MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

S A R A...

Här kommer fyra bilder från söndagens fotografering på Häringe Slott.

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme
Modell: Sara Hemlén
Fotoassistent: Annika Hemlén


"Bakom kulisserna"

Foto: Annika Hemlén

Postat 2014-07-22 09:12 | Läst 2434 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

MAN TAGER VAD MAN HAVER...


Nu har det gått en tid sedan Pepsi opererade en klo på ena framtassen (och "rymde från operationsbordet"). Klon ser mycket bättre ut och trots att vi slutat med både penicillin och smärtstillande verkar hon inte ha nämnvärt ont, i alla fall inte för tillfället.

Men om hon skulle bli sämre igen, (vilket hon tyvärr säkert stundtals kommer bli) dvs. så dålig att hon inte ens kan gå själv, kom jag på en jättebra idé. Jag hittade ett begagnat babysele på bjussa.se och tänkte att jag kan använda det i framtiden. Pepsi verkade dessutom inte ha något emot selet. :o)

Kram Milla & Pepsi

Mobilfoto: Marko Thieme

Postat 2014-07-16 23:38 | Läst 3549 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

För första gången på väldigt länge känner jag mig faktiskt lite stolt över mig själv.


Jag har bestämt mig! Jag skall göra ett sista (?) helhjärtat försök att gå ned i vikt och jag började faktiskt redan i fredags.

För ett par veckor sedan hittade jag, av en slump, 4everHealths hemsida på facebook (http://www.weight-loss-camp.net/). Där sökte "hälsocoacher" personer som är 100% motiverade att med deras hjälp (kostnadsfritt) gå ned i vikt. Eftersom det är precis vad jag under en lång tid har velat göra, (men gång på gång misslyckats med), var jag mer än villig att fylla i en ansökan. 

Redan nästa dag ringde en av hälsocoacherna (Erik Nicklagård) till mig för att ställa några kompletterande frågor, för att eventuellt skicka mig vidare till fas 2 i antagningen. Jag passade tydligen bra in i mallen för senare under dagen fick jag ett mail med inloggningsuppgifter till ett informationsmöte om programmet som skulle hållas på internet senare i veckan. Efter mötet skulle man höra av sig till hälsocoachen och tala om ifall man fortfarande var lika motiverad att gå programmet och det var jag.

Här är min "hälsocoach" Erik Nicklagård

 

Foto: Malin Karlstrand

På informationsmötet fick vi veta att vi är tvungna att köpa kosttilskott för nästan 4000 kr för att kunna genomföra programmet. Det får mig att fundera på om det hela kanske bara var ett sätt att tjäna pengar och locka till sig kunder, men det bryr jag mig ärligt talat inte om. Detta är är precis vad jag behöver, så det är en så kallad "win win situation" för alla.

Programmet varar i 90 dagar, men sedan är det tänkt att man skall praktisera det man lärt sig under resten av sitt liv. Veckorna delas upp i vita, gröna och röda dagar. (Jag tänker inte gå in i detalj hur allt är upplagt, men jag kommer säkert berätta mer efter hand, under programmets gång). Själva meningen med programmet är att man skall nollställa cellerna, rensa kroppen och öka ämnesomsättningen och på så sätt gå ned i vikt.

Första veckan får man endast äta proteiner, (så kallade vita dagar) kyckling, kalkon, fisk, skaldjur och ägg (max 2 ägg/dag). Varje morgon dricker man ett speciellt örtte (bestående av bland annat pepparmint, hibiskus, björklöv, nypon- och citrusskal) som skall intas kallt. Man skall även dricka minst 2 liter vatten/dag, äta kapslar med aminosyror som är bra för musklerna, pulver som ökar energiomsättningen och pulver för återhämtning. Salt och socker skall helt uteslutas och det är inte tillåtet att dricka alkohol, kolsyrat vatten och sockerfria läskedrycker mm. (hej då Pepsi Max)... Produkterna köper man från PM Sweden och de är av märket FitLine. Första veckan är det heller inte tillåtet att motionera.

Så här ser en vit dag ut:

OBS! CellReset är ett väl prövat hälsoprogram som kommer från och har utvecklats i Norge, det är baserat på riktig mat och ett målfokuserat äringstillskott. Programmet består av lite fett, lite kolhydrater och mycket protein.

I mitt fall såg min första dag ut så här:

Frukost:

Lunch 1:

Lunch 2:

Middag:

Plus två liter vatten!

Vecka två lägger man till grönsaker (så kallade gröna dagar) fem  av dagarna och efter ytterligare några veckor får man även ha röda dagar. (Berättar mer om dessa när det blir aktuellt).

Idag är jag inne på min femte dag och jag har hittills gått ned 2,7 kg. Helst av allt skulle jag vilja gå ned 20 kg (samma vikt som jag gick upp när jag började med min medicin) men vi får se. Jag är glad och tacksam för varje kilo jag går ned. För första gången på väldigt länge känner jag mig faktiskt lite stolt över mig själv.

Kram Milla

Postat 2014-07-15 16:28 | Läst 20950 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

MORE PUPPIES...


Här kommer ytterligare sex stycken bilder på de underbart söta valparna Bella & Jazmine som jag fotograferade häromdagen.

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme  Modeller: Bella & Jazmine

Postat 2014-07-12 09:48 | Läst 2655 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

P U P P I E S...

Efter allt elände som vi haft med Pepsi den senaste veckan var det riktigt upplyftande att få fotografera dessa små söta valpar och dess vackra mamma.

Vilken bild gillar Du bäst? Berätta gärna!

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme  Modeller: Cristal, Jazmine & Bella

Postat 2014-07-10 23:20 | Läst 2859 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa