MikSwe Photography

Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

Knuthöjdsmossen 2014

Vi stannade till en natt vid Knuthöjdsmossen, mest för att det låg på vägen för enligt många vi träffat skulle det inte vara någon särskild aktivitet där vid den här tidpunkten. Det verkade stämma för när vi gick runt så var det rätt tyst och endast ett par enstaka smålommar och nån knipa fanns utspridda i de små vattenhålen.

Men vädret var fint så jag inväntade solnedgången och smög sedan ut längs vandringsstigen. helt vindstilla och vattnet var som en spegel.

Hittade en livfull hanne som flög omkring och verkade locka på honor. Det var en väldig uppvisning i start och landning i solnedgången.

Inte verkade det som om det fanns någon hona att imponera på men den fortsatte ändå oförtrutet. Till slut lyfte rakt in i solen, gjorde en överflygning och sedan var den borta och lugnet infann sig till slut.

När jag kom tillbaka till bilen var det dags för lite mat och tv-tittande innan läggdags. Problemet var bara att mottagningen var dålig. Jag testade alla möjliga platser och till slut hittade jag den. Men det fanns ingen plats att ställa antennen men efter lite funderande så fick jag äntligen användning för mitt stativ som dittills bara varit barlast.

Nu skulle jag bara hem och packa om för det var dags att dra österut, in i de finländska skogarna.

www.mikswephotography.com

Postat 2014-12-23 20:36 | Läst 2307 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Njupeskär 2014

Efter en stilla natt på Flatruet så sattes kurs mot Fulufjället och Njupeskär. Vi hade inte hunnit särskilt långt innan vi kom ikapp två renar som sprang sida vid sida på vägen. Trots en svagt trafikerad väg så uppstod ett mindre trafikkaos när alla turister skulle bromsa in och fotografera. Renarna tröttnade på uppståndelsen och sprang upp längs en grusväg och jag var inte sen att parkera och jogga ikapp. De stod fridfullt och betade när jag fick syn på dem igen och jag fick lite bilder i mer naturlig miljö.

Inga andra renar var i närheten så jag funderar på om det finns vildren i Sverige eller om dessa båda bara hade kommit ifrån sin hjord. Vilket fall såg jag ingen märkning på dem.

Lite senare kom vi fram till Fulufjället och gick iväg längs slingan till vattenfallet i Njupeskär. Förra gången lyckades jag missa lavskrikorna men denna gång fann jag dom direkt. Ganska livliga men oskygga så jag kom rätt nära för några bilder innan vi fortsatte mot fallet.

Framme vid fallet så hörde jag ett svagt skrikande ljud och spanade upp längs stenbranten och långt där uppe såg jag en ljusgrå liten fågel. Det var en jaktfalksunge som hest skrikandes försökte locka till sig mer mat från sina föräldrar. Föräldrarna syntes inte till, men den verkade hitta nåt på marken som den raskt åt upp i alla fall.

Efter denna vandring så fortsatte vi mot Knuthöjdsmossen så det får bli nästa inlägg.

www.mikswephotography.com

Postat 2014-12-14 10:48 | Läst 2716 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera