Vansinnesnivå

En liten promenad i Hågadalen och lite PS

Ja, nuförtiden är det väl inte fel att trixa lite med PS... eller?

Tog en promenad i Hågadalen. Motiven såg djävligt tråkiga ut i displayen och jag kände mig deprimerad (nyss blivit pensionär och det var inte så roligt som jag trodde - jag har ju ändå en  massa intressen: foto och musik som jag inte kommer igång med av någon anledning)

Lägg märke till att det finns en bänk däruppe man  kan sitta på och titta på utsikten...

Det var väl oxå så att himlen var lite med mig...

Hågadalen liknar plötsligt en tropisk urskog! Det är inte vad jag upplever det som1

 

De här tankarna dök upp idag:  Jag har länge kollat på Fotosidans Galleri - jag är otroligt imponerad, klår det mesta tycker jag. Jag var för ett tag sedan på Fotografiska och tittade och blev inte såå imponerad - FSGalleri är enastående. Har försökt få in bilder där men inte lyckats och jag är inte ledsen för det -får väl försöka igen ...;:) Har oxå märkt att det ofta är väldigt mycket "fotoshoppade" bilder... Inget fel med  det. De är ju de här oxå utan att jag har någon speciell avsikt med det.

Ok, allt för idag

Tomas

 

Postat 2015-05-28 22:22 | Läst 1166 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Livet är kort med mobiler och systemkameror

Ja, det här med mobiler och kompakter och systemkameror har kommit upp....

Det här är en bild med taget med min kära systemkamera - en bild jag inte tror går att ta med en mobil eller kompakt, såvida den inte har ett motsvarande 15 mm objektiv (småbild/FF eller vad ni vill kalla det)

Ett försök med mobilen och den kämpar bra, men från samma position blir det inte lika bra.

Självklart klarar den sådana här motiv lika bra som M9, kanske bättre p.g.a. större skärpedjup.

Man har kameror till olika ändamål - oftast klarar man sig med en mobil/kompaktkamera nuförtiden, men det finns ingenting som skulle förmå mig att sälja vare sig M9 eller 5D. De har nämligen kvaliteer som inte syns på nätet...och då menar jag inte att man måste smälla upp en A1kopia på väggen för att se det! Första bilden på Eiffeltornet är ju inte ens taget med ett Leitzobjektiv.

/T

Postat 2015-05-17 22:43 | Läst 1070 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera