MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Nu vänder jag blad...

Foto: Camilla Thieme

Hösten 1996 började min man och jag spela golf. Som de flesta golfare blev min man väldigt förtjust i spelet, så var inte fallet med mig...

Foto: Anders Ericsson

Foto: Anders Ericsson

Foto: Marko Thieme

I sexton år försökte jag lära mig att uppskatta sporten, men det gick inte. Varje gång vi skulle spela kände jag det som jag skulle "åka till jobbet", det var mer "ett ont måste" än ett fritidsintresse. Så skall det ju inte vara. Golf skall ju vara något roligt, som man ser fram emot. Men jag trodde, eller rättare sagt hoppades att jag skulle börja känna annorlunda, men icke.


 

Foto: Camilla Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Så igår sålde jag min spelrätt på HaningeStrands GK. Eller sålde förresten jag gav bort den (då det är väldigt svårt att sälja spelrätter i dagsläget). Ett tag fick man över 40.000 kr för en spelrätt, jag skulle ha sålt då... 


Vi har sett många kända golfspelare på diverse golftävlingar under åren. Bland annat Jesper Parnevik, Greg Norman, Phil Mickelson, Robert Karlsson, Andy Garcia och till och med "golfens mästare" Tiger Woods.

Foto: Camilla Thieme OBS! Kompaktkamera

Golfen har också gett mig mycket glädje och varit bra för mig på många sätt. Golfbanor har ofta en  en väldigt vacker layout med många fina fotomotiv i form av natur, djur och småkryp. Ett perfekt fotoställe med andra ord!

Dessutom har golfen varit ett sätt för mig att trotsa min ångest. Det var ibland ett rent helvete att befinna sig på en golfbana med ångest, men jag kämpade alltid vidare. Jag har aldrig avbrutit en golfrunda på grund av ångest, trots att jag många gånger mått så fruktansvärt dåligt på banan.


Foto: Anders Ericsson OBS! Mobilkamera

Golfen har även gett mig motion, frisk luft och nya vänner. Den har till och med resulterat i många fina priser, däribland både resecheckar och golfresor.

lite vemodigt känns det i alla fall. Som tur var så är detta ett beslut som "vuxit sig fram" under många år, så jag kan knappast skylla på att jag inte haft tid att "vänja mig" med tanken. Jag (och Pepsi) kommer även att följa med min man ibland när han spelar, så en liten del av mitt  kommer fortfarande att klappa för denna "tråkiga sport", hihi. 

Kram Milla

Bilder från natursköna Bro Hof Slott.Foto: Camilla Thieme

Foto: Camilla Thieme

Foto: Anders Ericsson  Bildredigering: Camilla Thieme

Postat 2012-06-30 09:53 | Läst 3792 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Smakprov...

Jag vill bara förtydliga att produktbilderna som jag länkade till i mitt förra inlägg (som finns på Nordic Fields hemsida) inte är mina. Det kommer däremot förhoppningsvis att finnas bilder på deras hemsida inom kort som jag tagit (om inget oförutsett händer).

Jag hade ju lite problem när jag skulle fotografera smyckena, dels för att jag aldrig gjort produktfotografering tidigare och inte är så bekant med tekniken. Men även för att jag inte hade tillräckligt med lampor/blixtar för att belysa bakgrunden så att den blev så vit som både jag och kunden ville ha den. Därför blev det ganska många timmars arbete, både med kameran och framför datorn/Photoshop.

Här kan Ni se hur det har sett ut i mitt kök den senaste veckan. Ni kan även se delar av min fotoutrustningen som jag använde mig av vid produktfotograferingen.Foto: Camilla Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Jag tänkte även passa på att visa lite smakprov på arbetet jag utfört den senaste veckan. Tala gärna om vad Ni tycker om bilderna. Duger de? Vad är bra med dem respektive dåligt? Viktigast av allt hur skall jag göra för att det skall bli bättre? Behöver jag köpa någon mer utrustning, till exempel externa blixtar?

Kram Milla

    

   

    Foto: Camilla Thieme)

Postat 2012-06-29 16:03 | Läst 5375 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt...

Jag skrev ett inlägg om "Mannen med hunden" i min blogg för drygt ett år sedan. Något liknande hände mig för en vecka sedan...

