MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Modellfotografering...

 

Igår träffade jag en vän som jag inte sett på över åtta år! Jag hade frågat henne om jag fick ta några modellfoton på henne vid Häringe Slott (där jag har en bröllopsfotografering i augusti). Till min stora glädje tackade hon ja.

Här kommer några av bilderna vi tog (kommer med all sannolikhet fler sedan).

Kram Milla

 Foto: Camilla Thieme   Modell: Veronica Laszlo

Postat 2013-07-28 10:57 | Läst 2840 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

LowPro X300

 

Jag funderar på att köpa en ny kameraryggsäck/väska, en LowPro x300. Någon som har erfarenhet av en sådan? Vad tycker Ni? Berätta gärna!

Fotosidans recension hittar Du här.

Kram Milla

 

 

 

Du kan även se en videofilm om väskan här.

Postat 2013-07-27 10:32 | Läst 2884 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Är det normalt eller...?

 

Sedan jag i slutet av maj köpte en ny kamera har jag bara använt den tre gånger! (En gång "seriöst" och två gånger mer "på skoj").

I augusti har jag två bröllopsfotograferingar, så kanske börjar det bli dags att "öva" lite... Har frågat en gammal kompis om hon kan tänka sig att stå modell imorgon. Hoppas det blir av...

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Postat 2013-07-26 11:39 | Läst 2635 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

20 år med samma man och det blir bara bättre och bättre med åren...

 

Måndagen den 15/7-13 var det 18 år sedan min man Marko och jag förlovade oss. Då hade vi varit tillsammans i drygt 2 år. Det skulle dröja ytterligare 15 år innan Marko friade. (Då hade jag friat säkert 100 gånger till honom, men alltid fått ett nej till svar).

Foto: Ricke Johansson

Markos och mitt förhållande har under åren varit långt ifrån en dans på rosor och min man har vid ett flertal gånger velat ge upp och lämna mig. Men envis som jag är har jag klamrat mig fast och vägrat släppa taget om honom och om oss. Något som jag (och även min man) är väldigt glada för idag.

Foto: Ricke Johansson

Både Marko och jag är uppväxta med föräldrar som varit tillsammans sedan de var unga och de har varit gifta i 45 respektive 51 år! (Mina föräldrar firade Guldbröllop förra året).för mig i alla fall har det "fallit sig naturligt" att inte ge upp så lätt. Har man förlovat sig är ju tanken att man skall gifta sig och har man gift sig så skall man ju leva lyckliga i alla sina dagar, eller?

 

Mina föräldrars bröllopsfoto.

Nu är jag ju inte så naiv att jag tror att det alltid fungerar på det här sättet. Jag vet mycket väl att det många gånger är bättre att gå skilda vägar och jag dömer absolut ingen människa för det. Men i vårt fall (så här med facit i hand) kan jag bara konstatera att det varit värt att inte ge upp.

 

 Vår "förlovningsdag" firade vi som så många andra "högtidsdagar" på zoo. (Det är framför allt min önskan). Denna gång blev det Parken Zoo i Eskilstuna. (I maj var vi på Kolmården för att fira min födelsedag). Systemkameran fick ännu en gång stanna hemma, men jag tog några bilder med kompaktkameran. 

Denna söta lamabebis var på promenad tillsammans med en djurskötare inne i parken. Visst är den bedårande! Man smälter som smör...

Den var så tillgiven, mjuk och len.

 Lunchen bestod av en våffla med glass och sylt. Mums!

 Jag hoppas verkligen att djurparken tar väl hand om sina djur numera...

En nyhet på tillfälligt besök i Parken Zoo var utställningen "Dinosauriernas tid". Både jag och Marko blev väldigt besvikna över utställningen. Den gick inte alls att jämföra med "Walking With Dinosaurs" som vi sett på Globen fyra år tidigare.

 Djuren såg väldigt plastiga ut och rörde sig "hackigt".

 På vägen ut testade jag lyckan i godishjulen. Först vann jag bilar...

 Och sedan choklad! Jag som aldrig brukar vinna något. Två chanser, två vinster!

Karusellen...

 För att "gottgöra" min man (efter dessa två besök på djurparker i år) följde jag med honom på en golfrunda på Eskilstuna GK dagen efter. Varje gång jag följer med på en golfrunda känner jag en sådan lättnad över att jag själv slutade spela. Tänk att jag stod ut i hela 16 år...

Att följa med på en golfrunda har jag däremot inget emot (fast 18 hål och närmare 5 timmar är lite väl mycket). Naturen är oftast väldigt vacker på en golfbana och man får både frisk luft och motion.

 Kvällen och natten tillbringade vi på hotell Best Western i centrala Eskilstuna. Man behöver verkligen inte resa lång för att känna att man "är på semester". Känslan blir ju den samma när man sover på hotell, var i Sverige man än befinner sig.

Ha det gott!

Kram Milla 

Postat 2013-07-25 12:32 | Läst 4442 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Modeller sökes...

 

Är det någon som har ett bra tips på hur man kan få tag i modeller för fotografering? Modeller som nöjer sig med en cd-skiva med sina bilder som betalning. Berätta gärna!

Kanske är just Du intresserad? Maila en bild till camilla@thieme.nu

Kram Milla 

Jag har tröttnat på att fotografera mig själv...Foto: Camilla Thieme

Postat 2013-07-24 09:43 | Läst 5070 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera
1 2 3 Nästa