MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Min dag...

 

Igår var det "min dag", då fyllde jag 43 år . Jag spenderade den tillsammans med min man på ett av mina favoritställen, nämligen Kolmården!

Finns det något bättre tillfälle att besöka en djurpark än en varm vårdag när djurparken är så gott som tom, djuren är aktiva och det inte finns några köer någon stans? Svar nej.

 

Lämnade systemkameran hemma och tog endast med kompaktkameran.

Elefantuppvisning.

Surikaterna hade precis fått ungar, så söta! De var inte större än en grankotte.

Precis när detta Lodjur satte sig intill en glasruta tog batteriet slut i min kamera! Så det fick bli mobiles kamera som fick föreviga detta ögonblick.

Vi tittade på den nya, spektakulära delfinshowen som har världspremiär i år.

Har alltid varit fascinerad av denna magnifika vy över Bråviken.

Klarade mig precis ifrån att bli uppäten av en björn som hade rymt...

Åt säkert "mat" bestående av minst 5-6000 kalorier igår. Dagen avslutades med en Blu-rayfilm, varma smörpopcorn, godis och läsk.

Foto: Camilla Thieme (samt Marko Thieme, bild 2)

 

Tack Marko för en UNDERBAR dag!

Kram Milla

 

Ps. På vägen hem åkte vi förbi FotoKungen där jag köpte en riktigt fin födelsedagspresent till mig själv! Mer om detta i ett senare inlägg. Ds.

Postat 2013-05-29 12:47 | Läst 4203 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Jag gjorde allt som stod i min makt, ändå gick det åt helvete!

 

Snart ger jag upp...

Så var lördagens bröllopsfotografering avklarad och jag måste säga att jag kände mig väldigt nöjd när jag och Elisabeth packade in våra kameror i bilen och åkte hemåt.

Elisabeth och jag var på plats tre timmar innan bröllopet skulle äga rum och gjorde testfotograferingar både inne i kyrkan och utanför. Solen sken på en klarblå himmel och vi hade alla förutsättningar för att lyckas med dagens uppdrag. Kamerainställningar var färdiga (jag fotade på AV) och vi hade pratat igenom var vi båda skulle stå och vem som skulle fotografera vad. Jag zoomade in bilderna jag tagit och granskade dem noga i kamerans display. De såg väldigt skarpa och fina ut!

Jag levde mig verkligen in i rollen som blivande brud när Elisabeth övade kamerainställningar inne i kyrkan. Här pussar jag min blivande man när han trär ringen på mitt ringfinger.

 Foto: Elisabeth Landberger

Här fotograferar jag de vackra fönstren i kyrkan. Tycker det kan vara fint med lite detaljer också från kyrkan i bröllopsalbumet.Foto: Elisabeth Landberger 

Elisabeth och jag åt lunch i solen och gröngräset utanför kyrkan innan vigseln.Foto: Camilla Thieme OBS! Mobiltelefon (HTC Incredible S)

Bilderna jag tog på brudparet före, under och efter vigseln såg väldigt skarpa ut när jag tittade på dem i kameradisplayen. Men när jag kom hem blev jag lika besviken som alltid. Alla bilderna (utom en, som inte var på brudparet) var suddiga och de som var tagna i kyrkan var dessutom väldigt brusiga på grund av alldeles för högt ISO.

 Här är det Elisabeth som "övar en kyss" vid kyrkans ingång.

Foto: Camilla Thieme

Som tur var hade jag Elisabeth med mig och hon lyckades betydligt bättre än mig. Tack gode Gud för det!

Från och med nu skall jag bara fota i manuellt läge! Jag vill verkligen lära mig detta. Hur skall jag annars kunna arbeta som fotograf?

Kram Milla

Postat 2013-05-27 23:04 | Läst 4474 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Hur gör man?

 

Om man har gjort en logotype i Photoshop och sparat den som PDF, hur gör man då för att klistra in den på sina bilder så att alla lager kommer med samtidigt och bakgrunden fortfarande blir genomskinlig? Berätta gärna!

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Postat 2013-05-26 14:13 | Läst 2920 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

VILKEN NATT!!!

 

Å, då menar jag inte i positiv bemärkelse, utan tvärtom!

I natt vaknade jag av att Pepsi hoppade upp och ner i sängen flera gånger och sprang ut i vardagsrummet, hallen och köket. Jag undrade förstås vad som försiggick och gick upp för att se efter. Då stod Pepsi och kräktes för fullt och det låg spyor "överallt" i lägenheten. Så det var bara att sätta igång att torka golven, tvätta mattor och överkast. Sedan när jag var färdig var det dags igen. Och så höll det på i en dryg timme. Jag tror min stackars hund spydde mellan 25-30 gånger!

 

Foto: Camilla Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

 Trots att jag lidit av emetofobi (kräkfobi) i hela mitt liv skötte jag situationen exemplariskt. (Hade säkert varit annorlunda om det varit en människa som varit magsjuk)! Jag satt på golvet bredvid henne där hon låg inlindad i en filt i sin säng, pratade lugnt med henne och klappade henne sakta över ryggen. När hon dåsade till smög jag försiktigt upp i min säng för att försöka sova, men då blev hon orolig och kom efter. Så det var bara att sätta sig på golvet igen.

Efter sista gången som Pepsi kräktes drack hon en massa vatten och det fick hon (tack och lov) behålla resten av natten. På morgonen åt hon mat som vanligt och hon har varit ute och både kissat och bajsat. Nu ligger hon och sover och jag är så glad och tacksam att hon mår bra igen.

Kram Milla

 Det tar på krafterna att kräkas...

Du skulle bara veta vad jag var med om i natt... (Pepsi pratar med Max).Foto: Camilla Thieme 

Postat 2013-05-24 14:24 | Läst 3923 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag har kallat in förstärkning...

 

Eftersom jag är nybörjare när det kommer till att fotografera bröllop, känner jag att jag gärna vill ha med mig någon som kan "backa upp" mig den 25/5 när jag skall fotografera ett brudpar i Sollentuna kyrka. Så jag frågade en medlem här på Fotosidan (Elisabeth Landberger) om hon kunde tänka sig att dela detta ärofyllda uppdrag med mig. Till min stora glädje tackade hon ja.

Elisabeth och jag har aldrig träffats tidigare, utan bara skrivit några rader i varandras bloggar och den senaste tiden skickat några enstaka mail till varandra.

Men ikväll har vi planerat att ses, så vi kan bekanta oss samt diskutera lördagens fotografering. Jag ser verkligen fram emot detta!

Tack Elisabeth för att Du vill följa med!

Kram Milla

Här har Ni henne, Elisabeth min "kompanjon". Foto: Anna Hjälmsson

 

Postat 2013-05-23 10:37 | Läst 3295 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 Nästa