MikSwe Photography

Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

Joshua Tree Nat'l Park

2006 fick jag möjlighet att åka runt i sydvästra USA under nån vecka. Rutten som många åkt före mig (och även efter) började i San Francisco, in genom Yosemite, Via Death Valley till Grand Canyon. Hemresan gick bland annat genom Joshua Tree till Los Angeles. Med mig på resan hade jag den bästa fotoutrustningen som fanns. Eller kanske inte bästa nu för tiden: En 4Mpix digital kompaktkamera, en MiniDV kamera och en analog Pentax systemkamera. Allt kördes på auto, nåt annat kunde jag inte då. Bilderna är väl inte i högsta kvalitet men kan kanske väcka intresset hos någon ändå. Som tur var hade jag vett att ta med mig ett stativ, men det var ett väldigt flängande med kameror på och av vid varje stopp :-)

Så jag värmer upp den här kvartetten av nationalparker med Joshua Tree. Området är kanske mest känt genom U2's album med samma namn. Det är en inte direkt liten men kanske mer okänd och oansenlig park med huvudsakligen ökenaktig mark. Gott om kaktusar, sten och sand. Perfekt för natur- och landskapsfotografen med andra ord.



Stenformationerna är häftiga eftersom de är väldigt tydliga och stenarna är ofta runda och ligger ofta staplade på varandra.


Det finns säkert en hel del smultron ställen men det som jag hittade (eller det var ju inte jag som hittade den utan den var hittad innan jag hittade den, ah du fattar säkert :-),  var den gömda dalen.


Iaf så gick det en slingrande stig mellan stenblocken som var väldigt svår att se på lite håll och även på nära håll kan jag tänka mig på den tiden den inte var trampad av turister. Den ledde till en liten dal eller sänka omgiven av en liten bergs/åskam och här hade olika outlaws hållit till på den tiden det begav sig. Sånt som jag som liten bara läste om i comboy-romaner fanns i verkligheten och det var rätt häftigt.



På väg till Death Valley såg jag en Coyote och nu saknades bara the Roadrunner. I Joshua Tree såg jag faktiskt en men hann inte få den i fokus innan den försvann i ett dammoln med det karaktäristiska Beep-Beep :-)

Denna gång blir det en liten filmsnutt som summerar detta inlägg.

Postat 2013-02-01 19:59 | Läst 3610 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4