Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Blogga från iPad

Jag har länge tänkt hitta en smidig lösning för att publicera bilder direkt från kameran utan att först passera datorn hemma på skrivbordet för raw-konvertering och redigering. Ibland vill man ju kunna blogga även på resande fot. Lösningen blev en SD-kortläsare till iPad för 249 kr.

Det här blogginlägget är första försöket från iPad för att testa hela flödet. Bilden är konverterad till jpg och neddragen till web-storlek direkt i kameran. Skärpning och konvertering till svartvitt är gjord i appen PS Touch. FS bloggens editor och iPad funkar sådär tillsammans.  När man lägger till bilder så raderas all tidigare skriven text, så man måste ladda bilderna först och skriva texten därefter. Man måste även plocka bort alternativet att länka till större version av bilden automatiskt vid laddningen. Annars hoppar man dit även i editeringsläget så fort man petar på bilden och allt havererar. Sammanfattningsvis kan man nog ändå säga att det funkar tillräckligt bra som ett lättviktigt alternativ till en laptop i resväskan. 

Edit 2013-08-25: Kolla gärna den slutredigerade versionen:

Nighttime at the Waterfront

Inlagt 2013-08-20 20:47 | Läst 3279 ggr. | Permalink
Tack för ett bra tips!! Och Grattis till en riktigt fin bild!! //Peter
Svar från Thomas Johansson 2013-08-22 19:52
Hej Peter. Kul att du gillar bilden. Det finns en ny version upplagd i albumet där jag redigerat den hemma i lugn och ro. Mvh Thomas

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/2993479.htm?set=mp