Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. En långpromenad i gamla fotspår

I dag tog jag en ordentlig promenad för första gången på ganska länge, det kändes besynnerligt att gå runt Årstaviken utan någon hund för första gången på över 15 år. Förr gick vi här flera gånger i veckan året om, med avbrott bara när hundarna var gamla så att de inte orkade gå så långt, först Kajsa sedan Sally.

Det kändes i alla fall fint att gå vår gamla runda, även om jag var orolig för hur det skulle kännas. Här kommer en bildkavalkad från morgonens promenad runt Årstaviken, inga bilder att snacka om mer än att det är en dokumentation över min första ensamma långpromenad på drygt 15 år.

Inlagt 2015-09-11 12:10 | Läst 3244 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En riktig kavalkad från promenaden, trevligt! Har du någon fundering på ny hund eller kanske vill du vänta ett tag för att se hur det känns lite längre fram?/ Björn T
Svar från alf109 2015-09-11 12:34
Tack ska du ha Björn.
Säkert blir det en ny hund, men det tar nog ett tag så att man inte gör misstaget att försöka ersätta den gamla med den nya.
-affe
Hej! Visst är det fint här runt Årstaviken! Tröttnar aldrig att se dessa motiv.. Fina bilder! Åkte över Västerbron två gånger under tidiga förmiddagen idag och där låg dimman tät österut, längre bort där den låg över halva gamla stan och Slussen och bortom, Kaknäs stack upp som en klump ovanför den dimman.. allt i ett fantastiskt snett motljus! Har nog aldrig sett ett sånt ljus där tidigare? Men, inte kunde jag stanna och fota detta.. kändes för j...igt! Såg många cyklister som stannade och förevigade det hela..
Hälsn!
Svar från alf109 2015-09-11 14:44
Jo det är fint i närområdet. :)
-affe
Fina bilder du visar oss, jag minns att jag tyckte också att det kändes tomt att gå ensam de första promenaderna utan Doglas, men det blev ändå mycket tid att tänka och minnas hur det var. Nu har jag sällskap igen och kanske sådana tankar kommer till dig också att skaffa dig en ny vän. För mig tog det ett par månader innan jag började söka efter en ny liten promenad vän.
Ha det gott/Stig
Svar från alf109 2015-09-11 15:23
Jo det känns konstigt och mycket tomt Stig.
Nu kom det ju inte som en överraskning utan jag var trots allt förberedd.
En ny hund blir det så klart, jag vet redan vad jag skall skaffa, men jag väntar ett tag så att jag inte begår misstaget att försöka "ersätta" Sally med en ny hund, relationer är ju personliga oavsett hund eller människa.
-affe
Hej Affe,
jag gillar nog den första bilden mest. Någon är på väg upp ur det mörka och går mot ljuset. Det här verkar kanske melodramatiskt men det finns hopp i detta inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från alf109 2015-09-11 17:18
Tack ska du ha Lena.
-affe
Håller med tidigare inlägg - det finns hopp i bilderna! Fin bildkavalkad. Mannen med saxofon i tunneln ser jag ett par dagar i veckan när jag går till jobbet. Vi hejar alltid, och jag har tänkt att fotografera honom men aldrig haft någon kamera med.

Sen tror jag det är klokt att dels skaffa en ny kamrat, men, också att vänta. Våra husdjur har så skilda personligheter att det aldrig går att "ersätta" någon. Du får ha det bra så länge.
Hälsningar//GöranR
Svar från alf109 2015-09-11 19:01
Tack ska du ha Göran.
-affe
Roligt att se att du år på gång igen!
Både med promenader och kamera.
/J-O
Svar från alf109 2015-09-11 19:03
Jo jag har nog inte stängt ned på det sättet, men sorgearbete tar ju sin tid även om jag inte bloggar mer om det, åtminstone inte nu. :)
-affe
Fina bilder Affe.En underbar promenad det där . Jag tycker också att du ska vänta med att skaffa en ny hund.
Tänk om det är så att minnet av Kajsa och Sally räcker, jag är säker på att att det räcker ganska långt och att du kanske inte bör binda dig vid en ny hund. Alla hundar blir inte gamla, vad händer om .... Tänk efter Affe. Du har många vänner. Jag ser av de här bilderna att du lyfter lite trots sorg saknad, av Kajsa och Sallys minne.Kanske det skulle räcka.??
Bara några personliga tankar från mig.
/ Bengt
Svar från alf109 2015-09-11 19:01
Nja, jag är hundmänniska så ett liv utan hund är inget allternativ för mig.
Lite som att säga till någon att han inte skall satsa på att skaffa en ny kvinna om ett förhållande tar slut av någon anledning. ;)
-affe
Hej Affe,
Sitter här och försöker hinna ikapp i bloggarna efter en hektisk vecka när jag ser dina senaste bloggposter. Läser dem långsamt och en kall kår letar sig ner över ryggen samtidigt som ögonen tåras. Som gammal hundägare gör det ont i själ och hjärta och hela mitt väsen säger mig att du fattade rätt beslut hur svårt det än måste varit. Jag känner med dig och tänker på dig även om vi inte känner varandra och aldrig har träffats.
Vår "yngsta" Hovawart gick ur tiden tidigt 2000-tal och sorgen var total. Det dröjde omkring 10 år innan en ny hund satte sina tassar innanför tröskeln, Åswallens Gittan Glitter, en då nästan 6 år gammal Västgötaspets som vi tog som omplacering. En underbar hund som hjälpt framför allt mig genom de senaste åren då jag mist både min far och mor med bara ett års mellanrum men även ett stort stöd vår son som har ett behov av detta.
Jag tror du tänker helt rätt i att skaffa en ny hund när du känner att tiden är mogen.

Varma hälsningar
Mats
Svar från alf109 2015-09-13 17:08
Tack ska du ha Mats.
-affe