Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Färdig med kursen "Digital bildbehandling"

Nu är jag färdig med högskolekursen "Digital bildbehandlig". Det känns så skönt att jag har klarat av den, var lite osäker på det eftersom jag inte hade så mycket förkunskaper i Photoshop.

En sak som kom som en liten överaskning, var att vid varje inlämning skulle man skriva vad man hade för budskap med bilden. Jag som bara tar bilder utan en tanke på budskap, men det var nyttigt att börja tänka lite åt det hållet.

Sista uppgiften skulle man lämna in 3 bilder som visade ett påstående och man skulle bildbehandla bilderna så att man inte kunde misstolka påståendet. Vad jag fick fundera och leta bland mina bilder innan jag hittade 3 bilder som kunde passa in på något av mina påstående som jag hade kommit på. Men skam den som ger sig, här är mitt påstående och mina 3 bilder.

 

"Livet är fullt av små glädje stunder"

 

 

Inlagt 2010-01-06 22:35 | Läst 2000 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Grattis! Skulle själv vilja gå den, men det var ju en o annan på kölistan hörde jag. Får se om jag skickar ansökan. Tills vidare har jag ju de flesta av deras dvd-videos, helt suveräna.
Men jag skulle nog behöva ha en sådan kurs så man får lite styrda aktiviteter med sitt fotande och bildbehandlande.
Svar från Mari Lidström 2010-01-07 09:57
Tack så mycket!

Om du har de flesta av deras dvd-videos så tror jag kursen blir för lätt för dig, jag har köpt 2 av deras dvd-videos för att lära mig ännu mera.

Jag kunde bara väldigt lite innan jag började på kursen som att beskära, ändra kontrast och mättnad. Att jobba i lager och att maska var helt nya saker för mig som jag nu verkligen tycker om att använda.

Ha det bra!
Mari
Grattis!
Då är vi två som är färdiga! :-)
Fick mitt besked i mellandagarna, jättekul!

Fortsätter i februari med visuell kommunikation, det är något jag ser fram emot.

/maria
Svar från Mari Lidström 2010-01-07 21:11
Tack så mycket!

Grattis till dig också. Jag har planer på att läsa Visuell kommunikation våren 2011, nu ska jag försöka hinna fotografera lite mera.

/Mari