** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Högteknologi i naturen

Kontraster i bilden är ett sätt att väcka intresse. Ljust och mörkt, hårt och mjuk, rakt och böjt eller stort och litet är några exempel. Mötet mellan den orörda naturen och människans framfart är ett annat.

Hittade nyligen ett exempel på just den högteknologiska människans närvaro i naturen. Den nybyggda motorvägsbron spränger fram genom grönskan på höga bropelare. Under bron finns den stilla sjön med vass och fjolårets kaveldun i strandkanten. Bäcken porlar och fåglarna kvittrar. Broar är som supraledande magneter på oss fotografer och brobilder blir därför i sig ofta klichéartade. Hänförd av den imponerande bron fokuserade jag kanske för mycket på den och glömde bort naturen runtomkring. Nästa gång jag kommer tillbaka ska jag försöka göra tvärtom, koncentrera mig på det vackra landskapet och låta bron spela en biroll.

Inlagt 2012-06-18 23:35 | Läst 3167 ggr. | Permalink
Eftersom du valt att göra bidlerna svartvita så upplever jag att det blir extra mycke fokus på just bron, i synnerhet på första bilden. Men den är läcker och speglingen samt de starka kontrasterna är mycket effektfull.
Hälsningar Lena
Svar från Thomas Johansson 2012-06-19 21:33
Hej Lena. Ja det har du helt rätt i. Jag ska nog prova med en variant i färg också. Tack för synpunkterna. Mvh Thomas
Oj! Dessa var hur bra som helst! Första fastnade jag för.....den är grymt bra!
Snyggt jobbat! Ska bli kul att se bilderna från din nästa tur därifrån!
Ha en fin kväll!
Svar från Thomas Johansson 2012-06-19 21:35
Hej Heléne. Jättekul att du gillar bilderna! Jag hoppas komma tillbaka senare i sommar för lite flera bilder i nya vinklar. Ha det bra! Mvh Thomas
Broar är verkligen läckert! Och dessa har du fångat mycket fint :o) Ha det gott/ Elisabeth