MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Att inte ha kontroll över bilderna man själv är med på...

I slutet av maj blev min granne Helena och jag intervjuade av "Hemma i HSB", då jag hade nominerat Helena till "Årets HSB granne 2011" och hon vunnit titeln. Vi blev intervjuade här i Stora Arken och eftersom solen tittade fram mellan molnen, bestämde vi oss för att sitta ute på Helenas altan och fika (trots att det ibland blåste ganska så rejält).

Under tiden intervjun pågick tog HSB:s fotograf en massa bilder på Helena och mig, både inne och ute, när det blåste samt var vindstilla. Mitt långa hår fladdrade i vinden och framför ansiktet, ibland stod till och med luggen rakt upp. Tack och lov blåste det inte hela tiden, så det blev ganska många foton även med "frisyren på plats", så att säga.

 Så här ser nya numret av "Hemma i HSB" ut. Läs längst ned på sidan.

På det här fotot ser jag inte ens ut som mig... Självklart är det allra viktigast att Helena blev fin på bilden och det blev hon ju!


Här kan Ni se hur det blåste så att våra luggar stod rätt upp! Andra människor kanske inte tycker att det är så fruktansvärt, men själv vill jag bara försvinna från denna jord när jag ser detta förskräckliga foto! Jag var till och med tvungen att fixa det lite i PS innan jag kunde visa det för Er...

Detta får mig, (framförallt då jag själv fotograferar) att bli väldigt besviken. Varför valde fotografen dessa bilder till tidningen, när vi dessutom hade bönat och bett honom att inte publicera några bilder där vårat hår flög åt alla håll. Kan det vara så illa att någon av oss blundadealla andra foton? Det tror inte jag...

Här är två bilder som Helenas man Leo tog på oss precis innan intervjun. Dessa foton tycker i alla fall jag blev bättre (med tanke på frisyrerna ;o) 

     

Foto: Leo Pietik, bildredigering: Camilla Thieme

Samtidigt förstår jag själva tanken med bilderna som fotografen valt. Dessa fotografier är mer "spontana", det händer något i bilderna (inte bara "två tanter som poserar" ;o) och man kan "känna" en glädje. Men det bara måste ha funnits några andra bilder att välja på, som förmedlade samma känsla och glädje...

Känner Du igen Dig? Får Du också lite lätt "panik" ibland när Du inte har "kontroll över bilderna"? Speciellt om det är porträtt som skall publiceras på en hemsida eller i en tidning. Tycker Du att man som "modell" har något att "säga till om"? Berätta gärna!

Kram Milla

Postat 2011-09-07 09:42 | Läst 8692 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kan inte fatta att det är sant...


Jag kan inte fatta det, men igår gjorde min man och jag något som jag trodde att vi aldrig skulle göra igen. Vi beställde en charterresa!!!

Kan Ni förstå att jag, Camilla Catrin Thieme som lidit av ångest i halva mitt liv och varit så dålig de tre sista åren att jag knappt kommit utanför dörren skall flyga till ett annan land...

När min man och jag gifte oss för snart tre år sedan kunde vi tyvärr inte göra någon bröllopsresa på grund av mina "besvär". Vi hade tänkt åka till Aruba, men eftersom läget är som det är valde vi ett resmål som ligger betydligt närmare, nämligen Teneriffa. På så sätt slipper jag flya så många timmar första gången. Kanske blir det Aruba nästa gång? :o)

Min man och jag har varit på Teneriffa en gång tidigare, fast på den tiden ägde vi tyvärr ingen digitalkamera. Dessutom var det ganska många år sedan vi var där, så mycket har säkert förändrats (jag minns knappt hur det såg ut ;o)

Vi valde Teneriffa för att den ön har precis ALLT vi söker. Sol och bad, golf, djurpark, vattenland, gokart, hästridning, shopping, marknad med mera. För att inte tala om Pizza Hut och McDonald´s, mina favoritrestauranger. Jag gillar med andra ord samma saker som barnen gör... ;o)

Det "lustiga" var att när vi beställde resan kände jag ingen nervositet alls! Det gjorde däremot min man som genast fick resfeber ;o) Hans puls ökade och han blev alldeles svettig, hihi. På natten hade han även svårt att sova.

Självklart kommer jag att resfeber när det närmar sig avresa och flygresan kommer troligtvis bli ett rent helvete. Men jag skall ändå göra det och det är enormt STORT!

Av "säkerhetsskäl" skriver jag inte vilket datum vi skall vara borta.

Här kan Ni se hotellet som vi skall bo på i två härliga veckor:

http://www.ving.se/kanarieoarna/playa-de-las-americas/h10-conquistador

Någon som bott på detta hotell? Hur var det? Berätta gärna!

Kram Milla


Här är en bild från min mans och min senaste resa till Madeira 2008.

Ps. Av "säkerhetsskäl" skriver jag inte vilket datum vi skall vara borta. Ds.

Postat 2011-08-10 21:29 | Läst 4376 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Supernöjd!

 

Idag damp min Fotobok om Madeira ned i brevlådan :o) Jag måste säga att jag blev grymt imponerad av kvalitén på pappret samt omslaget! Ingen annan av de tidigare böckerna jag gjort kan mäta sig med denna, kvalitétmässigt. Pappret är gjort av äkta fotopapper och betydligt tjockare än i de andra fotoböckerna jag beställt.

Att boken endast kostade 49 kr gör ju inte saken sämre! ( Fick ett erbjudande från Orangina tidigare).

Ni glömmer väl inte bort erbjudandet från Photobox som jag bloggade om tidigare, där Ni kan göra en Fotobok med hela 70% rabatt? :o) Jag hade gärna gjort en bok till, men kan tyvärr inte sitta vid datorn så länge på grund av min kroniska värk :o( Obs! Sista dagen är imorgon, onsdag den 12/1-11.

Har någon av Er också beställt en fotobok (Briljant) av FUJI med riktigt fotopapper? Vad tyckte Ni om den? Berätta gärna!

Kram Milla

 

Så här ser bokens fram- och baksida ut:

Foto: Camilla Thieme

Ni kan se hela boken här.

 


Postat 2011-01-11 21:28 | Läst 5646 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

I sista sekunden...

 

Jag skrev för en tid sedan att jag hade fått en rabattkod från Orangina, där man fick göra en gratis Fotobok. Tyvärr väntade jag med att göra den till näst sista dagen, datumet går nämligen ut idag den 31/12.10. Så jag fick "slänga ihop" en bok på en dag... Denna gång valde jag bilder från när min man och jag var på Madeira 2008. Hoppas Ni gillar den :o)

Kram Milla

 

Så här blev Fotoboken:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Camilla Thieme

(Samt Marko Thieme, bilderna på mig ;o)

 


Postat 2010-12-31 10:19 | Läst 7939 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En doft säger mer än tusen ord...


En morgon när jag skulle smörja in mig med solkräm brast det för mig. När jag kände doften av krämen blev jag påmind om när Marko och jag var utomlands. Det var flera år sedan jag kunde resa och jag blev bara så ledsen. Jag mindes hur vi brukade stå i badrummet på något hotellrum och hjälpa varandra att smörja varandras ryggar. Tänk att en doft kan frambringa så många känslor och minnen... 

Har Du någon doft som får Dig att minnas något speciellt? Berätta gärna!  

Kram Milla

Ps. Doften av syrén får mig att minnas alla skolavslutningar ;o) Ds.


Här en bild från våran senaste semester till Madeira :o)


Foto: Camilla Thieme

 


Postat 2010-07-31 21:43 | Läst 6675 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera