Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Planen var att fotografera små spindlar

Jag fotograferar ofta blommor med mitt 70-200 objektiv, pga att det är oftast det som sitter på min kamera och mina andra objektiv ligger hemma. Ganska ofta ser jag små spindlar, då grämer det mig att makron ligger hemma i skåpet.

Här försöker jag få till en bra bild på Kråkvicker med mitt 70-200.

Då får jag syn på den här lilla fina spindeln.

Så idag tog jag med mig mitt makro, nu ska jag fota små spindlar. Men det går sällan som man vill, jag letade och letade, fotograferade lite blommor för att roa mig.
En blomma som jag inte kan namnet på.

Johannesört

Rödklöver som har blommat klart.

Jag blev bränd av nässlorna, biten av nått okänt kryp, när jag kröp runt och letade. Ingen spindel ville visa sig för mig men tillslut så hittade jag några prästbaggar som ställde upp.

Jag fick i alla fall träna mig på att använda mitt makro objektiv, det är mer en 1 år sen jag sist höll i det. Jag får skärpa till mig och ta med mig det oftare…

Inlagt 2022-07-12 23:20 | Läst 831 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Även om det inte blev någon spindel så blev det ju fina bilder på bl.a prästbagge, gillar särskilt den näst sista på stråt. Perioden maj-augusti är ju en utmärkt tid för makro, så den ska nog ut och vädras oftare, även om ett 70-200 är en utmärkt allround. Det går ju ganska bra att fotografera lite på håll även med ett makro.
Svar från Mari Lidström 2022-07-13 09:54
Tack! Jag är nöjd trots utebliven spindel, när man fotograferar djur blir det ganska ofta annorlunda mot vad man har tänkt sig. När jag var på orrspel blev dom bästa bilderna på ett par sångsvanar som kom till myren. Hälsningar! Mari
Makro är magiskt! Ett makroobjektiv förvandlar den minsta trädgårdstomt till en ändlös vildmark. Många fina bilder blev det, liksom Peter sätter jag sista som favorit.
Svar från Mari Lidström 2022-07-13 09:57
Tack! Det är väldigt häftigt att kika runt bland blommor och gräs med ett makroobjektiv. Hälsningar! Mari
Fina bilder, spindlar tillhör inte mina favoritdjur men på bild kan de vara fina.
Svar från Mari Lidström 2022-07-13 09:59
Tack. så mycket! Många småkryp blir fina på bild, det är svårtbsttvse hur dom ser ut i verkligheten. Hälsningar! Mari
Oftast är det lättast att få fin bild med lite avstånd och miljö runt, även med makrot. Visst blev det bra! prästbaggarna är då riktigt färggranna.
Svar från Mari Lidström 2022-07-13 20:55
Tack så mycket! Jag kände mig ganska ovan med macroobjektiv, så jag är glad att jag fick till bilderna. Jag hade svårt med rätt skärpedjup, men så blir det när man inte känner objektivet. Hälsningar! Mari
Fina makrobilder. Gillar särskilt mycket den näst sista.
Hälsningar Halina
Svar från Mari Lidström 2022-07-14 12:28
Tack så mycket. Hälsningar Mari