MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

HALLOWEEN...

Nu är det ett tag sedan jag fotograferade nallar åt nallebudet.se, men här kommer i alla fall en Halloweenbild, som finns på deras facebooksida.

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Postat 2012-10-31 22:08 | Läst 3376 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Separationsångest...

Imorgon onsdag skall min man och jag åka och hämta vår nya bil. Jag måste erkänna att det förutom glädjen känns lite vemodigt också. Jag gillar verkligen vår nuvarande bil, speciellt glastaket och att man sitter lite högre upp än i de flesta andra personbilar. Sedan tycker jag att den ser väldigt "tuff" ut. Men min man vill ha en kombi och han är inte lika förtjust i vår Qashqai som jag är. Nu skall vi dessutom ha automatlåda! Det har jag aldrig kört tidigare, men det går säkert bra. 

Varje gång vi köper ny bil och skall lämna in vår dåvarande bil, får jag samma klump i magen och vemodiga känsla. Det känns som jag "sviker" bilen när jag lämnar den där i affären ensam och övergiven och åker hem med en ny istället. Sist grät jag faktiskt när vi lämnade vår Toyota för att hämta vår nya Qashqai. Hur skall jag inte då känna imorgon. Jag funderar faktiskt till och med på att stanna hemma... Snacka om separationsångest.

Det kanske är fånigt att känna så här, men tänk vad många mil Du och Din bil har färdats och vad mycket Ni har sett och upplevt tillsammans. Jag får ofta känslor för "döda saker" och har väldigt svårt att skiljas från till exempel gamla kläder, prydnadssaker, leksaker sedan jag var barn med mera. Kan Du känna samma sak? Berätta gärna!

Kram Milla

Så här ser vår nya bil ut:

Foto: Ford

Postat 2012-10-30 20:27 | Läst 5148 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Hur gör Ni snö?

Jag har suttit och funderat på hur jag skall göra snö i Photoshop, så att den ser så verklig ut som möjligt? Har Du några bra tips eller idéer? Berätta gärna!

Kram Milla

Snön på Pepsis mössa blev jag nöjd med (det är ett filter i Pixlr-o-matic).

Foto: Ann-Mari Dablin

Fotoassistent, bildredigering och montage: Camilla Thieme

Postat 2012-10-29 19:53 | Läst 4233 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ibland måste man släppa kontrollen...

Igår hade jag glädjen att få komma hem till Ann-Mari Dablin och fotografera mina små änglar. Eller rättare sagt, Ann-Mari fotograferade dem och jag var assistent (det vill säga, jag "tog hand om djuren" och försökte få dem att sitta rätt, titta in i kameran och uppföra sig civilicerat).

Jag måste erkänna att det kändes lite konstigt att inte vara fotograf själv, men jag insåg ganska snart att det inte skulle fungera. Hur duktiga modeller Pepsi och Kickan än var, så krävdes det att det var jag som dirigerade dem och inte Ann-Mari (som bara har träffat Pepsi ett par timmar tidigare och aldrig umgåtts med Kickan). 

Jag litade absolut på Ann-Mari och att hon skulle ta fina bilder, men det kändes ändå konstigt. Jag är van att själv hålla i kameran och ha "kontrollen" över bilderna... Helt klart en ny erfarenhet.

Till sist vill jag TACKA Ann-Mari för alla fina foton! Jag vill även säga VILKA FANTASTISKA HUSDJUR JAG HAR!!! De är ju helt otroligt duktiga. Jag har bara haft Pepsi i knappt nio månader och ändå är hon så lydig och följsam. Att se henne med Kickan värmde ända in i hjärtat.

Kram Milla


Här är en av bilderna som jag redigerat som ett "Julkort".

Original                         Julkort

    


Tycker den här bilden är störtskön! Kolla Pepsis blick...

Det var alldeles för svårt att sätta en tomteluva på Kickan, får Photoshoppa.

Annars kan man ha en fågel som huvudbonad...

Kickan lyfte den lilla tomtelyktan som jag hade tagit med som rekvisita.

Kickan poserar så vackert sittandes på en amaryllis.

Kickan tyckte att Pepsi kom lite för nära blomman...

Men de blev snart vänner igen.

Pepsi som en "julklapp/paket".

Pepsi håller om storebror så ömt och varsamt.

Hade Pepsi tittat åt höger här, hade detta blivit årets Julkort från oss.

När jag drog av Pepsi tomteluvan stod hennes hår åt alla håll, helt elektriskt.Foto: Ann-Mari Dablin

Fotoassistent & Bildredigering: Camilla Thieme

Modeller: Pepsi & Kickan


Postat 2012-10-29 00:03 | Läst 4590 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

IDÉER TILL DJURFOTOGRAFERING I STUDIO MOTTAGES TACKSAMT...

På söndag skall jag eventuellt få tillfälle att fotografera mina husdjur tillsammans i en studio för första gången. Det vill säga en hund (Kinesisk Nakenhund) och en fågel (Nymfparakit).

Eftersom Kickan (fågeln) snart är 30 år (och Nymfparakiter vanligtvis inte lever mer än ca 15 år i fångenskap) är jag väldigt angelägen att ta detta foto och att det skall bli riktigt bra. Man vet aldrig hur länge jag får behålla min vän/vänner.

Detta är helt nytt för mig och därför skulle jag behöva Er hjälp. Hur får man de bästa djurbilderna i en studio? Har Ni några förslag på miljö/rekvisita? Pepsi (hunden) och Kickan (fågeln) kan sitta bredvid varandra, så det är inget problem.

Berätta gärna!

Kram Milla

Vill att åtminstone ett foto skall bli bra, så att jag kan göra en tavla av det.Foto: Marko Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Postat 2012-10-25 23:03 | Läst 3367 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa