Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Fem minuter, förmodligen mindre...

Jaa...fem minuter, förmodligen mindre tar det att stanna till vid min blogg...så VÄLKOMMEN!

Eftersom det här är förstasidan och mitt absolut första försök till bloggande här på FS kan det väl vara på sin plats med en liten presentation av mej och min närmiljö.

Jag är en tant på precis 50 år med vuxna barn och tonåringar, och jag har plötsligt fått lite tid över för fotografering.

Jag bor i hjärtat av Norrköping, ett stenkast från Industrilandskapet och mycket av innehållet i denna blogg kommer förmodligen att handla om vardagsliv i Norrköping.

Och, förstås om glädjen till bildskapande på gamla dar!

Arbetets museum "Strykjärnet"

Jag fotar rakt in i en av Campus Norrköpings nyare byggnader. 

Det här lilla huset kallas "Sista Supen" för förr i världen stannade man till här och gav de dödsdömda en sista sup på väg mot galgberget.

Blåklädd man på väg förbi Norrköpings Stadsmuseum.

Förbi Stadsmuséet. I bakgrunden inngången till Arbetets Museum.

På en liten gångbro mellan Arbetets Museum och Stadsmuséet.

 

Den här bildbloggen hoppas jag ska bli en sporre för mej själv till att utvecklas med fotografering och bildskapande.

Jag behöver nämligen utmana mej själv lite för ibland har jag jättesvårt att komma utanför dörren med kameran. Inte för att jag inte vill ut och fota...nejdå, för trots att jag är en riktig superamatör och endast äger en billig instegskamera med ett riktigt skitobjektiv så blir jag alldeles varm i kroppen bara jag tänker på allt som finns där ute och som kan fångas på bild...Neej, det är Jantelagen som sätter käppar i hjulet...den som säger att man inte skall tro att man är något, eller kan något...att man ska hålla sej på mattan och inte sticka ut...

Så allt för ofta när jag står där på tröskeln med kameran på axeln så slår Jantelagen till som ett klubbslag i mitt huvud, och jag ser mej liksom utifrån; En medelålders tant med billig kamera som springer runt och fjantar sej och gör sej löjlig och tror att hon är något. Som leker fotograf, och gör sej till...(och dessutom lägger upp bilder på nätet) Och vad händer, jo jag stannar hemma  och tänker att jag skulle kanske ta och tvätta fönster i stället...

Men skam den som ger sej...jag håller på att rysta av mej den starkaste Jantelagsrösten och tvingar mej allt som oftast ut, om än med klappande hjärta och kameran djupt nedstucken i ryggsäcken så att grannarna inte ser mina intentioner...och sedan har jag insett att när folk ser mej runt omkring i Industrilandskapet då tas jag för turist...

Men nu vill jag att det ska bli en ändring på mitt klappande hjärta, jag vill komma över Jante, utmana mej själv och förhoppningsvis utvecklas på flera tusen möjliga och omöjliga sätt, och då tror jag att den bloggen kan vara till hjälp...

Vill ni vara med blir jag glad! / Lena

"HÅLLA SEJ INNANFÖR RAMEN"

Mitt första trevande försök till självporträtt...

Inlagt 2009-09-03 19:40 | Läst 2809 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej!
Jag tar chansen att bli historisk som den första som kommenterar i din blogg... :)
Välkommen som bloggare! Trevlig läsning och jättefina bilder, gillar speciellt den på strykjärnet.
Ha det bra!
/Arne
Svar från Lena Eriksson 2009-09-03 21:05
Tack Arne...jag känner mej genast väldans välkommen! / L
Då blir jag kanske nr 2. Gillade verkligen din text för vem f*n (ursäkta ordvalet) kom på den där jante-lagen som ställer till det hela tiden :-)
Härliga bilder - jag gillar bilder som berättar något dvs. en smula dokumentärt och det är alltid roligt att få lära sig nya saker om vårt avlånga land. Kör hårt!
Svar från Lena Eriksson 2009-09-03 21:07
Glad att du gillade min text...mina första stapplande steg in i bloggvärlden.. / L
Hej! Jag verkar vara nummer tre, välkommen till bloggvärlden! Fina bilder tycker jag, jag gillar särskilt bilden med den blåklädde mannen. Det är bara att fota på och strunta i sin omgivning. Dessutom är det bilderna som är det viktiga, inte vilken kamera man har eller vad den kostar tycker jag. /Bodil
Svar från Lena Eriksson 2009-09-03 21:10
Tack Bodil för kommentar...jag vet att man inte ska bry sej om vad andra tänker och pratar om, men lätt att säga, svårare att praktisera...men jag jobbar på det..Kul att du gillar mina bilder / L
Välkommen Lena. Vilken fin början du skapar! En skön bildserie som ger en känsla för Norrköping och ditt fotograferande.

Jag skulle vilja ge dig Två råd!
Strunta i Jante och kör på.... :-)
Sluta att kalla dig för tant, det kommer du att bli tids nog ändå... :-))

Skämt och sido. Välkommen och ha kul!! /Peter-L
Svar från Lena Eriksson 2009-09-03 21:45
Tack för värmande ord! Det där med tant är väl inte så allvarligt...men ibland med alla 35-åringar här på Fs så känner man sej faktiskt lite out of date...
Visst ska jag köra på, full fart! / Lena
Hej Lena !
Roligt att se Norrköping och sig själv (rosa skjortan) med nya ögon.Vi är några gamlingar i sta´n som brukar fika, prata foto och se utställningar tillsammans.
Nästa gång blir det nog i vecka 38 - Graciela Iturbide på Arbetets museum med obligatoriskt efterföljande kaffeprat.
Vill du hänga med ?
Undrar Anders Kratz
Svar från Lena Eriksson 2009-09-04 09:27
Hej! Det här var ju roligt...att jag lyckats fångat ett par fotoentusiaster, helt ovetandes...
Ni var sååå fina där på bron, (jag har era fötter åxå på flera bilder...)

Tack för erbjudandet om att följa med, återkommer i så fall! / Lena