MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Bästa bildskärm för bildredigering?

Jag funderar på att köpa en ny bildskärm till datorn. Den jag har nu är inte alls bra för bildbehandling. Ofta när jag känner mig nöjd/färdig med en bild upptäcker jag en massa fel och brister på bilden på mobilen eller i surfplattan. Oftast är det  fläckar på den vita bakgrunden som jag missat att ta bort bara för att de inte syns på dataskärmen.

Någon som vet vad man skall tänka på om man skall köpa en bra dataskärm för bildbehandling? Berätta gärna!

Kram Milla

Det vore ju väldigt pinsamt om man skulle leverera en bild till en kund som man själv tycker ser bra ut (bara för att man inte ser felen) men som man i själva verket har missat en hel del redigering i. Har själv beställt stora utskrifter och Canvastavlor på min hund Pepsi där jag inte sett felen förrän jag fått hem utskrifterna/tavlorna.

På den vänstra bilden här nedan ser jag inte det som syns på den högra bilden på min bildskärm i datorn. Däremot ser jag det på min mobiltelefon. (Obs! Jag har överdrivit effekten här, för att Ni skall se vad jag menar). Kan Du se det jag missat att ta bort på den vänstra bilden på Din skärm?

OBS! Bilderna borttagna av mig.

Foto: Camilla Thieme 

Postat 2013-11-27 10:25 | Läst 4679 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Behöver jag en blixt till?

Jag har funderat på varför jag måste lägga ned så mycket tid på bildredigering när jag haft en fotosession. Ingen annan behöver ju det, eller?

Jag har kommit fram till följande. Antingen är jag kass och kan inte ljussätta ordentligt (har köpt böcker om detta som jag skall läsa så fort jag har tid). Eller kanske är det så att mina blixtar inte "räcker till"? Jag köpte ett par begagnade blixtar (som "förstablixtar") och dessa är nog inte de bästa.

Fotograferar jag endast porträtt på en person eller en baby, då räcker de till men så fort det blir helkropps fotograferingar eller porträtt på två eller fler personer får jag problem. Bakgrunden blir inte vit och jag blir tvungen att "överexponera" den i efterhand i Camera Raw och Photoshop.

Nu funderar jag på om jag skall köpa en blixt till. (Tänkte använda de två jag redan har till bakgrunden för att få den riktigt vit). Kanske en lite större blixt, så det räcker med endast en blixt framifrån.

Jag behöver tips, idéer och Era erfarenheter för bästa köp. Hoppas Ni kan hjälpa mig. Tack på förhand.

Kram Milla

Postat 2013-11-26 12:28 | Läst 2822 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

BETALT, MEN ÄNDÅ UTAN PROGRAM...

Nu har jag "slagit på stort" och beställt Photoshop CC (plus Lightroom 5) i ett helt år. Är överlycklig och brinner verkligen av skaparlust.

Men... Jag kan inte hämta/logga in i programmet!!! Har tidigare haft en "testversion" på 30 dagar, kanske är det därför som det krånglar? Borde dock inte vara så.

När jag går in på Adobes hemsida och skall ladda ned Photoshop CC, står det att den redan är uppdaterad (se bild nedan). Försöker jag öppna ikonen (både genom att dubbelklicka på den och öppna som administratör) så ombeds jag bara att fylla i ett serienummer, vilket jag inte har. Är det något som man får så småningom? Det står att man skall kunna använda programmet så fort betalningen är genomförd.

Nu undrar jag om någon av Er haft samma problem eller kanske rent av vet hur man skall få det att fungera? Snälla, berätta gärna! (Jag hade tänkt att sitta och arbeta med bilder ikväll och hela nästa vecka).

Kram Milla

Postat 2013-11-24 17:01 | Läst 2699 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Känner mig handikappad...

För att överhuvudtaget kunna arbeta har jag laddat hem Photoshop CS2 från nätet och jösses vad jag saknar PS CS6 Extended!!! Det känns som jag blivit tvungen att "byta en bil mot en cykel"... Jag känner mig rent av handikappad utan det Photoshop som jag är van vid.

En sak som jag inte lyckas med är att öppna RAW filer i Photoshop som Camera Raw. (File/Open as/Camera Raw). Någon som vet ifall detta skall fungera i PS2 eller är det något som kommit i de senare versionerna?

När jag försöker öppna en bild i Raw-format får jag upp detta felmeddelande:

Sedan fungerar inte programmet som det skall. Ofta går det inte att klicka på menyerna, stänga ned bilder, ändra storlek på penslar osv. Fortsätter det så här vet jag inte vad jag skall ta mig till. Jag måste ju leverera bilderna som jag tagit till kunderna.

Är det någon som vet om man kan man hyra Photoshop CS6 Extended endast en månad på nätet eller måste man hyra det flera månader?

Kram Milla

Postat 2013-11-23 20:58 | Läst 2779 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

GRATIS PS CS2 TILL ALLA!

Vill börja med att TACKA Jimmy Björkman som tipsade mig om en sida där man kan hämta gratis Photoshop. Visserligen bara PS CS2, men bättre än ingenting.

Serienummer och program finner Du här:

 http://www.techspot.com/downloads/3689-adobe-photoshop-cs2.html

Jag har dock en fråga som jag hoppas att någon av Er kan hjälpa mig med. (Jag har aldrig varit med om detta i Photoshop tidigare). När jag kopierar en färgbild och klistrar in den i en annan bild så blir den automatiskt svartvit och jag vet inte hur jag kan behålla den som färgbild istället. Vad är det som händer och varför? Är det någon inställning som jag måste ändra på? Berätta gärna!

Kram Milla

Postat 2013-11-21 17:41 | Läst 2923 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 Nästa