MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Det sket sig direkt...

I måndags skulle jag börja mitt lite "sundare leverne" (haha, det där lät... jag som aldrig ens druckit alkohol eller rökt en cigarett ;o) Vad jag menar är att jag skulle äta nyttigare och motionera mer. Det sket sig efter två dagar...

Jag har bland annat tryckt i mig pizza med bearnaisesås, ätit kakor, kex, choklad, godis och glass. Jag har inte satt min fot på gymmet en enda gång och jag har endast gått två ynka promenader...

Jag tror att mitt slarvande beror på att jag känt mig lite nere. När jag är deppig känns som det inte spelar någon roll om jag väger 60 kg eller 160 kg...

Men en sak har jag med mig sedan jag gick min Kostrådgivarutbildning och det är att de flesta får "återfall". Det värsta man kan göra då är att ge upp. Man har inte misslyckats om man tar tag i saken igen och fortsätter kämpa :o) Så jag antar att det är just det som jag måste göra. Jag skall ju väga 58.0 kg den 24/8-2011. Önska mig lycka till, DET BEHÖVS!

Ingen som bor i Handen och vill ha en träningskompis? :o)

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme


Postat 2011-08-06 10:41 | Läst 7002 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Man tager vad man haver...

 

 

"Sa nunnorna och satte sig i gurklandet"... ;o)

Nej, skämt åsido, har man ingen kvinnlig modell att fotografera får man fota sig själv! Ville ta några härliga höstbilder och till min hjälp hade jag min gode vän Anders Eriksson.

Detta är förresten klänningen som jag bloggade om tidigare ;o) Den som jag inte visste vilken miljö den skulle passa in i. Tycker Ni att jag lyckades? Berätta gärna!

Kram Milla


Kommentera gärna bilden genom att klicka på den, tack :o)

 

 

 

 

Foto: Camilla Thieme & Anders Ericsson

Bildredigering: Camilla ThiemePostat 2010-10-03 12:45 | Läst 5989 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Spolmasken visade sig vara tandtråd?


I början av mars gjorde jag en ganska grotesk upptäckt. Av en slump hittade jag mask i min avföring!!! Läkaren konstaterade snabbt att det var spolmask så jag, min man och vår vän Anders Ericsson (som använder vår toalett nästan dagligen) fick en kur Vermox som vi skulle äta två gånger dagligen i tre dagar. Jag googlade på spolmask och tyckte inte att jag kände igen symptomen eller rättare sagt jag hade inga symptom alls! Dessutom är jag sjukligt pedantisk, lider av extrem bacillskräck och är överdrivet noggrann med hygien och städning. Så jag tyckte därför att det var extra underligt att jag drabbades (fast man kan ju få mask via maten på någon restaurang också).

Tänkte inte mer på detta och påträffade aldrig någon mer mask (tack och lov :o)

Men så en kväll när jag som alltid hade borstat tänderna och använt tandtråd (Ni vet väl hur viktigt det är att använda tandtråd? ;o) slängde tråden i toaletten. När jag sedan skulle kissa gjorde jag en annorlunda upptäckt... Tråden hade "svällt" och såg precis ut som masken jag hade några månader tidigare!!!

Jag är nästan hundra procent säker på att jag aldrig hade mask den där gången, utan det var tandtråd som läkaren trodde var spolmask

Så tänk på det innan ni uppsöker läkare för misstänkt spolmask, fundera först på om Ni har slängt tandtråd i toaletten... ;o)

Kram Milla 


Så här ser en spolmask ut samt en tandtråd som legat i vatten. Några likheter? 

            Foto: Nätet                 Foto:  Camilla Thieme

 


Postat 2010-08-04 13:47 | Läst 7744 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Äventyret fortsätter...

 

Efter en god natts sömn och Robert Karlssons autograf i mina båda händer (resultatet av att ha kramat min signerade boll under hela natten ;o) begav vi oss äntligen till Kålmårdens Djurpark. Jag älskar djur och att gå på djurparker (även om jag helst hade sett djuren i det fria) och nästan varje år besöker vi åtminstone en eller ett par Djurparker.

