Betraktelser från livets stig

Skygg matgäst

Vid ett antal tillfällen har jag sett att Nötskrikan besökt äppelträdet där fågelutfodringen sker, men så fort den anat den minsta rörelse har den varit borta med vinden. Förra helgen var jag ute i god tid på verandan och med en glugg i ett av fönstren, precis lagom för objektivet, började väntan. Den dök upp, men oj så vaksam! Det var något som inte stämde!

Skygg men samtidigt nyfiken! Till slut valde den dock att flyga sin väg utan att smaka på godsakerna jag lockade med. Ledig ett par dagar framöver och det lovas uppehåll och t.o.m. sol, så kanske jag kan få till någon bild där den vill visa lite mer av sig.

Annars har de senaste veckorna mest bestått av regn, mörker och arbete.

Vid några få tillfällen har solen försökt titta fram, men de stunderna har varit korta.

En morgon under de senaste veckorna bjöd på uppehåll och sol under några timmar och jag hoppades på morgonrodnad som det varit ont om denna höst. Blev inte mycket av det! Dimmorna skingrades ganska snabbt och gav istället ett gyllene ljus. Att sjön jag besökte heter Stensjön är kanske inte så svårt att förstå?

Ha det bra därute!

Inlagt 2014-10-28 21:26 | Läst 1752 ggr. | Permalink
Mycket humor i dom nötskrikebilderna. Snacka om att gömma sig för fotografen. Å vilket ljus i de andra bilderna. Sista och tredje nerifrån är fantastiska.
Sten
Svar från yka 2014-10-31 17:20
Det är härliga fåglar nötskrikorna! Det var verkligen, ser jag dig inte ser du inte mig! Ha det bra! Yvonne
Jag har varken hittat nötskrika eller det där morgonljuset i höst. Nötskrika har jag aldrig sett (eller hört) här hemma och när man stöter på den i skogen är den borta innan man hunnit lyfta kameran. Bilden, där man bara ser ögat mellan de mossiga grenarna är riktigt läcker. Härligt ljus du lyckades hitta och fånga i de sista bilderna. Njutbart!
Ha dt bra du ock
Eva
Svar från yka 2014-10-31 17:22
De är snabba till reträtt, så enda möjligheten är att man sitter där stilla och beredd när de dyker upp. Tyvärr fick jag inte till skärpan helt på ögat, men en annan gång kanske! Ha det bra! Yvonne
Jäklar vad väl kamouflerad han är, Nötskrikan, men väldigt fin, sköna bilder överlag, må gott, LO
Svar från yka 2014-10-31 17:23
Ja den gjorde det bästa för att dölja sig, men nyfikenheten fanns där också! Ha en fin kväll! Yvonne
Roliga bilder på nötskrikan och en vacker dag så sitter den perfekta bilden. Det är bara att ha tålamod. Gillar också dina fina bilder i dimman. Jag har inte haft något riktigt bra tillfälle än i höst men det kanske kommer. Den tredje bilden från slutet är verkligen något extra.
Hälsningar Lena
Svar från yka 2014-10-31 17:25
Försöker få till det där tålamodet, som inte är min starka sida. Vintern och fågelmatningen lär pågå några månader och försöken att få till en bra bild likaså. Ha en fin kväll! Yvonne