MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Jag är synsk...

 

Ända sedan jag var liten har jag drömt sanndrömmar, känt på mig när någon gått bort, vetat vad de skall säga på tv innan de säger det, känt på mig hur mycket klockan är mm.

Jag kan inte påstå att jag sett detta som något positivt, då det oftast har handlat om otäcka saker, som till exempel dödsfall. 

Senast i fredags morse, vaknade jag klockan 04.00 och kände på mig att en ung kvinna jag känt sedan barndomen och som varit sjuk i cancer en längre tid hade dött. Tårarna började helt okontrollerat rinna och senare samma dag ringde min far och bekräftade att hon tyvärr hade lämnat oss...

                                                         

 


Jag har även drömt att kvinnor i min bekantskapskrets fått missfall och som sedan helt osannolikt visat sig bli verklighet.

Jag vet inte varför men jag tycks ha förträngt det mesta av sådana här saker, önskar att jag istället hade skrivit upp varje gång det hänt. Men det verkar som om min kropp inte riktigt "vill minnas"...

Trots alla sanndrömmar och saker som jag känt på mig under hela mitt liv, måste jag nog säga att jag är mest fascinerad över min förmåga att känna hur mycket klockan är och det handlar inte bara om en ungefärlig tid, utan ofta minuttal. Ibland till och med sekunder! Jag kan vakna mitt i natten och känna att "nu är klockan 03.14.07" och när jag tittar så stämmer det på exakt!!!


När jag arbetade (för länge sedan) och hade ställt väckarklockan på en viss tid (observera att tiden var olika varje dag, eftersom jag arbetade efter ett schema) så vaknade jag varje morgon ett par sekunder innan klockan ringde. 


Ofta när jag ser på tv/film känner jag vad de skall säga innan de säger något och det handlar inte bara om enstaka ord utan hela meningar.

Jag minns en kväll för ca femton år sedan, då jag var hemma hos ett par vänner och tittade på en direktsänd hockeymatch på tv. Det var en väldigt spännande match där Sverige låg under med ett mål när det var ca tio minuter kvar av matchen. Plötsligt fick jag upp en tid i huvudet då jag kände att Sverige skulle göra mål. "Ni kan vara lugna" sade jag till mina oroliga vänner. "Sverige kommer att göra mål när det är tre minuter och tjugofem sekunder kvar" (minns inte den exakta tiden, men det är mindre viktigt). Vad tror Ni händer??? Sverige gör mål när det är tre minuter kvar och tjugofem sekunder!!! Gissa om mina vänner höll på att tappa hakan ;o)


Tyvärr kan jag inte påverka denna "förmåga" själv, utan det är bara något som jag känner inombords ibland. Jag har flera gånger fått förfrågan att göra till exempel Lotto eller tipsrader åt mina vänner, men det har inte gått något vidare eftersom jag inte kan styra över detta själv. Någon enstaka gång har jag dock kunnat "se vilka som skall vinna en match" (jag sluter ögonen och ser vilket lag som jublar) men då har det oftast varit för sent att tippa :o(

Känner någon av Er igen sig? Har Ni varit med om något liknande? Ser Ni detta som någonting positivt eller negativt? Berätta gärna!

Kram Milla

 


Postat 2011-01-31 11:44 | Läst 14198 ggr. | Permalink | Kommentarer (25) | Kommentera

Vad är det som händer???

 

Idag har jag ÅKT BUSS och KÖRT BIL till pizzerian!!!