Denna gång hade jag bestämt mig för att lämna kameran hemma och verkligen njuta av min vistelse, istället för att jaga "den perfekta bilden". Men när solen sken från en näst intill klarblå himmel, då kunde jag inte låta bli att ta med den!

När vi ätit en bastant hotellfrukost bestående av bland annat pannkakor, bulle och kaka (!) åkte vi så till mitt efterlängtade Kålmården :o)

Marko tog med sig sin Canon EOS 7Dsitt Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM objektiv och ett enbentsstativ. Själv tog jag med mig min nya Canon 55oD och mitt älskade Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM :o)  

Tyvärr var det jättemycket folk så det var inte så lätt att ta sig fram och man fick stå i kö i ca 30 minuter för att köpa en korv med bröd. Trots detta hade vi en väldigt trevlig dag och jag tog en hel del foton (dock inte lika många som jag brukar, eftersom jag skulle hinna njuta lite också ;o)

Det är ganska lustigt, när man har en systemkamera och ett lite större objektiv (gärna på ett stativ) då tror folk att man är "yrkesfotograf". De ger plats åt en så att man kan fotografera och de talar snällt om för sina barn att de skall flytta på sig för nu kommer det "en fotograf" :o) Hahaha... De skulle bara veta vilken amatör man är! Flera gånger frågade barnen om det var en filmkamera vi hade.

Nedan kan Ni se några av bilderna vi tog på Kolmården!

Kram Milla


Skriv gärna en kommentar till bilden, genom att klicka på den, tack :o)

Foto: Camilla Thieme


Skriv gärna en kommentar till bilden, genom att klicka på den, tack :o)

Foto: Camilla Thieme


Det var jättemycket folk men så är det alltid i semestertider, hade glömt det ;o)

Foto: Camilla Thieme


Här en jordekorre som njuter i solen med ett grästrå i munnen.

Foto: Camilla Thieme


Alla uppskattade dock inte att vara instängda... :o(

Foto: Camilla Thieme


Här leker mamma björn med en av sina ungar. Kolla blicken!!!

Foto: Marko Thieme


Här en surikat som "chillar" i solen. Härlig stil, eller hur ;o)

Foto: Camilla Thieme


Här en gorilla... Nej jag menar Marko som fotograferar ;o)

Foto: Camilla Thieme


En tiger som tittar på alla människor ovanför.

Foto: Camilla Thieme


Till sist en bild på lilla Echo. Tyvärr i motljus och ganska långt ifrån :o(

Foto: Camilla Thieme  

Bildredigering alla bilder: Camilla Thieme  


Postat 2010-07-30 13:05 | Läst 8137 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Härligt, härligt men farligt, farligt...

 

Visst är det underbart när solen skiner och man tar med sig kameran på en liten fotopromenad :o) Men det kan sluta riktigt illa om man inte är försiktig...

Efter att ha suttit inne nästan hela dagen igår tog jag mig i kragen och gick på en liten kvällspromenad. Naturligtvis tog jag med min kamera och mitt macro-objektiv. Jag ålade och krälade bland buskar och snår och tog bland annat bilden Ni ser här nedan. Någon som vet vad det är för träd/buske?

När klockan var halv tolv på natten var jag ganska trött och tänkte gå och lägga mig. "Jag duschar i morgon bitti istället tänkte jag". Men så tog jag en dusch i alla fall och tur var väl det... För när jag stod där i duschen fick jag se något som kröp på utsidan av mitt knä. När jag pillade bort det såg jag att det var en fästing!!! Jag bara skrek rakt ut och gissa om jag blev pigg ;o)

Så nu vill jag påminna Er om dessa små lömska varelser. Visst lockar det med macrofotografering, men glöm inte att kolla igenom Era kroppar när Ni kommer hem från Er fotorunda! TBE vaccination kanske?

Kram Milla


Ps. Här kan Du se hur Du skall ta bort en färsting: 

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Filmer/Fasting/ Ds.Foto: Camilla Thieme


Postat 2010-05-18 15:32 | Läst 7490 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa