Vansinnesnivå

Kusligt tycker jag, finns det spöken som mixtrar med klockan

Jag tog en bild på en väggklocka för att kolla ett gammalt Leitzobjektiv från 50(?) eller 60-talet på min M9. Jag har haft det ganska länge i min ägo och aldrig tyckt det gett någon bra kontrast. Och mycket riktigt har det hänt något med glaset. Det som man på LP-foto kallar: "lens hazy" . Elmar 50/2.8. Jag har försökt greja till jpg-filen lite och ökat kontrasten.

Så gjorde jag om samma sak ett halvår senare med ett Summarit 75/2.5 Leitz (budgetobjektiv..!:_))!) Visst, skapade en viss brist på budget i min plånbok..

Lite skillnad kan man säga: (ja, bildvinkeln blir ju annorlunda) Men på en förhandsgranskning ser skillnaden mindre ut än vad jag ser annars.

Men det som är mest skrämmande: KOLLA KLOCKSLAGET!!

Jag lovar: klockan står inte still. Sannolikheten för det här - det är ett halvår emellan är minimal. Även om man räknar bort halva dygnet  när jag inte är uppe och fotograferar (det är 1440 minuter på ett dygn) så verkar det osannolikt. Ni kan kolla EXIF om ni vill, jag har inte ändrat något - och varför skulle jag göra det. Jag är mest förbryllad.

Tomas

Postat 2014-04-25 21:54 | Läst 1364 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera