Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

Knuthöjdsmossen 2014

Vi stannade till en natt vid Knuthöjdsmossen, mest för att det låg på vägen för enligt många vi träffat skulle det inte vara någon särskild aktivitet där vid den här tidpunkten. Det verkade stämma för när vi gick runt så var det rätt tyst och endast ett par enstaka smålommar och nån knipa fanns utspridda i de små vattenhålen.

Men vädret var fint så jag inväntade solnedgången och smög sedan ut längs vandringsstigen. helt vindstilla och vattnet var som en spegel.

Hittade en livfull hanne som flög omkring och verkade locka på honor. Det var en väldig uppvisning i start och landning i solnedgången.

Inte verkade det som om det fanns någon hona att imponera på men den fortsatte ändå oförtrutet. Till slut lyfte rakt in i solen, gjorde en överflygning och sedan var den borta och lugnet infann sig till slut.

När jag kom tillbaka till bilen var det dags för lite mat och tv-tittande innan läggdags. Problemet var bara att mottagningen var dålig. Jag testade alla möjliga platser och till slut hittade jag den. Men det fanns ingen plats att ställa antennen men efter lite funderande så fick jag äntligen användning för mitt stativ som dittills bara varit barlast.

Nu skulle jag bara hem och packa om för det var dags att dra österut, in i de finländska skogarna.

www.mikswephotography.com

Inlagt 2014-12-23 20:36 | Läst 2850 ggr. | Permalink