Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

Venice Rookery

Efter besöket vid Anhinga trail sattes kurs mot Shark Valley. När vi kom dit så fick vi uppleva det som jag bara läst om tidigare. Det var så fullt inne på området att vi inte kom in! Med fullt så menar jag fullt med bilar. Shark Valley har en ganska liten parkeringsplats samtidigt som den ligger väldigt tillgängt bredvid en större genomfartsväg. Det är tydligen rätt vanligt att det är fullt, men jag hade inte räknat med det i den här årstiden som inte är riktig högsäsong. Man kan parkera uppe vid stora vägen men det kändes mindre bra så beslutet blev att försöka hinna köra hit på hemvägen istället för att förlora tid på att vänta. Nytt resmål blev Venice Rookery.

Är det något ställe som dyker upp när man googlar på fågelfotografering i Florida så är det Venice rookery. Det är en liten fågelkoloni som sägs vara väldigt bra under häckningsperioden. Så förväntningarna var väl inte direkt höga eftersom det var lite tidigt på säsongen, men det skulle ändå bli spännande att få se detta ställe.

När vi så på eftermiddagen rullar in på den lilla, lilla, lilla parkeringsplatsen och kikade ut mot den lilla gölen så var min första reaktion; var det allt? En liten rund göl på kanske 100m i diameter med en liten ö nästan mitt i. Det blev inte direkt en wow-känsla när jag såg den. Jag tog inte ens med mig kameran ur bilen när jag gick för en första koll. Venice rookery ligger mitt i bebyggelsen så det är hus på tre av sidorna och en stor kraftledning skär genom bakgrunden.

Den lilla ön var trots att det var tidigt på säsongen redan bebodd av Häger och Anhingas. Faktiskt så var det flera hägerbon som hade ungar i olika storlek. Vädret var rätt ok men ljuset låg så att alla motiven låg i skugga men jag gick och hämtade kameran ändå - har man ingen kamera så blir det inga bilder!



Med tanke på ljuset så här på eftermiddagen så är detta nog en bättre plats på morgonen. Förutom motljuset så är det svåra här är att isolera ett motiv och försöka hitta en ren bakgrund. Jag förstod varför man rekommenderade stora telen trots det relativt korta avståndet.

Kanterna ner mot vattnet var branta och i princip omöjliga att sitta eller ligga på så det var inte aktuellt att ta några bra bilder på fåglar i vattnet heller. Dessutom fanns det alligatorer i den här gölen så det hade nog inte varit helt riskfritt att lägga sig vid vattenytan.


Jag beslöt att invänta solnedgången för att se om ljuset skulle bli till det bättre och det blev det verkligen.





Stärkt av detta så såg jag framemot att få åka hit tidigt nästa dag. Mer om det och sköna bilder på häger ungar blir det nästa gång :-)

Inlagt 2014-02-14 19:40 | Läst 5763 ggr. | Permalink
Fantastiska fågelbilder, Mikael!
/Niklas
Svar från MikSwe 2014-02-15 07:26
Tack så mycket Niklas. /Mikael
Snygga bilder, häftigt med hägerungarna det har jag aldrig sett förut
Svar från MikSwe 2014-02-15 07:27
Tack så mycket Peter. Jag hade inte sett hägerungar i verkligheten innan detta möte heller och jag kommer att skriva lite extra om dom nästa gång, verkligen häftiga/märkliga varelser :-) /Mikael
Jättefina bilder! Min favoritplats är Honeymoon island, många ospreys!
hälsn
Kjell
Svar från MikSwe 2014-02-15 07:29
Tack för det tipset och din uppskattning Kjell. Ska kolla upp den platsen om det blir nån mer tripp. /Mikael
Vilket ljus du fick!!

Bra beslut att vänta på solnedgången. Njuter av att se bilderna!

Daniel
Svar från MikSwe 2014-02-15 18:08
Tack så mycket Daniel. Tack vare jag väntade så blev det rätt bra både mot himlen och mot reflektionen i sjön. Reflektionen hade jag nog missat om jag lagt mig vid vattnet, nu blev det istället lite snett nedåt med en fin spegling av kvällsljuset istället. /Mikael
Väldigt fina fågelbilder i den sena ljuset. Jag tänkte direkt när jag såg första bilden att du borde väl ha fler av dessa roliga ungar. Hägerungar ser ju helt galna ut. Ser fram emot att få se mer sådana.
Hälsningar Lena
Svar från MikSwe 2014-02-15 18:10
Tackar för det Lena. Jag har en hel del såna bilder så det får bli ett eget inlägg innehållande både humor och tragik. /Mikael