Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

FOTOFUNDERINGAR OCH FAVORITFOTOSTÄLLEN

Det är lätt att skaffa sig favorit-foto-ställen, tycker jag. I Industrilandskapet har jag allt för många dit jag gärna dras till som en magnet. Det är ofta ställen där omgivningarna gör sig bra på bild och där det rör sig lagom mycket folk.

Att det där med lagom mycket folk kan ha en väldans betydelse när man vill fånga gatumiljöer, det insåg jag verkligen nu i lördags när jag drog omkring ett par timmar i Stockholm city. I lördags var det jättemycket folk överallt. Var man än såg var det familjer med barn och barnvagnar, shoppande damer, ungdomar, gubbar med hundar...och överallt var det någon i vägen...som förstörde bilden... :) 

(Och för lite människor är ju förstås inte heller kul när man vill fota gatuliv.)

Men för att återgå till i lördags och till det där att skaffa sig favorit-foto-ställen; Stockholm är ju en ganska okänd stad för mig men ändå har jag hittat några ställen där jag bara inte kan låta bli att släntra förbi, och kolla in. Kulturhuset är ett sådant favvoställe. En spännande oas mitt i city, om du frågar mig.

I lördags blev det visserligen bara ett snabbt besök; upp en vända och så ned igen. Det var knökfullt med folk och ljuset kändes inte rätt för den fotografering jag tänkt mig så jag provade bara med ett par knäpp. Och bilderna blev heller inte särskilt bra. Men jag kan ändå inte låta bli att fascineras över miljön ett par våningar upp i Kulturhuset, av den snygga och tydliga designen med mycket linjer och den enorma utsikt mot plattan och hötorgsskrapan...och de silhuetter som kan bildas framför de stora glasrutorna, av både inredning och människor. 

Jag lägger i alla fall in de halvdåliga bilderna så får ni se vad jag menar...och så får man hoppas på bättre fotolycka en annan gång...

.

.

Kulturhuset 11/4

.-

.

.

För övrigt har jag jobbat både dagtid idag och haft kvällsmöte,

så jag är glad att jag hann få till det här inlägget innan midnatt.

God natt!

Inlagt 2015-04-14 23:48 | Läst 1980 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Bra bilder för att vara halvdåliga ;). Visst är det något speciellt med stora fönster, som liksom bildar tavlor med utsikten som motiv. Finns ju också uppe på fiket och restaurangen på Fotografiska.
Hälsningar//GöranR
Svar från Lena Eriksson 2015-04-15 21:57
På Fotografiska är det också inbjudande att fotografera...men utanför de fönstren är det mer "vacker vy"...mot Sergels torg finns det så mycket linjer och mönster och folkliv som bildar fond...det är det jag gillar... :)
Kul att du gillade mina halvdåliga bilder... :)

TACKAR!
Tycker inte det är halvdåliga bilder! Den svartvita riktigt bra där den skäggige mannen ger liv till bilden! Gillar också spegelbilden av densamma. MVH Yvonne
Svar från Lena Eriksson 2015-04-15 22:00
Den svartvita bilden är hyfsad...pga av den gestikulerade mannen...ok :) men ljuset var inte rätt i lördags....men så är det ju med foto...ibland stämmer det, ibland inte.

TACK för din kommentar och tyckande, uppskattas!
Gillar den svartvita med den speglade gesten!
Tror det är något de flesta gör. Återvänder till favoritplatser, både för fotografering och i övrigt.
Ha det gott!
/Niklas
Svar från Lena Eriksson 2015-04-15 22:03
Mmm de blir ju favoritplatser av någon anledning... :) så det är ju inte konstigt att man återvänder...men ibland kan jag bli trött på mig själv och mitt återvändande med kameran...det finns ju hur mycket platser som helst att besöka!!!!

TACK för kommentaren, uppskattas!
Ha det gott tillbaka!
Skönt med favoritställen dit man kan återkomma och knäppa av några bilder! I ditt Norrköping är ju industrilandskapet underbart att promenera runt i och fånga detaljer med kameran! Känner att det är dags att köra dit på fotorunda snart! Ha det gott Lena!
Svar från Lena Eriksson 2015-04-15 22:07
Industrilandskapet är fint, visst...och där finns det bra motiv...men jag är lite trött på det emellanåt...och att jag återvänder och återvänder till samma gamla vattenfall t.ex.... :) Men vissa ställen har dragningskraft helt enkelt...och det är svårt att komma hem med en ful och oanvändbar bild från vattenfallet t.ex...vilket man förstås insett.

TACKAR! ha det gott, tillbaka!
Så blir det alltid för mig, att jag hittar ett favoritställe vart jag än kommer. Och det spelar nästan ingen roll hur kort vistelsen är, så finns det alltid något ställe som drar extra mycket och som jag har svårt att släppa.

Sista bilden är ju riktigt bra :)

//Tommy
Svar från Lena Eriksson 2015-04-15 22:09
Kanske det ligger i oss människor...att återvända till det vi gillar, även platser...någon slags trygghet?
Lite intressant, eller hur?

TACK för raderna och gillandet av den svarta rutan....uppskattas!
Kulturhuset är en pärla bland många andra pärlor i Sthlm!
Gillar bilden där jag fastnar för bokstäverna av någon anledning.
Må så gott Lena!
Svar från Lena Eriksson 2015-04-15 22:12
Och jag fastnade för trådstolarna.... :) Men bokstäverna blir dekorativa...gäller bara att få dem rätt i bilden...vilket jag inte fick här....
Kul att du är här i bloggarna igen, inte bara Blip. Hmmm kanske börja blogga här igen????

Hoppas du mår bra! och TACKAR!!!
Men vad nu då.
Jag tittade och läste i går men kommentarerna då?
Visst är där så fantastiskt att vara i detta hus.
Utställningar och lite annat finns där med.
Fika är de bra på till och med ibland något gott till mig.
Inte dumt alls att ta bilden på detta sätt. Den blir stark så.
Där sitter de som två som får vara för sig själv anonyma i din bild.
Det gillar säkert de med.
Nu skall jag läsa nästa blogg.
Gun-Inger