Jag skulle fotografera ett par nallar åt nallebudet.se till Midsommar, så min man och jag åkte ut till vår golfklubb där gräset på övningsgreenen är perfekt längd för en liten nalle på ca 10 cm hög.

Foto: Marko Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Jag hade precis plockat fram alla saker och tagit ett par kort då jag hörde en kvinna ropa till mig på andra sidan greenen. "Å, jag vill också fotografera en Midsommarstång", sade hon. "Men kom hit då", svarar jag glatt.

Det visade sig att kvinnan var smyckesdesigner och ägare till företaget Nordic Fields. Hon bar ett halsband och ett par örhängen som hon själv har designat och vill fotografera dem tillsammans med min Midsommarstång. Eftersom jag hade kameran redo passade även jag på att ta fyra stycken foton.

Vi pratade ett par minuter och plötsligt frågade hon om jag var intresserad av att fotografera smycken till hennes hemsida. Självklart nappade jag på idéen och tackade jag till jobbet! Vi bytte visitkort med varandra och redan samma kväll fick jag ett mail av henne där hon skrev att hon såg fram emot ett samarbete. Snacka om att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt!

Jag mailade tillbaka till henne och bifogade bland annat en av bilderna jag tog på hennes smycken vid golfbanan. Redan nästa dag kunde man se fotot på Nordic Fields facebook sida.

Foto: Camilla Thieme

Fortsättningen kan Ni läsa här.

Postat 2012-06-27 21:10 | Läst 5037 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mitt i natten...

Nu är klockan snart 02.30 och jag sitter och redigerar bilder...

I två hela dagar har jag fotograferat produkter åt ett företag och nu sitter jag alltså och redigerar dem, en efter en. Tänk vad mycket tid man skulle spara om man fick fina foton redan från kameran och om man kunde redigera alla bilder på en och samma gång. Tyvärr behärskar jag inget av detta och därför blir det så här. Jag tycker bara så synd om min kropp som ständigt värker. Men "har man gett sig in i leken så får man leken tåla"... Dessutom ger jag inte upp förrän jag är nöjd. Det skulle aldrig komma på frågan att jag skulle lämna ifrån mig ett arbete som jag själv inte är nöjd med. Känner Du lika dant? Berätta gärna!


Vill även TACKA för alla tips Ni gav mig i mitt förra inlägg. Ni är bäst!!!

Kram Milla


Postat 2012-06-27 01:38 | Läst 3622 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

AKUT HJÄLP SÖKES!

Nu behöver jag verkligen Er hjälp...

Har tackat ja till ett fotouppdrag som jag känner att jag inte riktigt behärskar ännu. Men, detta är något som jag vill lära mig, så jag tänker inte ge upp.

Det handlar om produktfotografering åt ett företag som tillverkar och säljer smycken (skall berätta mer om detta i ett senare blogginlägg).

Vore super tacksam om Ni kunde svara på dessa frågor:

1. Vilket objektiv är bäst för detta ändamål? Jag har bland annat ett Canon EF 100/2,8L IS USM och ett Canon EF 50mm f/1,8 II som jag tror passar bäst, av de objektiv jag har.

2. Hur skall jag ljus sätta? Hur jag än gör så försvinner inte skuggorna och bakgrunden blir inte tillräckligt vit. Varför? Är det viktigt att ha starka (dyra) lampor? Hur många lampor behöver man?

3. Har även testat att fotografera utan lampor, med lång slutartid, men blir inte nöjd med det resultatet heller. Några tips på kamerainställningar?

4. Testade att fotografera med endast en extern blixt och tycker nog dessa bilder blev bäst (eller åtminstone minst misslyckade). Tyvärr lade blixten av efter ett par foton.

5. Något jag skall tänka på om jag vill göra ett makro i PS när jag fotograferat färdigt, som beskär alla bilderna i rätt storlek. Nu beskär jag en bild i taget och det är väldigt tidskrävande.

6. Några tips på kurser om produktfotografering?

Alla tips och idéer är välkomna!

Kram Milla


OBS! Jag har den utrustningen som krävs, (förutom fler externa blixtar eller starka lampor) men saknar kunskapen.

Postat 2012-06-25 15:57 | Läst 6575 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa