Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

För vad skulle jag ha en kamera till???? - blogginlägg 600!

Och här kommer en åtta-års-bloggtillbakablick =) Ett blogginlägg utan bilder - ja vet. Men, de stora orden går att klicka på - där finns det bilder!!!

Min bloggkarriär här på Fotosidan startade alltså för snart åtta år sedan, efter att jag fått en systemkamera i 50-års present. Fast det dröjde flera månader innan jag packade upp kameran ur kartongen, för vad skulle jag ha en kamera till? I alla fall, med mitt nyvunna fotointresse startade jag den här bloggen. Jag hade en tanke om att bloggande skulle göra mig bättre på att fotografera. Vilket jag nog också tror att det gjort! Och fotointresset tilltog! När det var som värst med mitt fotointresse kunde man inte ens få en kopp kaffe hemma hos mej utan att bli utsatt för mina fotoexperiment. Och här i bloggen har ju förstås även mina barn hamnat, liksom min nästan 100 år gamla mormor Och Thomas förstås, kärleken som jag mötte här i bloggspalten =) Men också okända som haft oturen att hamna i min väg. Jag har skrivit om tunga saker och använt bloggen som terapi och jag har skrivit om glädje och häftiga upplevelser. Men mest om vardagen. Ibland vääldigt vardagligt! Och jag har bloggat mycket från Norrköping och mitt kära Industrilandskap, men också om Stockholm och Skogskyrkogården, och om att slitas mellan två platser. Fotoprojekt har jag startat lite då och då såsom kolonilottsprojektet eller Blogg 100. Fast det där med projekt egentligen inte är min grej...men somliga lär sig aldrig - såsom jag! 

Slutsatsen får väl i alla fall bli att det är väldans roligt att skriva blogg, och jag tänker att det var himla bra att jag packade upp kameran istället för sälja den oanvänd, som jag tänkte då på min 50 årsdag! För jag har verkligen haft mycket upplevelser, tack vare kameran! Och till och med mött kärleken, tack vare den och bloggen...

Moooooooooot 700!

.

Inlagt 2018-01-25 15:49 | Läst 4709 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
He he, vilken rolig blogg! Mycket bra! 'Någon' som gett dig kameran hade nog anat att det fanns något konstnärligt och 'observant' hos dig.. klart du ska fota! Grattis till 600 och lycka till med 700.. Själv är jag på väg mot 600..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 22:45
Jag har tecknat och målat innan jag började fota...hade tänkt satsa på en karriär inom design...så visst var en kamera inte så dumt till mej... =) Som det visade sig!
Och jag tror nog säkert att du är på väg mot många blogginlägg, du som kan förfoga över dagarna nu som du vill!
TACK Jan!
Kul och annorlunda blogg !
Någon grej stämmer in på mig. Det är att jag också började fota ( digitalt ) efter min 50-årsdag. Men jag hade själv önskat mig presentkort på vår fotobutik. Det blev många svängar in där innan jag till sist måste bestämma mig ( för jag klättrade upp ett steg varje gång jag var där )
Jag gick med på fotosidan 2010 men skrev min första blogg ett år senare.
ing-marie
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 22:48
Jag väntade också något halvår eller så innan jag började blogga, efter att jag blivit medlem här. Jag hittade faktiskt inte till bloggarna först... =) Det fanns dessutom så många fina bilder och tips och råd i polerna att ta till sig när man var ny, så jag hade fullt upp med dem.
TACK Ing-Marie!
Vilken bra blogg, du verkar ha hittat något slags kall i ditt fotande och bloggande som fungerar väldigt bra. jag läser ofta dina bloggar, även om jag inte alltid skriver någon kommentar. Keep on going.....
Hälsningar Peter
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 23:03
Så trevligt att du gillar min blogg, jag tänker ofta att blogga gör man nog mest för sej själv....
TACK för att du kommenterade idag, det ger alltid mej lite ny energi när någon ny läsare kommenterar och ger sig till känna...och du gav mej bra tips på bloggrubrik; "Jag har hittat mitt kall..." =)
Nåja, vi får se!
Roligt med en blogg som ser helt annorlunda ut än alla andra bloggar! Dessutom läsvärd i allra högsta grad. Ser fram mot nästa hundratal!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 23:06
Jaa den blev lite annorlunda, det var inte riktigt meningen från början...men alla länkar liksom växte fram... Och det blir säkert 100 bloggar till, vartefter...
TACK Björn!
Grattis till de 600.
Alltid kul att ta del av din blogg.
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 23:08
Kul att höra för mej att du gillar att ta del av mina krumelurer och bilder...men som redan skrivet här; ens egen blogg är nog roligast för en själv....
TACK Bengt!
Bra och viktigt skrivet, en inspiration för många! Det sista du skrivet förstår jag dock inte riktigt: Somliga lär sig aldrig..... Med vänlig hälsning, LO
Svar från Lena Eriksson 2018-01-25 22:39
Nä det var nog lite otydligt...jag menar att jag egentligen vet att jag inte borde starta fotoprojekt, men jag gör det i alla fall. Om och om igen...
Kul att du gillar! TACKAR!