Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Svalbard - Ett besök hos storsälarna

Torsdag 4 sept Japp, det blir alltså ett andra blogginlägg från samma dag, dessa sälar var så mysiga så de förtjänar det.. :)

Som vanligt satt vi i mässen och redigerade bilder när kapten kom och meddelade - Storsäl siktad! Vill vi stanna och fota? Ja såklart! I med zodiakerna och efter 20 minuter var vi i vattnet... En tanke slog mig; undrar om man gör såhär på stora Quest? Skulle inte tro det?! Fördelen med att åka med lilla Origo! :) Och nu blir det en hel massa bilder på dessa underbara djur! Såhär såg den ut. Låg fint och poserade för oss hur länge som helst! Nästan så att den var van vid en massa turister med långa objektiv.. :) Vi tog oss försiktigt närmare... Och närmare... kolla in morrhåren!! :) Och efter ett tag kunde vi få såhär fina porträtt! Den mysiga storsälen kollade bara nyfiket på oss. Var nästan sugen på att hoppa iland på hans isflak och lägga mig bredvid.. :) Så fick vi flytta oss och låta "Roggan" komma i fotoläge också! Anders vid rodret spanade samtidigt hela tiden i kikaren och fick syn på ytterligare sälar längre bort. Så vi stack iväg dit men de var tyvärr inte lika villiga att ställa upp på bild utan dök ner i vattnet när vi kom närmare. Fast de dök i var de ändå nyfikna och kom upp och kikade på oss.. :) Hade fått span på ytterligare ett litet gäng sälar och beslöt att sticka dit! Tydligen har Stig och hans gäng fått syn på samma sälar. Vem hinner först... Det var hur kul som helst att fräsa runt på havet såhär och det tyckte nog våra styrmän också! :) Inte heller dessa var så pigga på att vara med på bild, utan dök i vattnet när vi kom närmare. Men roligt har vi ju!! :) Åter till kära Origo! Motvilligt... Åh vilken kväll detta var! Kommer aldrig att glömma denna stund.

Tar även med en bild från den första valrosskolonin vi såg senare samma kväll, på lilla ön Moffen precis ovanför 80:e breddgraden. En stor fin valrosskoloni på ca 50 djur. Tyvärr hade en massa skräp och bråte flutit iland här. Det är förbjudet att gå iland, men kapten saktade ner båten så vi hade gott om tid att fota dem. Då visste vi inte vilka möjligheter till valrossfotografering vi skulle få senare under resan.. mer om det snart!

Inlagt 2014-10-05 12:36 | Läst 1078 ggr. | Permalink
Njuter och längtar. Bra val att åka med Origo också. Inte så många som slåss om motiven då. Även Stockholm är bra. Du har säker rätt om att det går långsammare att komma i gummibåtarna med Quest och gungar hon mer. Blir tyvärr Quest för oss nästa gång för vi behöver en trippelhytt. Har ett barnbarn med. Men det är iaf. Svarbard. ;)
Fina närbilder på sälen och även miljöbilderna.
Svar från Ullis A 2014-10-05 16:41
Härligt :)
Ja alternativet Quest föll bort ganska snabbt när vi fick möjlighet att åka med Origo. Förstår dock att ni väljer Quest förstås! Origo är kanske lite krångligare när man har barn med, trångt och branta trappor. Men ja, ni kommer ju upp dit iallafall! ;)
Tackar så mycket!
Så härligt det ser ut, förstår att ni njöt !
Gillar verkligen ljuset i dessa bilder !
Snyggt !
ing-marie
Svar från Ullis A 2014-10-05 16:42
Tack Ing-Marie. Ja det var en helt fantastisk resa! Skulle hemskt gärna göra om den.
Hälsn. Ulrika
Jättefint det här också! Det är sån här natur man längtar mest till..
Mvh!
Svar från Ullis A 2014-10-05 16:43
Tackar så mycket Jan! Ja visst gör man det! :)
Hälsn. Ulrika
Fantastiska sälporträtt! I synnerhet bild 4 och 5, jag bara njuter när jag ser dem. Väntar med spänning på valrossarna.
Hälsningar Lena
Svar från Ullis A 2014-10-05 18:48
Tusen tack Lena! Ja just han/hon på bild 4 och 5 var väldigt fotogenisk! Låg länge och bara tittade på oss. Hur söt som helst! Valrossar kommer.. :)
Hälsn. Ulrika
Låter som om du haft en kanonresa.

Härliga bilder! Med de i minnet och löftet i texten om mer så väntar jag med intresse på nästa blogg!

Daniel
Svar från Ullis A 2014-10-05 18:49
Jaa det kan man verkligen säga! Helt fantastisk resa där allt klaffade. Underbart! Varmt välkommen att hänga med i fortsättningen! :)
Hälsn. Ulrika
Hur avig kan man bli? Fantastiskt fina bilder som gör mig än mer sugen att någon gång få besöka Svalbard! Ha en fin kväll! Yvonne
Svar från Ullis A 2014-10-05 18:49
Hoppas verkligen att du kommer dit någon gång Yvonne. Ett helt magiskt ställe är det.
Detsamma!! //Ulrika
Underbara bilder! =)
Svar från Ullis A 2014-10-05 22:10
Tack snälla Heléne!! :)