Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

Inspirationstips; Art Morris

Legenden Art Morris får man väl nästan säga, han har nog fotat fåglar längre än vad de flesta av oss nånsin kommer att göra. Därför har jag illustrerat detta inlägg med lite bilder från Florida, där Art förövrigt håller till.

Bird as Art är ett begrepp och även namnet på hans hemsida. Där kan man hitta lite inspiration och även göra åt pengar om man vill.

Men det var inte det jag tänkte tipsa om. Istället blir det en länk till ett mastodont föredrag som han hade på B&H. Det är faktiskt så långt (nästan 2h) att jag såg det i två delar för det blev för mycket att smälta på en gång :-)

Vad handlare det om då undrar du kanske nu. Jo hela föredraget är väl egentligen en stor Canon-show där han går igenom nästan alla canonobjektiv som finns. Det fina är att han ger en hel del tips om hur man kan använda dom och det tyckte jag var värdefullt.

Så filtrera bort smygreklamen och fokusera på det han säger och förstås hans bilder så kanske du kan hitta nåt nytt att ta till dig du också, även om du fotar med nåt annat märke :-)

Gå till föredraget.

Inlagt 2014-04-26 19:24 | Läst 5350 ggr. | Permalink
Otroligt fina bilder du visar upp!
Svar från MikSwe 2014-04-27 08:00
Tack så mycket Annelie, för din fina uppskattning. Här kommer länken som jag glömde lägga upp :-) http://www.youtube.com/watch?v=pas-GiB9jzo
Tack för tipset, det ska jag kolla på nu på en gång för morgondagen är bokad för just fågelfoto... =) Riktigt fina bilder, bra plåtat!! Mvh / Ubbe
Tack för tipset, det måste jag kolla på!! Riktigt fina bilder, bra plåtat!!
Svar från MikSwe 2014-04-27 08:01
Varsågod här kommer länken som jag glömde lägga upp :-) http://www.youtube.com/watch?v=pas-GiB9jzo
Hoppas du hittar nåt guldkorn Urban och tack för din fina kommentar. /Mikael
Jag har iofs tidigare sett föreläsningen på Youtube, men jag hittar inte din länk.

Art Morris är väl en fotograf som man skulle kunna benämna den moderna fågelfotografins fader, men sedan rätt många år tycker jag att han blivit mer av en PhotoShop-guru än en fågelfoto-guru.
Svar från MikSwe 2014-04-27 08:05
Jag håller med dig Daniel. Det är nog en tuff värld att leva på fågelfoto och jag har också noterat en attitydskillnad mellan amerikanska och svenska fotografer när det gäller photoshoppande. Men som Art säger i föredraget så skulle han aldrig kunna tänka sig att skicka in en manipulerad bild till en tävling, men ska han sälja den så väljer han det sätt som ger mat på bordet. Allt handlar nog om vad kunden förväntar sig antar jag. Länken hade jag glömt bort och den kommer här: http://www.youtube.com/watch?v=pas-GiB9jzo. /Mikael