Vansinnesnivå

Jag och morfar fiskar på 50-, eller var det 60-talet?

Jag hittade (jag hittar så mycket bilder överallt), några bilder när jag och morfar var ute och fiskade utanför Skrea Strand (Falkenberg) och jag minns inte om det var 50- eller 60-tal faktiskt, jag var inte så stor då och född 1950. Det här är skannat från en kopia, negativet finns förmodligen i någon av de sju bananlådor negativ och dia pappa lämnade i arv(!) Som tur var skannade han själv en stor del av dessa själv.

Förmodligen hade jag hunnit fylla 10 år åtminstone eftersom jag (tror) att det här är taget med pappas Rolliflex 6x6 cm. Själv hade jag ju ingen kamera. Modigt av honom att låna ut den när vi skulle ut på sjön. Hur jag exponerade och ställde in tid har jag ingen aning om faktiskt, fanns ju ingen ljusmätare. Nu är väl 6x6-negativen rätt förlåtande för lite felexponering, skärpan är ju inte lika förlåtande i det formatet (litet skärpedjup), verkar ändå som om jag prickat in det någorlunda.

Först en bild när morfar sätter på agn:

Sedan är det dags att kasta:

Och så får man napp!:

Ja, här är fisken: en lax förstås eftersom det är Falkenberg.

 Morfar bodde i Falkenberg och det är där jag är född och tillbringat 18 somrar. Lägg märke till att det inte syns till några "fritidskläder", morfar har en gammal kavaj i stället. Till vänster ser man tvättstugan där mormor tvättade i ett stort kar som fick eldas med ved. Tvätten hängde man ut på gården om det var någorlunda vackert väder.

Alltså bilder som är 50-60 år gamla.

/T

Postat 2020-09-01 19:49 | Läst 886 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera