckat med snöbilder...det är ofta svårt att göra något åt blåsticket som lätt blir.

Men jag var väldigt glad åt att stå där i stillheten och andas in kylan och vyerna...och jag kände stor tillfredsställelse just då, över att bara vara en sådan som går på långpromenader med en kamera!

 

lördag eftermiddag 12/2 -11

solljuset håller på att försvinna...

 

vattnet forsar fritt igen, vilken kraft!

 

jag gillar de blå vattenfallstonerna mot de rosa-röda husfasaderna...

 

fruset värre...tänk här som är så skönt att sitta på sommaren.

 

(Och de här bilderna vill jag visa för att jag känner att de trots allt kan ha ett litet dokumentärt värde. Och, vem vet...någon kanske blir nyfiken på Industrilandskapet och dess vattenfall...någon kanske vill komma hit för att fotografera :-) 

Hälsningar Lena.

 

Inlagt 2011-02-13 17:23 | Läst 2296 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Men titta =)
Här är de igen, de härliga bilderna från Lenas kvarter....
Du ska publicera så mycket du bara orkar! Om jag får bestämma!
Kram Anette
Svar från Lena Eriksson 2011-02-14 15:45
Du är snäll du!
Men Anette, nu i mars...så fort temperaturen kryper uppåt...skulle vi inte kunna försöka hitta en vardageftermiddag, eller helgförmiddag som vi träffs, snackar fikar och går omkring lite i mina kvarter...? Och försöka få ihop några fler tanter????
Skulle vara kul!
MVH Lena
Jag tycker det börjar låta som om att det är dags att ta ett steg till.
Någon foto- eller bildkurs kanske, där du kan jobba med de frågor du ställer :)
Det finns ju distanskurser till exempel.
Svar från Lena Eriksson 2011-02-14 15:53
Jaa, jag har nog funderat på någon av de distanskurser som finns, från mittenuniversitetet t.ex.
Vi får se..:-)
Jag har också tänkt att våren skulle vara rätt tid att försöka träffa andra som är "ute och går med kamera"...och få till mer foto/bilddiskussioner, och kunna sporra till tankar och idéer.
Tack för kommentaren! :-)
MVH Lena