Vansinnesnivå

Kodachrome följetong fortsätter

Ja, som sagt: jag skannar gamla dia. Snart är jag klar - det är bara ungefär en skolåda kvar. En del har jag skannat i en enklare skanner (har berättat förut) bara för att det mest är bilder av dokumentär natur. En del bilder vill jag dock ha i så bra kvalitet som möjligt.

Så här var det när "snålTomas" laddade filmen. Han var så snål så att de första bilderna blev så här. Fast jag visste att det kunde bli så.

Pompeji. M2 35 mm. Ja, ljuset var inte optimalt.

Jag tycker den här statyn är kul. Skulle säkert ha tagits bort på Facebook (...??)

Pompeji tror jag.

Ett italienskt fönster

!

Det här är Pantheon i Rom - ni vet med kupolen i taket. Helt felexponerat. Jag skulle naturligtvis ha mätt ljuset i kyrkan och inte i kupolen. Det vet ju alla...

Är ganska säker på att det här är samma kyrka.

Sedan blev vi nog hungriga...

Jag vill bara visa att Kodachrome var en film utöver det vanliga. Att färgerna är kvar 40 år senare.. bara det.  Jag har inte gjort mycket efterarbete, bara det som behövs när man skannar. För övrigt (och det kanske skiljer sig från digitala filer), så finns inte så många tåtar att dra i utan att det blir lite fel, inte som i RAWfiler i alla fall.

Ha det!

Postat 2019-02-25 20:49 | Läst 631 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kära gamla Kodachrome, verkar evigt ung.

Ja, kära gamla Kodachrome - du håller än. Inga färgförändringar eller tecken på åldrande.

Skannade lite gamla bilder:

Rivieran sommar 1974.  Ja, det är lite ljus i vänstra kanten - beror på att det här är den första rutan i kameran och jag har alltid varit väldigt snål med att dra fram filmen det första jag gjorde... Bara för att få plats med (ibland) 38 bilder i stället för 36. Det var ju dyrt med diafilm på den tiden.

Dito 1974

Ett Italienskt miljonprogram kanske?

Hursomhelst: det är roligt att veta att mina Kodachromedia inte har tappat stinget. För övrigt är det Leica M2 Summaron 35/3.5 som gäller här.

/T

Postat 2019-02-06 21:46 | Läst 510 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera