Vansinnesnivå

Ett ånglok kom lastat till Uppsala

Jag fick ett tips om att ett ånglok med vagnar skulle passera Uppsala lördag morgon och eftersom jag ändå skulle "med tåget" (fast inte det tåget) passade jag på att komma lite tidigare och ta bilder på evenemanget. Det är fantastiska pjäser de där ångloken - nästan som ett levande väsen. Det tjuter, visslar och stånkar när det drar igång och röken står som dimman i Lutzen.

Här kommer tåget in på stationen. Det är liksom inte varje dag man ser ett ånglok bredvid Stockholmspendeln som skymtar i bakgrunden. Skiljer väl c.a. 100 år, jag tror loket fyller 100 år i år.

Stora hjul och mycket mekanik är det...

Det är vackert smide... och putsat och blankt

Nu är det snart dags att ge sig av. Ångvisslan tutar och för övrigt låter det mycket som ni kan se av folket som håller för öronen.

I ett moln av ånga bar det så iväg.

Nu kanske ni tycker att det var väldigt mycket "fokus" ;-) på hjulpartiet, men jag tyckte det gav mest fotomässigt och bilder på ånglok som den första bilden har ni väl sett förut? Jag tog andra bilder på tåget också, men jag sparar dem tills vidare, själv tycker jag bäst om den sista bilden.

För övrigt är det lite moiremönster här och där men det ski-er jag i, det blir så ibland om man vill ha skärpa...

/Tomas

Postat 2014-09-22 21:49 | Läst 1159 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vanliga semesterbilder och var det bättre förr?

Hade tänkt skriva om hur det är att lämna in negativ färgfilm nuförtiden, men det är så deprimerande att jag avstår. Kanske det funkar hos Crimson eller så - vet inte. Kodak var bra för tio år sedan, sedan tog ett annat företag över kunderna (säger inte vilket), men det var katastrof. Kanske har blivit bättre.

Nåväl har varit på semester och tagit semesterbilder - ni vet sommar, sol, kust och hav 

Ålands hav..

Måste man ha båt..

När man hittat en bra plats kan man lägga sig ner och titta upp på himlen..

eller kolla på gräset..

eller på vattenet mellan klipporna

Sedan bär det iväg till Falkenberg (där jag är född)

Då skulle jag kunna visa bilder på havet, men eftersom jag visat det tidigare så visar jag i stället som jag tror Sveriges äldsta bageri. Som barn bodde jag på somrarna hos mormor 50 meter från detta bageri och fick som tioåring springa och köpa samma limpa som dom fortfarande bakar 2014.

Såg likadant ut då som nu..

Minns det som igår.. Det fanns förresten en kiosk några meter bort där man kunde köpa Kalle Anka & Co varje tisdag för en krona.

För övrigt var det inte bättre förr. Mormor och morfar hade inget badrum, delade toa med en granne och hade bara en kallvattenkran i köket... Det är lätt att minnas det som var bra, men man glömmer lätt det som inte var så bra.

Men det var en fin sommar.

Ha det bra.

Tomas

Postat 2014-09-05 22:08 | Läst 1586 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera