Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

Solen kom fram...

och jag kände att det var dags att damma av kameran. Efter ett par fruktlösa timmar på jakt efter en sparvuggla kom jag sent på eftermiddagen till den plats där jag för många år sedan sett en strömstare. Trots flera återbesök har jag aldrig sett nån där igen. Så jag brydde mig inte ens om att ta fram kameran ur ryggsäcken utan gick en sväng mest för att njuta av det vackra vädret.

Det första som jag ser är en strömstare bara 10 meter från bron jag just gick ut på.

Nu blev det till att snabbt komma i ordning med kamera, stativ mm. Kändes som om det tog en evighet. Sedan snabbt rassla ner till en låg position vid bäcken. Dom där snövallarna vid strandkanten, undrar om dom håller... När jag tryckte ner stativbenet så for det rätt igenom. Inte direkt säkert och inte så kul att trilla ner i det iskalla forsande vattnet, så jag tog det säkra för det osäkra och höll mig över land.

Nu hade jag tur att den lät mig klampa omkring och ta lite bilder men till slut flyttade den sig och jag försökte hänga på, men det är svårt att hålla jämna steg med en flygande fågel utan att skrämma den så det blev ett fåtal bilder till innan den flög vidare.

Nu är fotosäsongen iaf officiellt igång.... Äntligen :-)

Inlagt 2013-03-11 21:33 | Läst 2843 ggr. | Permalink
Är inte vintern säsong? Alla årstider har sin charm tycker jag och det kan vara ganska behagligt på ett sätt på vintern. Man behöver inte gå upp så j-a tidigt och man är hemma tidigt på kvällen :) Hur som helst, fina bilder på strömstaren som alltid är lika rolig att umgås med. Den är minsann inte rädd för det kalla vattnet. /Frode
Svar från MikSwe 2013-03-14 18:48
Haha jo det är klart att vintern är en säsong, som dessutom ofta kan vara charmig. Men denna vintern känns som att den inte varit en säsong, iaf för mig. Så nu hoppas jag på en lång fotosäsong på minst 12 månader :-)
Ha de gott/Mikael