Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Skogen doftar skog igen!

När den knastertorra skogen äntligen fått några dagars regn vänder dofterna åter. Det luktar mustigt av fuktig jord och mossa. Hällmarkerna sveps in av väldoften från tallskogen. En och annan svamp börjar titta fram och de för tidigt gulnade björkarna har återtagit sin gröna färg.

18 mm, f/16, 1/10s, ISO 100, focus stacking

Vi har haft en fantastisk sommar! För min egen del har det blivit mest sol och bad och ganska lite fotografering. Juli är en tråkig månad ur fotosynpunkt. Landskapet är kompakt mörkgrönt, det mesta är överblommat och naturen tar konstant siesta i torkan och värmen. Augusti är desto trevligare, med fuktiga morgontimmar, större kontraster och färgskiftningar i landskapet. Nu ser jag fram emot höstens resor till Fulufjället och Söderåsen för att njuta av det fyrverkeri av färger som naturen bjuder på.

  

Inlagt 2014-08-17 20:29 | Läst 3517 ggr. | Permalink
Jag förstår precis vad du menar. Vi har just insupit dofterna av regnvåt skog i ett par dagar och plockat mer svamp än vi sett på ett par år. Det är en njutning att vandra i den och samtidigt finns det godsaker som man kan bevara och ta fram långt senare, och inte bara i form av foton :-)
Hälsningar Lena
Känner igen det där med dofterna, kom hem från landet i går och där vaknade skogen upp ur den knastertorra slummern av några rejäls skyfall, fast inte svampen. Här hemma är nog många björkar redan förlorade, de är helt bruna. Låter härligt att få komma till fjälls när det är som vackrast där.