Vansinnesnivå

Det har varit nationaldag

Ja, det har varit nationaldag. Vi var ute och gick lite och jag tog lite bilder. I Uppsala är det internationella inslaget rätt så stort - verkade nästan vara större än vanligt på nationaldagen.

Nya svenskar..

 

Och inte så "gamla" svenskar...

 

Vi står vid en dansbana mitt på dagen! Och folk verkar ha kul - ingen Koskenkorva bakom planket...

 

T.o.m. husen var blågula idag..

 

En bild på mig i min kärestas glasögon. Ja, för de tekniskt intresserade kan jag säga att det är ca 75 % crop - man kommer inte så närmare än 1 meter med det här fullkomligt underbara objektivet - men det tycks inte göra så mycket...? Jag kunde naturligtvis ha böjt mig över bordet, men kärestan tyckte det var pinsamt... Jag sitter som sagt ca två meter bort.

 

 

Och så jag då: som Pelle

Sedan kunde jag inte låta bli att fotografera en mc - brukar bli bra på bild, vet inte varför.

En annan sak: jag laddade upp en bild från en semester 1979 på Kos för att jag tänkte lägga in den i poolen "analoga Leicafotografer" - nu tycks inte den finnas kvar. Synd tycker jag, men intresset kanske var för litet.

Till min förvåning såg jag att det var en del som ändå tittat på bilden och det tyckte jag var roligt, så roligt att jag lägger upp en bild till här (tillsammans med den första). Strandbilden är tyvärr lite underexponerad, det syns, men jag har gjort så gott jag kunnat och jag är inte någon expert på PS.

Jag tycker det är typiska grekiska färger och M2, Summaron och Kodachrome 64 - det bästa man kunde uppbringa på den tiden i småbildsformat (tycker jag). Förutom Summaronen då kanske - men den var helt OK.

Och så den här bilden då: tyvärr underexponerad, men ibland kanske man inte behöver det tekniskt perfekta (kanske hade varit kul om det varit så...)

/Tomas

 

Postat 2014-06-08 20:26 | Läst 582 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera