~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Stackars stackars Lilla Sjöjungfrun

Hm, ni som väntar er ett seriöst och allvarligt inlägg får klicka vidare. För nu har jag fått ett sådant där skämtmail som cirkulerar igen... Tycker faktiskt att dessa bilder är oväntat snygga för att vara i ett cirkulationsmail, så jag delar med mig. Vet tyvärr inte vad de kommer ifrån eller vem som fotat, men eftersom de antagligen mailas omkring i mångupplaga tar jag mig friheten att lägga ut här på bloggen.

Alltså, om någon undrar vad som hände med sagofigurerna efter sagans slut, så kommer svaret här...

Askungen

Snövit

Rödluvan

Törnrosa

Prinsessan Jasmin (ur Alladin)

Belle (Skönheten och Odjuret)

Den Lilla Sjöjungfrun

Hrm, så kan det gå.... :))

Postat 2010-05-19 18:12 | Läst 790 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Aldrig kan man vara alla till lags...

...hur man än beter sig så kan man vara säker på att det retar någon. Men om någon läsare har åsikter om vad, hur eller hur ofta jag skriver, så kan ni väl bara vara snälla att välja någon annan  blogg att läsa... :)

Men visst kan jag tycka att det finns bloggskribenter här som kanske inte i första hand hör hemma på en fotoblogg? Men dessa väljer jag att inte läsa... Eller så finns det - i mitt tycke - något intressant att läsa i dessa bloggar i alla fall. Och faktum är ju att trenden på internet i stort går åt att man bör vara mer restriktiv med vad man väljer att publicera. Metro hade t ex idag en artikel om hur man gör sig "osynlig" på Facebook. Och man ska ju alltid ha i åtanke att det man publicerar på internet kanske finns där för alltid... Och därför ta sig en extra funderare innan man publicerar något! 

Och så ett foto även i denna blogg, det är ju faktiskt en blogg på Fotosidan! :)) 

Sådär, nu har jag tänkt över detta inlägg. Nu publicerar jag!

Postat 2010-05-17 17:53 | Läst 1096 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nya leksaker - nya möjligheter...

När jag skaffade min systemkamera för två år sedan tänkte jag nog litegrann att man har sin kamera, väska och stativ och that´s it, liksom... Tänk så fel jag hade! För alltid är det ju något nytt man suktar efter, och själv har jag ju börjat kika på en ny kamera... En D90 får det bli inom en inte alltför snar framtid.

Men tills dess så leker jag med mina senaste nya tillbehör, gråfiltren. Det tar ju ett tag att känna in hur de funkar, men jag tycker nog att man ser framsteg...

Först var jag ju ute på en testrunda med filter jag lånat av grannen, Cokins halvtonade. Endast passande mitt 300 mm, som dessutom snurrar när det fokuserar... 

Fast det var dessa halvtonade filter som mest rekommenderades i detta inlägg tyckte jag att de var lite meckiga att använda, klurigt att få skarven rätt, och inte helt lyckade när objektivet snurrar, som sagt...

Istället har jag nu sen ett par veckor skaffat egna och det blev Hoya heltonade passande både mitt 18-55 och 55-200... Några testrundor har det blivit.


Med stillheten som gäst...


En sötvattenskälla som rinner upp på "min" strand.


Halmstad hamn i bakgrunden... här ser man ju tydligt effekten jag eftersträvar, med den lena vattenytan!

Ja, det var några bilder från mina första gråfilterförsök, och fler lär det bli!  Har ytterligare ett par bilder som ligger i mitt stranden-album. Detta med gråfilter är ju bara så kul... :)

Ha en go vecka, alla!

Postat 2010-05-16 12:05 | Läst 807 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Så typiskt!


När jag var på stranden igår kväll och INTE hade mitt tele med, så dök de upp. Tror här är åtminstone 22 st små dunbollar på bilden, och detta är den bästa jag fick. Ville inte gå närmare och skrämma dem.

Det ser ju ut som ett trevligt "kollektiv" detta, tre föräldrapar som delar på hela skocken ungar? Nej, jag är verkligen ingen fågelskådare, har varken koll på art eller hur de lever. Den som vet får gärna berätta! :)

Postat 2010-05-12 21:41 | Läst 885 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

"Var den du hade blivit om du inte blev den du är"

Hm, och vad är detta för en kryptisk rubrik nu då? Jo, det är temat för vår firmafest som snart går av stapeln... Eller en temafest om man så vill. Något som vissa hatar och avskyr, medans andra tycker det är hur kul som helst. Jag är väl själv någonstans mittemellan... Våra firmafester brukar bli kul, och ett tema brukar ju sätta ytterligare fart på festen.. :)

Åter till rubriken då, vad hade jag blivit... kan säga att jag inte direkt behövde fundera mer än en sekund på detta! Valet är ju ganska givet! Frågan är då hur en typisk yrkesfotograf egentligen ser ut? Finns det några typiska attribut? Har åtminstone börjat fixa till ett presskort. Någon som vet ett enkelt sätt att fixa till den typiska blå-gul-rosa bakgrunden i PS så är jag tacksam för tips! :)

Andra typiska attribut då, finns det sådana? En sån där fotoväst med en massa fickor hade väl varit coolt, om man kunde få tag i en sådan! Men i övrigt gäller väl att en fotograf får anpassa sig till situationen dit man ska, helt enkelt! Så det blir ju lätt, feststassen, kameran och "presskortet" :))

Undrar just vad ni, mina läsare, hade blivit? Yrkesfotografer allihopa antar jag!? ;)

Postat 2010-05-11 19:10 | Läst 683 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera