Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

Mot Flatruet

Dags att lämna Runde och dra österut. Med många bilder i bagaget, likt en lunnefågel som samlat fisk,  packade vi ihop och började den långa färden mot Flatruet i Sverige.

Det är ett fantastiskt landskap man kör igenom och som vanligt har jag minst ett öga vid sidan av vägen. Tyvärr lämpar det sig inte alltid att stanna till om man ska undvika trafikolyckor. Jag såg bland annat två små rävungar som lekte vid ett nedfallet trä, men som vanligt fanns det ingen plats att stanna bilen så det var bara att fortsätta. Men ibland har man tur. Som här när jag fick syn på två älgar på ett litet fält precis intill vägen. Här kunde jag fota från bilen och trots att de såg mig så sprang de inte iväg.

Givetvis så försökte jag smyga ut när de gick in bakom några små träd men de fick snart vittring på mig och då var det bara att ge upp.

Tog en liten tur upp på Dovrefjell men den dagen hade alla djur ledigt för det enda jag såg var den här ovanliga lilla fågeln.

När jag slog upp den i fågelboken visade det sig vara en snösparv och inte var den så ovanlig heller men det är alltid kul med nya bekantskaper.

Det regnade mesta delen av resan från Dovre mot Flatruet men när vi närmade oss så började det lätta upp. Såg en fjällabb med sina långa stjärtfjädrar på avstånd mot de mörka regnmolnen.

Det jag inte förväntat mig att se var kraftledningsstolparna som gick tvärs över fjället, men det är klart att man behöver el här också.

Så gick solen sakta ner bakom Helags fjälltopp och himlen visade upp alla sina färger.

T.o.m kraftledningsstolparna fick en magisk framtoning i skymningen.

Dags att vila lite innan vi åker vidare mot Fulufjället och Njupeskär.

www.mikswephotography.com

Inlagt 2014-11-30 11:40 | Läst 5279 ggr. | Permalink
Bilen är ofta ett perfekt gömsle och många djur accepterar den så länge man inte kliver ur. Älgarna var ju riktigt sköna och den första bilden strålande . Jag måste nog åka tillbaka till Runde någon gång. Snösparv har jag inte sett och visst är det kul när man stiftar en ny bekantskap, även om den inte är så ovanlig. Ungefär som snögåsen som vi mötte i en park igår (jag trodde det var en tamfågel för den var helvit).
Hälsningar Lena
Svar från MikSwe 2014-12-01 19:27
Bilen är väldigt praktiskt för mycket fotografering, gäller bara att hitta en ställe där man inte står i vägen, särskilt inte för andra bilar. Men ofta så funkar det om man sätter på varningsblinkern :-) /Mikael
Flatruet är speciellt! Ha en härlig dag i Fulufjället och Njupeskär! Fulufjället har sin spännande "historia" med det stora åskvädret:) Fina bilder ! /Anne
Svar från MikSwe 2014-12-01 19:27
Tack Anne. Det blir väl lite bilder från det stoppet lite längre fram. /Mikael