MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

"Borttappade" bilder...

Finns det "något knep" som man kan använda sig av för att hitta en bild om man glömt bort vilket namn man sparade den som?

Jag satt nämligen i torsdags och arbetade med en bild och när jag skulle fortsätta med den igår kväll kunde jag inte hitta den... Jag sökte på bildens ursprungliga namn, men fick då (av förklarliga skäl) bara upp originalet. Jag gick även in på "öppna senaste" i Photoshop, men tyvärr hade jag tydligen arbetat med ett par andra bilder efter den jag sökte, så det gav inget resultat.

Vet Du något bra sätt att hitta bilder som Du "slarvat bort" i datorn och dessutom glömt vad Du döpte dem till? Det vill säga, finns det någon funktion som man kan söka bilder som man arbetade med nyligen i Photoshop, förutom "Arkiv, Öppna senaste"? 

Hoppas Ni kan hjälpa mig. 

Kram Milla

Postat 2011-11-26 08:49 | Läst 3532 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Går det?

Min vän Helena frågade mig om jag vet ifall det går att spara ett videoklipp/tv-inslag från Internet? Faktum är att jag själv har velat kunna det i flera år, men inte har en aning om hur man gör eller om det ens är möjligt.

Vet Du om det fungerar och hur går man till väga i sådana fall? Berätta gärna!

Kram Milla

Postat 2011-11-23 07:33 | Läst 3315 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag kunde inte motstå frestelsen...

I torsdags var det julmarknad på Taxinge Slott och när min vän Rosie frågade om jag vill följa med henne dit kunde jag inte motstå frestelsen...

ännu en gång lade jag "julstädningen" åt sidan och åkte iväg på äventyr. Det blev en väldigt trevlig dag, så jag ångrar absolut inte mitt beslut!

Jag bestämde mig dock för att lämna kameran hemma och bara njuta av dagen. Har jag kameran med mig blir det lätt att jag glömmer bort allt annat runt omkring mig... Inte något fel med det i och för sig, men ibland vill man hinna med att se något annat och inte bara "jaga den perfekta bilden"...

Tog dock några foton med mobilen.

Kram Milla


Rosies hund Elvis var med oss, så innan vi kunde gå på maknaden tog vi en promenad vid sjön och i den vackra "slottsmiljön" och rastade honom.

Så här vackert var det när man gick in på julmarknaden.

I ett tält ute på slottsgården kunde man både smaka och köpa julens alla delikatesser. Själv köpte jag en kasse med fem stycken olika sorters korvar till min man samt julgodis av alla dess slag. Gissa om det var populärt...

Det fanns allt man kunde tänka sig, must, korv, senap, ostar och bröd av olika slag. Det var verkligen svårt att välja bland alla godsaker...

Trots att snön lyste med sin frånvaro fanns där julkänsla...

På eftermiddagen då solen gått ned tändes det marschaller, brasor och olika julbelysningar på hela slottsgården. Det var verkligen jätte vackert!

Inne i slottet kunde man beskåda en mängd olika hantverk. Själv fastnade jag för drivvedstavlorna samt dessa tavlor målade på skiffer.

Naturligtvis kunde vi inte gå på "Kakslottet" utan att besöka deras välkända Café, som är norra Europas största. Snacka om beslutsångest... Hihi.

Tyvärr var det så mycket folk i caféet, så vi...

Fick sitta i ett uppvärmt tält på gården. Mysigt det med.

Jag brukar i vanliga fall inte "fika", men Rosie och jag köpte två bakverk var och delade på. Så fyra olika sorter blev det. Mums!

När vi fikat färdigt hade det hunnit bli rejält mörkt ute. Klockan var sex och julmarknaden stängde för dagen. Rosie och jag tog ytterligare en promenad med Elvis innan vi glada och nöjda begav oss hem igen med kassar fyllda av olika godsaker och delikatesser. Det är ju så mysigt med julmarknader!Foto: Camilla Thieme

OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Postat 2011-11-22 08:40 | Läst 3751 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tog en paus...

Jag tog en paus från min "julstädning" och gick på Fotomässan i fredags. Visserligen var jag bara där två timmar, precis innan de stängde, men det räckte gott och väl. Skönt att komma iväg och göra något annat, hämta nya krafter och framför allt komma utanför dörren en stund...

Vid min sida hade jag min man Marko och vår vän Anders. Hur jag tog mig till mässan är värt ett alldeles eget blogginlägg...

Kram Milla

Här står jag och beundrar "konstverken" på väggarna.Foto: Anders Ericsson 

OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Postat 2011-11-21 08:29 | Läst 3214 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vilken "resa"...

Idag är det exakt ett år sedan jag började med medicin mot ångest och vilken "resa" det har varit! Jag har pendlat mellan hopp och förtvivlan för att en stund hamna i himlen och sedan på väg tillbaka till HELVETET igen?

Jag minns det som igår... Min vän Anders och jag satt framför webbkameran och "skålade i FONTEX". Medicinen täckte knappt botten på min lilla medicinkopp, men hjärtat bultade så det kändes som det skulle hoppa ur bröstet på mig. Jag var LIVRÄDD för vad som komma skulle!!! Vilka biverkningar skulle medicinen ge och framför allt skulle den göra så att jag kräktes???

Men jag hade verkligen nått botten och kände att jag inte hade något val längre. Jag var helt enkelt tvungen att välja mellan livet eller döden, jag valde LIVET.

Jag kan uppriktigt säga att vägen dit jag är idag, har varit allt annat än lätt och jag har många gånger tänkt "kasta in handduken" och ge upp. Men som tur var kämpade jag vidare och kom över tröskeln. Jag fick över sex härliga månader utan någon som helst ångest och dessa månader är jag otroligt lycklig och tacksam över.


Tyvärr har jag sedan en tid tillbaka känt mig sämre igen och rädslan över att allt skall börja om gör sig ständigt påmind. Jag vill inte tillbaka till där jag var förut! Jag har redan tvingats "kastat bort" halva mitt liv instängd mellan fyra väggar, nu räcker det! Jag vill fortsätta leva!

Kram Milla

Postat 2011-11-20 09:32 | Läst 3587 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa