Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Röstånga Base Camp

Röstånga gästgivaregård fick bli basen under fotoresan till Söderåsen för snart två veckor sedan. Med Nackarpsdalen utanför fönstret så behövde jag inte gå många meter för att befinna mig mitt ute i den mäktiga bokskogen.  Här kommer några bilder från första kvällens vandring längs ravinkanten.

På väg ner mot den lilla och nästan cirkulära Odensjön stötte jag på några krokiga stammar som fångade min uppmärksamhet.

18 mm, f/16, 0.4 s, ISO 100

 Uppe på åsen finns även odlings- och betesmarker där ett magnifikt träd strålade i kvällssolen. Det nyinköpta polarisationsfiltret fick sin premiär och gjorde himlen lite extra blå.

48 mm, f/16, 1/20s, ISO 200, polfilter

Kombinationen av kvällens sista solstrålar och de skira boklöven vid ravinkanten gick helt enkelt inte att motstå!

120 mm, f/4, 1/500 s, ISO 100

Röstånga ligger strategiskt bra till i östra delen av åsen. Tio minuter med bilen till Skäralid och Kopparhatten och ytterligare tio minuters körning till Klöva Hallar. Gästgiveriet hänger ihop med STFs vandrarhem och håller god standard både på rum och mat. Hit återvänder jag gärna! 

Inlagt 2014-05-27 20:13 | Läst 3583 ggr. | Permalink
Blev nyfiken på var du varit, googlade och hamnade i Skåne. Får nog styra kosan åt det hållet någon gång. Ser fint ut och fina bilder bjuder du på.
Svar från Thomas Johansson 2014-05-28 21:21
Hej Margareta! Skåne stämmer bra och Söderåsens nationalpark är ett trevligt ställe för allehanda fotoäventyr! Kul att du gillar bilderna. Ha en bra helg! Mvh Thomas
Hej Thomas!
Intressant bloggat och fina bilder från Söderåsen! Jag var där för en månad sedan i Skäralidområdet och ser verkligen fram mot ett återbesök. Platsen är ett mecka för den som gillar landskapsfoto.
Mvh
/Per
Svar från Thomas Johansson 2014-05-31 23:10
Tack Per! Ja Söderåen är fantastisk. Kul att su gillar bilderna. Mvh Thomas