"Hjärtats tankar & funderingar"

PANIK!!!

Nu har min dator "kraschat" igen! (Fick igång den av en ren tillfällighet nyss och tänkte passa på att blogga en snabbis. Man vet aldrig när den lägger av nästa gång)...

Jag begriper inte vad jag gör för fel. Är det så här för alla människor? Håller en dator bara ett par år? Tycker det är en väldigt kort livslängd i sådana fall.

Jag som är så dålig på att hålla ordning bland mina filer och dessutom är väldigt slarvig med att spara bilder och viktiga dokument på externa hårddiskar fick lagom PANIK när detta hände. Speciellt när jag insåg att jag inte hade sparat alla bilderna från bröllopet jag fotograferade i mitten av augusti eller bilderna från en gravidfotografering i slutet av månaden!!! Som tur var kom jag in i "felsäkert läge" och lyckades rädda bilderna.

 Jag har även köpt en extern hårddisk på 3TB som jag bara skall spara bilder som har med mitt företag att göra. Tror det kan vara en bra idé. Nästa steg blir att laga datorn (eller köpa en ny)? Kanske skall man ha en datorn enkom för företaget? Hur gör Du som är yrkes/frilansfotograf? Berätta gärna!

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme  Modeller: Tanja & Erik Vaara

Inlagt 2013-08-29 17:50 | Läst 3564 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det absolut minsta du skall ha är kontinuerlig backup och förvara på
två adresser!!
Formaterar aldrig kortet utan att ha gjort minst två backupper först!
Själv använder jag tre olika diskar!
Det får inte hända att det inte finns kopior och särskilt viktigt medr bilder för kunder!
Det är inte en fråga om den skall rasa utan när!!

Med vänlig hälsning, Kenneth
Svar från Trullan 2013-09-21 12:02
Du har så rätt Kenneth :o)
Med vänlig hälsning Milla
Ny dator var tredje år som minimum. Det är iofs ingen plan, utan har mer blivit att datorerna blivit så omoderna och slöa på den tiden så prylgalningen i mig varit tvungen att uppgradera ;)

Backup som Kenneth. Funderar på backup via nätet till en disk hos vänner, men inte tagit tiden till det ännu. Fastän jag vet att jag just nu lever lite farligt som har båda backupdiskarna på samma adress.
Svar från Trullan 2013-09-21 12:07
Det gäller att man har råd att köpa nya datorer också...
Önskar de höll lite längre än de gör i dagsläget.
Med vänlig hälsning Milla
Köp en mac så löser det sig ;) Har aldrig haft så lite strul med datorn sen jag bytte från PC, men visst har mac sina nackdelar också, vad gäller kompatibla gratisprogram som kan vara kul ibland. Men hellre problemfritt ägande.
Perre 2013-08-30 08:04
Håller med, har själv bytt från PC till Mac. Köpte nya MacBook Air och kan inte förstå varför jag väntat så länge med att byta till Mac.
Svar från Trullan 2013-09-21 12:04
Hm, känns konstigt att byta, men vi får se vad framtiden utvisar... ;o)
Med vänlig hälsning Milla
jag har all bilder kvar på minneskort tills bilderna är levererade.
Svar från Trullan 2013-08-29 21:28
Det har jag också, men jag redigerar ju bilderna i en vecka så det blir mycket arbete som försvinner...