Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Jag blev tillfrågad på jobbet...

...om jag ville fota några av "teamen", man ville ha lite nya bilder till hemsidan, och även göra broschyrer. Såklart att jag ville, det är ju bara roligt! Och hedrande att bli tillfrågad. :)

Men... haha... det är ju inte riktigt jämförbart med när jag kryper runt i naturen med mitt macro... Där har man ju all tid i världen, nästan, att fixa och dona med inställningarna. Här kände man ju tidspressen, personalen var på språng ut till patienterna och tiden var väldigt begränsad. Det gällde att sätta bilderna så bra som möjligt med en gång!

Inte nog med att kamerans inställningar ska vara de rätta, man måste såklart ha koll på motivet också! Hur ska man arrangera på bästa sätt? Hur faller ljuset? Funkar bakgrunden? Att alla tittar i kameran är ju bra... Helst kanske ett leende också? Det är ju sååå roligt att stå framför en kamera! :)

Ja, jag är hyfsat nöjd. Hoppas även "beställaren" blir det när jag skickar över bilderna på måndag! En rolig erfarenhet var det och jag ställer gärna upp fler gånger. :)

Inlagt 2011-04-02 11:27 | Läst 1697 ggr. | Permalink
Gruppbilder är inte lätt. Att ha kontroll över alla i gruppen och att få dem att trivas framför kameran. Inomhus är riktigt tufft, speciellt om man jobbar med befintligt ljus. Jag gillar sista gruppbilden, den är mer samlad och lättsam.

Bra jobbat, fröken Arnell.
Svar från Ullis A 2011-04-03 14:29
Svårt men kul tycker jag! Det var en bra erfarenhet tills det är dags för mina två bröllopsfotninarg i sommar, där ville de ha gruppfoto också. Hilfe... :)
TACK! :)
En så tur du har både med uppdrag och team
Svar från Ullis A 2011-04-03 14:30
Japp, de var snälla och gjorde som jag sa, haha :)
Du har lyckats bra tycker jag! Personligen tycker jag att inomhusbilden är en liten aning gulstickig. Lätt att fixa om man använder det vita i skylten i bakgrunden som referensfärg.
Svar från Ullis A 2011-04-03 14:31
Ja gulsticket har du nog rätt i. Inget jag tänkt på förrän nu, tack! :)
De andra är faktiskt också fotade inomhus men på bägge sidor finns stora "fönsterväggar" så det är en riktigt ljus miljö, betydligt enklare att fota i! :)