Jag känner knappt igen mig själv... Jag gör saker som jag inte vågat göra på nästan 20 år!!! Idag åkte jag till exempel buss 8 hållplatser :o) Det gick ganska bra tycker jag, fick liiiite ångest, men inte så farligt. Kan tillägga att jag inte åkte ensam, utan med en vän. Det jobbigaste var att min vän satte sig på ett säte nära barnvagnarna och själv brukade jag alltid sitta allra längst bak i bussen. Men jag tänkte att det var lika bra att vänja sig, för det är ju inte alltid som sätet längst bak är ledigt :o)

Gissa om detta var ett ENORMT steg för mig ;o)

Senare på kvällen tog jag BILEN till pizzeria, något som jag ALDRIG gjort tidigare. Jag kör endast bil till ett par ställen och pizzerian är inte ett av dessa. Jag fattar inte vad det är som händer med mig... Jag vill som vanligt inte ta ut något i förväg, för vem vet snart kan det komma ett bakslag, men jag vill ändå passa på att njuta så länge det varar.

Jag är SÅ STOLT och känner mig SÅ DUKTIG!

Ville bara dela detta med Er :o)

Kram Milla

 

Jag var ju bara tvungen att föreviga mitt "bussäventyr" :o)

 

Video: Camilla Thieme (Mobiltelefon)

 

Ps. TACK Anders för lånet av busskortet :o) Ds.

 


Postat 2011-01-30 19:29 | Läst 4286 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Vad gör jag för fel???

 

Igår spenderade jag fyra timmar med att försöka fotografera vattendroppar. Men inte en enda bild blev skarp!!! Vad gör jag för fel???

Jag testade säkert varenda inställning som går i kameran, vred och ändrade på alla knappar och reglage, men ingenting hjälpte... :o(

Har Du några bra tips på hur man kan få vattendropparna skarpa? 

Jag tittade på filmen som visar hur man skall gå till väga som jag hittade här på Fotosidan och försökte göra precis som han sade (dock utan den externa blixten en bit från kameran, utan fastsatt på kamerahuset). Kan det vara så att det hänger på det eller går det att få skarpa bilder ändå? Tror jag hade lite för dåligt ljus...

Det ser så lätt ut när mannen på filmen fotograferar, varför blir inte mina bilder lika fina?

Vad tror Du är felet? Berätta gärna!

Kram Milla

 

Här kan Ni se några av mina misslyckade försök. Men jag ger mig inte, jag kommer testa snart igen och då skall i alla fall en bild bli skarp! Så det så ;o)

Foto: Camilla Thieme

 

 


Postat 2011-01-30 09:41 | Läst 4270 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tips på REA!

 

 

Här kommer några REAtips! :o)

 

ExtraFilm

20% på hela sortimentet på en beställning.


Photobox

Fri frakt hos Photobox vid köp för minst 250 kr.

20 kr rabatt på Fotomuggar.

50 kr rabatt Enkel Väggalmanacka A4.

15% rabatt på Canvastavlor.

 

Hoppas det kommer till nytta! :o)

Kram Milla

 

Klicka på bilden för att komma till ExtraFilms hemsida. Ange kod: feb1

 

 

Klicka på bilden för att komma till Photoboxs hemsida. Kod se nedan.

 

 


Postat 2011-01-29 11:34 | Läst 3359 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Samma men ändå så olika...

 

I torsdags morse när jag tittade ut genom fönstret tyckte jag att himlen var otroligt vacker, så jag bestämde mig för att föreviga den :o) Men när jag fotograferade den med min gamla kompaktkamera, så kom färgerna inte alls till sin rätta :o(

 

Så här blev bilden. Visst ser den ganska blek och tråkig ut?

Foto: Camilla Thieme

 

Så jag tog fram min systemkamera och tog ett par kort med den istället. Mitt makro satt på så det kom inte med lika mycket av motivet, men vad gör väl det...

 

Ser Ni skillnaden? Visst ser det mer "mysigt" och varmt ut :o)

Foto: Camilla Thieme

 

Testade även att ta bort färgen helt och då blir bilden jättetrist, tycker jag. Vad tycker Du?

Foto: Camilla Thieme

 

Tänk att samma motiv kan bli så olika, beroende på vilken kamera och vilka inställningar man använder!!! Visst är det fantastiskt, eller hur? ;o)

Kram Milla

 


Postat 2011-01-29 08:35 | Läst 5761 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 10 Nästa