Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Capturing the Nordic Landscape

För en tid sedan skrev jag om mina tankar på att sätta upp en engelskspråkig websida och portfolio som komplement till FS. Varför då? -  kan man fråga sig. FS fungerar fantastiskt bra och när det gäller bloggarna så är det en stor fördel att alla finns samlade på en och samma plats - det ökar exponeringen och tillgängligheten enormt, vilket visar sig i besöksstatistiken och antalet kommentarer.

Så varför? Jag har en fåfäng idé om att en engelskspråkig sida kanske kan bredda publikunderlaget och det är ju kul att få visa upp sina bilder för så många som möjligt. Att skriva på engelska är dessutom en utmaning. På senare år har jag blivit lite ringrostig och behöver en drivkraft för att borsta bort rostflagorna. Trots att FS är himla bra så har sajten sina begränsningar i form och design och jag vill kunna jobba mer med det.

Så sagt och gjort. Efter ett par veckors pillande och pysslande i höstmörkret finns en ny sida på plats. Sidan fokuserar främst på det nordiska landskapet under rubriken "Capturing the Nordic landscape". Domännamnet hade jag sedan tidigare. Jobbet att skapa något nytt har varit fantastiskt roligt och inspirerande. Och jag har lärt mig en massa nya saker om webdesign och sökmotoroptimering på kuppen.

Jag kommer definitivt att finnas kvar här på FS, som är min fotografiska bas och hemmahamn!

Ta gärna en titt på www.faringsofoto.se

Inlagt 2015-11-28 17:32 | Läst 3771 ggr. | Permalink
Tittade in på din sida, Många bilder känner jag igen. Gillar att bilderna är väl tilltagna, många har alldeles för små bilder när man gör en överblick men du har gjort det bra tycker jag. Fint komponerade och vältagna bilder.
Sten
Svar från Thomas Johansson 2015-11-28 18:13
Tack Sten! Roligt att få dina synpunkter, det är lätt att bli hemmablind när man håller på länge med ett jobb. Trevlig lördagkväll! Mvh Thomas
Hej Thomas,
erkänner direkt att jag inte har tittat på din sida men törs ändå komma med ett litet råd. Jag använder engelska som arbetsspråk och känner mej någorlunda säker på det inom mitt eget (snäva) ämne. Jag skulle ändå känna mej osäker på formuleringar på en hemsida om foto och upplever att de svengelska texterna jag ser ibland känns som högst oseriösa. Min rekommendation är därför att låta någon korrekturläsa din sida, en professionell språkgranskare helst. Jag tror att det totala intrycket av hela sidan är viktig och då måste språket vara OK.
Hälsningar Lena
Svar från Thomas Johansson 2015-11-28 21:57
Hej Lena! Jag håller helt med dig. Språket är helt avgörande för helhetsintrycket. Det är oerhört svårt att skriva engelsk text utan att det blir svengelska. Jag är van att skriva teknikprosa inom ett ganska smalt område och det är en helt annan sak att skriva mer allmängiltigt i en fotoblogg. Jag funderade länge och väl innan jag ändå valde att testa engelska, inte minst för att utmana mig själv. Om du kollar på sidan så vill jag gärna att du berättar uppriktigt vad du tycker. Är svengelskan förskräcklig så vill jag mer än gärna veta det. Stort tack för din kommentar Lena. Mvh Thomas
Var inne på din sida och det var många mycket vackra bilder Håller med Sten att det var många små bilder Sedan är jag inte så bra på engelska så det ger inte mig så mycket Mycket vackra bilder Ha en skön söndagskväll : ) // Gert
Svar från Thomas Johansson 2015-11-29 18:07
Tack Gert! Roligt att du gillar bilderna på min nya sida. Mvh Thomas