Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

J.N. "Ding" Darling National Wildlife Preserve

Jag gissar att det nog är till sydvästra Florida nästan alla fåglar flyttar under vintern. Det verkar krylla av olika fågellokaler och State Parks i den här delen av Florida.

En av de mest berömda områdena är "Ding" Darling. Ett område som är blandat vattenområden och tät skog och som genomkorsas av en väg och några leder. Man löser dagspass in till parken och kör på en enkelriktad väg. Det innebär att man bör ta tid på sig vid varje stopp för att slippa onödiga rundkörningar. Ska man besöka parken mer än 2 dagar så är det lönt att köpa ett årskort.

Som vanligt är vägen betydligt högre upp än vattnet men det finns goda möjligheter att ta sig ner till vattenytan. Det finns alligatorer i området men det kändes säkert iaf :-)

Det var också nära vattnet som knotten fanns eller "NoSeeUms" som dom också kallas där. Namnet var fullt förståeligt, de är mindre än våra svenska knott men med ett sting som kändes ordentligt. Jag brukar inte ha problem med svenska mygg och knott men senare samma dag inhandlades iaf riktigt myggmedel för att kunna fota under de kommande dagarna. Att ögonen tårades när man åkte i bilen pga den starka doften fick man leva med :-)

Ding Darling är blandat av stora vattenytor som kräver 500mm och uppåt tex för att fota dessa hornpelikaner ute på en sandbank ...



...och små gölar med tex den här natthägern, som funkar att fota med mindre objektiv och även enkla kameror.

Den här grönryggade hägern kom väldigt nära så jag fick ta till frugans kompaktkamera den smög längs stranden under mitt tele och inom 50 cm från mig!



Utanför Ding Darling, på södra delen av ön Sanibel finns en liten fiskepir och där finns det gott om fåglar som är väldigt vana vid människor.

Den här Ägretthägern är fotad med 70 mm:

Och den här kungstärnan är fotad med 67 mm:

Fiskare som står på piren eller fiskar från stranden "tävlar" med pelikanerna om fisken i vattnet och ibland händer det att en fiskare får en pelikan på kroken också.



Pelikanen verkade oskadd efter denna incident, som verkade vara vardagsmat då ingen lyfte på ögonbrynen medan fiskaren plockade ut krok och fisk ur pelikanens gap.

Fiskgjusar är väldigt vanliga troligen mycket tack vare den goda fisktillgången och att man byggt många boplattformar överallt i området.



Ena stunden surfade dom snyggt på uppvinden vid träden intill stranden...



... för att strax efter stryka precis ovanför huvudet och snappa åt sig en gren 3 meter framför mig på stranden. Lite oförberedd var jag nog så det blev lite suddigt :-)



Tyvärr var vädret i huvudsak mulet så de där vackra solnedsgångsbilderna med pelikaner och andra fåglar i fin silhuett på, dom fick jag aldrig. På väg till stranden sista kvällen insåg jag att jag inte skulle hinna. Så det blev en bild i ren desperation genom bilrutan istället.

Jag får ta dom en annan gång. Årskortet till Ding Darling gäller tom december 2013 så jag har ju fortfarande tid :-)

Inlagt 2013-01-04 15:54 | Läst 2988 ggr. | Permalink