Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Sista utmaningen - Street

Ack och ve! I morgon är det sista kurstillfället på Fotografiska med Göran Segeholm. Sex veckor går ruskigt fort och kursen har varit fantastiskt rolig och givande. Utmaningen, eller hemläxan om man så vill, den här gången var att fånga en relation mellan två bildelement, tex. mellan två personer eller mellan en person och den omgivande miljön. Om något av bildelementen tas bort så blir bilden helt ointressant och dör. Typiskt gatufoto alltså. Och svårt! 

Fotohumöret har inte varit på topp med mörker och kyla som kryper in i själen. Hade nästan tänkt att kasta in handduken och plocka fram en bild ur arkivet från i somras. Gårdagens besök på Fotomässan gav tack och lov en kick och på söndagseftermiddagen fick det bli en tur till julmarknaden i Gamla stan. Gott om folk som inte verkade bry sig om att man går omkring och plåtar. Satte på 50/1.4 och vred upp ISOn till 1600. Ville också passa på att prova med maximal brusreduktion för höga ISO-tal i kameran som omväxling. Massor med folk huller om buller. Egentligen för trångt för 50 mm brännvidd.

Här bilden jag slutligen valt ut att presentera på kursen i morgon:

Bild 1. 50 mm, f/4, 1/50, ISO 1600

Och här är reservbilden tagen under årets upplaga av prideparaden i Stockholm:

Bild 2. 34 mm, f/4, 1/1000, ISO 200

När det gäller testet med högt ISO i eftermiddagsmörkret så föll det ganska väl ut. Bild 1 har fått en extra brusreducering i Elements och ser riktigt hyfsad ut. Provade även en del med ISO 3200 med betydligt sämre resultat, men det återkommer jag om i ett senare inlägg.

Ha en bra vecka!

Inlagt 2012-11-25 21:40 | Läst 5306 ggr. | Permalink
Den första var ett bra val till kursen tycker jag och den andra bilden var intressant med blickar åt en massa olika håll! :-) Ha den bra vecka du med!
ewa
Tack Ewa! Det blir kul att höra diskussionen i morgon kväll. Ha det bra! Mvh Thomas