Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Jag fick ett förskräckligt mail


Detta har verkligen inget med foto att göra, men jag måste skriva ändå! Ni har säkert också någon gång fått den sortens mail där man ska skriva på någon sorts protestlista och sedan skicka vidare. Det kan gälla allt mellan himmel och jord, bensinskatt och oskyldigt dömda fångar och annat... Vanligtvis skickar jag inte sådant vidare. Blir bara så fundersam... Fyller sådana mail sitt syfte? Skickar person nr 500 på listan verkligen mejlet till finansminister Anders Borg eller vad det nu ska skickas... Jag har över huvud taget blivit väldigt restriktiv med att skicka vidare saker, i synnerhet de som MÅSTE skickas vidare för det är en guardian angel som sprider lycka över mig och alla mottagare såvida de är fler än 10 st... Likaså de som uppmanar till att INTE öppna ett mail med bilagan "Vykort från Hallmark" för då raderas hela din hårddisk bla bla bla... Typiskt bluffmail vars enda syfte är att sprida mailadresser.

Men det jag fick idag var lite annorlunda. Det hette "Skriv på för valparnas skull" och jag trodde väl att det var något bluffmail som vanligt. Ögnade igenom texten och kom till en länk som jag klickade upp trots varningar i mailet... Efter 20 sekunders film var jag tvungen att klicka bort, kunde knappt se skärmen p g a ögon fulla av tårar. Fruktansvärt vidrigt. Såklart jag skrev mitt namn på plats 189 på listan, och hoppas verkligen att detta mail fyller sin funktion!!

Lägger upp länken och utfärdar en stark VARNING för filmen här på länkade sidan, jag klarade knappt 20 sekunder.

http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Inlagt 2010-03-24 22:51 | Läst 1485 ggr. | Permalink
20 sekunder. Du vann. Jag la ner efter max 10 sekunder. Dessutom kom precis i samma sekund min hund in till mig och ville gosa.
Svar från Ullis A 2010-03-28 12:26
Du gjorde rätt som la ner, jag har fortfarande vissa vidriga bilder på näthinnan.
Gosa lite med din hund från mig också!
Klarar inte ens öppna filen för då kommer jag ha ångest i flera veckor vilket jag redan har nu när jag ser vad länken heter:(((
Jag får ont i magen bara av din blogg:(((
Usch o fy säger jag bara!!!
Svar från Ullis A 2010-03-28 12:27
Ja vidrigt är det. Usch. Ångest kan man få bara av att veta om att detta pågår... Fruktansvärt!
Det är bättre att skriva upp sitt namn i rutan på sidan som du länkar till. Som du skriver - e-brevet vet man aldrig var det hamnar. Men viktigast är förstås att låta pälsen vara där den hör hemma.

Jag håller inte med om att inlägget inte har något med foto att göra. Det är väl en fotografisk prestation att klara av att dokumentera något sådant...
Svar från Ullis A 2010-03-28 12:28
Ja det har du rätt i.
Fattar verkligen inte hur de människorna är funtade som utför dessa handlingar. Men det är ju pengar som styr...
Jag bor i ett minknäringsdistrikt där 100 000 tals minkar får lämna sina pälsar till medelålders tanter varje år.
Med hjälp av lagar regler och annat håller de flästa på att avveckla sina gårdar och på så sätt skall det bli ordning på torpet tror man.
Det som i praktiken sker är att Svenska gårdar med hyfsat bra djurhållning lägger ner till förmån för andra länder där man har betydligt rymligare samvete.
Tro nu inte att jag är för att man föder upp djur för pälsens skull.
Jag bara vet att så länge det finns en marknad så finns det tillverkare.....

Med andra ord så är det någon av Anna Ankas kompisar som skulle ha meilet ....
Svar från Ullis A 2010-03-28 12:33
Är inte så insatt i hur förhållandena är på svenska minkfarmar. Men antar att djuren har det betydligt bättre där än på utländska farmar och därmed är det ju klart bättre att låta dessa finnas. För det lär väl tyvärr alltid finnas en viss efterfrågan på päls. Marknaden styr ju tyvärr.
Det är förfärligt. Men fläskkotletten på middagsbordet har sannerligen inte heller haft någon lycklig barndom. Om min kropp klarade det (jag har försökt) skulle jag bli vegetarian. Inte för att jag anser att det i princip är fel att äta kött (sådant förekommer överallt i naturen) utan för sättet man föder upp djuren.

Päls klarar man sig gudskelov utan.

I alla fall, som kineserna behandlar varandra kanske man inte ska förundra sig över hur de behandlar sina hundvalpar.
Svar från Ullis A 2010-03-28 12:35
Bara konstaterar att efterfrågan och marknad styr, och att det finns personer totalt utan samvete. Och jag är rädd att detta aldrig kommer att kunna förändras, men tack och lov så finns det människor som försöker!