Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Totalt fast i låttitelträsket! ♪♫♫♪

Ja, det är ju ofta så att mina bilder får en låttitel, har försökt hitta på andra titlar men det är svårt, jag fastnar hjälplöst för en låttitel... Idag tog jag en strandrunda med kameran, ljuset var jättehårt och det blev skarpa skuggor. Men det var ändå skönt att komma ut en stund. Blåste gjorde det, och jag fick en massa bra och mindre bra låtar på hjärnan...


Two of us, eller kanske We are family


Vi tar vägen mot stranden...


Stormy weather, fast den börjar ju med "Dont know why, there´s no sun up in the sky" så det stämmer inte riktigt... Någon som har bättre förslag? :)


We will rock you, förlåt, vissa är ju bättre än andra...


Den sjunde vågen. Det sägs att när man studerat vågorna ett tag märker man att var sjunde är lite större. Har inte haft tålamod att kolla om det stämmer!


Som stormen river öppet hav...


You´re my heart, you´re my soul...


Oh Carolina, Shaggys gamla hit, om någon minns...


Och måsen med löjan i näbb... kommer inte på något bättre här! Vet inte ens om det är måsar, de var ganska långt bort...


I´m a survivor...

Ja som ni märker urartade det fullständigt idag! Och vissa var ju som sagt bättre än andra. Säkert kommer ni på flera bättre exempel! :)

Önskar alla en bra vecka!

Inlagt 2010-05-23 19:09 | Läst 1485 ggr. | Permalink
Välkommen i träsket - vi drar igång snart och jag har verkligen problem med Elvis just nu! :-)
Kanonfräckt inlägg och coolt illustrerad också - We will rock you var en titel i min smak...:-)
/maria
Svar från Ullis A 2010-05-23 20:17
Åh, jag har väl aldrig riktigt kommit ur det där träsket, men det måste ju erkännas att det är riktigt trevligt där! :)
Har du problem med Elvis? Vilken låt? För ni gör väl tvärtom, har titeln först och ska sedan hitta något passande motiv?
"Rock" där ja, det spårade väl ur en aning... :)))
Tackar tackar //Ulrika
Claes, "och måsen med löjan i näbb", det är Calle Schewens vals. Och det kan man väl verkligen kalla schlagerdänga.
Svar från Ullis A 2010-05-23 20:18
Visst, en riktig gammal hederlig schlager från mammas kök på 70-talet... :))
Och kvällens 12a går till dej!
Kvällen är räddad...tack! / lena E
Svar från Ullis A 2010-05-23 20:19
Haha, tack snälla Lena! När du skriver så är min kväll räddad också ju! :))
//Ulrika
Härliga strandbilder! Som vanligt med en sådan här bildsvit så tycker jag att bilderna bär eller förstärker varandra. Jag är så bortskämd med vatten, jag har bott i hela mitt liv vid kusten. Men tänk att det finns människor som bor på ett sådant sätt att de inte har mer än kanske en å eller en liten insjö att tillgå, när själen längtar efter vattenvidder. De kanske inte ens vet att man kan längta efter det. Bara tanken får mig att känna mig torr invärtes :-)

Tänk, jag lägger knappast märke till bildtitlarna. Annars är det så att jag kan bli lite störd av dem. Det inträffar ifall jag uppfattar att bildtiteln är en anvisning för hur jag ska tolka bilden. Jag vill så att säga ha min egen idé om detta, och den stämmer nästan aldrig med konstnärens eller fotografens idé.

Jag har en god vän som är gammal konstnär, jag pratade med honom om det där. Han sa att det är rätt typiskt, han hade märkt att de som gillade hans konst nästan alltid tolkade tavlorna på annat sätt än han själv. Så han bekymrade sig inte så mycket över vad han kallade sina tavlor. Ibland dök samma namn upp flera gånger på olika tavlor.
Svar från Ullis A 2010-05-23 20:23
Tack så mycket! :)
Jag är också uppväxt vid havet, har aldrig bott mer än 10 minuter ifrån... Skulle inte kunna tänka mig att flytta inåt landet heller! "Själen längtar efter vattenvidder", det var fint! Stämmer bra!
Men visst har du en poäng i att man kanske "låser betraktarens tanke" genom att sätta en titel liksom, det blir inte lika fritt tolkande. Men jag tycker även att en fyndig titel många gånger kan lyfta en bild ytterligare. Kruxet är ju att komma på den däringa titeln! :)
Förresten, glömde att säga att dina bilder, som vanligt, är jättefina!

Vi har tre titlar, och ska illustrera en av dom, men i "bildttiteln" anger vi inte vilken, det får andra "gissa". Har en bild som jag tror jag kör...men vete tusan alltså...den är liiiite långsökt.. :-)
/maria
Svar från Ullis A 2010-05-23 20:25
Tack snälla Maria, blir glad :))
Men visst har du bloggat om det där, har för mig du hade en lista på låtar! Får kika in till dig och kolla.
//Ulrika
Jag säger som Maria, jag glömde ju att säga att bilderna är väldigt fina.

Claes, mina barn växer upp i en familj där det sjungs bl a Evert Taube, och det är jag som sjunger, så det vore väl illa om jag inte kunde min Taube.
Svar från Ullis A 2010-05-23 21:08
Tusen tack Per, blir glad! :)
Då förstår jag ju att du kan din Taube!