MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Nu följer fortsättningen...

Jag berättade ju att jag klippte av mig håret i onsdags (ca 30 cm) och gjorde bruna slingor. Nu tänkte jag visa ett par bilder på min nya frisyr och "mitt nya jag".

Själv föredrar jag att vara blondin! Men det var roligt att testa något nytt (efter att ha sett lika dan ut i över tio år)! Vad föredrar Du, brunett eller blondin? Berätta gärna!

Kram Milla

    

Foto: Camilla Thieme

OBS! Mobiltelefon (HTC Incredible S)

Postat 2011-09-16 08:04 | Läst 6173 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Att inte ha kontroll över bilderna man själv är med på...

I slutet av maj blev min granne Helena och jag intervjuade av "Hemma i HSB", då jag hade nominerat Helena till "Årets HSB granne 2011" och hon vunnit titeln. Vi blev intervjuade här i Stora Arken och eftersom solen tittade fram mellan molnen, bestämde vi oss för att sitta ute på Helenas altan och fika (trots att det ibland blåste ganska så rejält).

Under tiden intervjun pågick tog HSB:s fotograf en massa bilder på Helena och mig, både inne och ute, när det blåste samt var vindstilla. Mitt långa hår fladdrade i vinden och framför ansiktet, ibland stod till och med luggen rakt upp. Tack och lov blåste det inte hela tiden, så det blev ganska många foton även med "frisyren på plats", så att säga.

 Så här ser nya numret av "Hemma i HSB" ut. Läs längst ned på sidan.

På det här fotot ser jag inte ens ut som mig... Självklart är det allra viktigast att Helena blev fin på bilden och det blev hon ju!


Här kan Ni se hur det blåste så att våra luggar stod rätt upp! Andra människor kanske inte tycker att det är så fruktansvärt, men själv vill jag bara försvinna från denna jord när jag ser detta förskräckliga foto! Jag var till och med tvungen att fixa det lite i PS innan jag kunde visa det för Er...

Detta får mig, (framförallt då jag själv fotograferar) att bli väldigt besviken. Varför valde fotografen dessa bilder till tidningen, när vi dessutom hade bönat och bett honom att inte publicera några bilder där vårat hår flög åt alla håll. Kan det vara så illa att någon av oss blundadealla andra foton? Det tror inte jag...

Här är två bilder som Helenas man Leo tog på oss precis innan intervjun. Dessa foton tycker i alla fall jag blev bättre (med tanke på frisyrerna ;o) 

     

Foto: Leo Pietik, bildredigering: Camilla Thieme

Samtidigt förstår jag själva tanken med bilderna som fotografen valt. Dessa fotografier är mer "spontana", det händer något i bilderna (inte bara "två tanter som poserar" ;o) och man kan "känna" en glädje. Men det bara måste ha funnits några andra bilder att välja på, som förmedlade samma känsla och glädje...

Känner Du igen Dig? Får Du också lite lätt "panik" ibland när Du inte har "kontroll över bilderna"? Speciellt om det är porträtt som skall publiceras på en hemsida eller i en tidning. Tycker Du att man som "modell" har något att "säga till om"? Berätta gärna!

Kram Milla

Postat 2011-09-07 09:42 | Läst 8635 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kom verkligen de orden ur MIN mun?...

Idag när min man Marko och jag satt i bilen på väg till hans föräldrar, sade jag plötsligt något som jag aldrig trodde skulle komma ur min mun!

Mitt på motorvägen säger jag (som för bara några månader sedan brukade ligga dubbelvikt i passagerarsätet med en fruktansvärd ångest och illamående) "Snart kanske jag skall börja köra den här vägen"...

Nu menar inte jag att jag skulle klara av att köra bil "var som helst", men jag kände att jag åtminstone ville testa att (tillsammans med min man) köra till mina svärföräldrar (något jag inte vågat göra på flera år)! Snacka om framsteg!!! :o)

Kram Milla

Ps. Jag har nu tagit full dos av medicinen i exakt fyra veckor. Ds.

En bild från Gran Canaria 2004 (den bilen skulle jag också vilja köra igen ;o)

Postat 2011-06-18 22:39 | Läst 3733 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

PT...

 

Det var inte alltför länge sedan jag hörde ordet "PT" för första gången och undrade vad det betydde. Senare förstod jag att det var en förkortning av Personlig Tränare. Nu har jag skaffat mig en egen "PT". Eller i alla fall en person som skall agera som min PT, nämligen min gode vän Anders :o)

Sedan jag slutade gå till gymmet i början av februari tycker jag att jag lagt på mig lite "hull" och vill gärna få bort det igen. Så nu skall jag börja promenara/jogga lite samt göra en del övningar både inne och ute.

Anders har kört tre stycken pass med mig och gissa om jag fick träningsvärk efter första passet ;o) Fast det var bara härligt, då vet jag att träningen gjorde nytta! Hoppas vi fortsätter, så att det inte rinner ut i sanden.

Jag gillar att träna ganska sent på kvällen (vid kl. 21-22) då är det inte så mycket folk ute och lugnt och skön. Däremot får man packa på sig en himla massa kläder (vintertid) så man ser ut som en Michelingubbe ;o)

Se och hör hur Anders kör med mig... ;o)

OBS! Glöm inte ljudet.  

Video: Anders Ericsson (Konica Minolta Dimage 600)

 

Har Du en PT? Berätta gärna!

Kram Milla

 

 


Postat 2011-04-01 21:50 | Läst 4097 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vilka regler gäller?

 

Jag tänkte på en grej när jag fotograferade igår...

Om man fotograferar en sak som man har köpt (till exempel nallen "Picasso" som jag brukar ha på mina "Vykort"). Kan man då sälja dessa vykort/foton? Eller måste man ha tillverkarens eller försäljarens tillåtelse och skall de ha provision på eventuell vinst?

Då borde ju samma sak gälla om man fotograferar människor eller byggnader? Ja, vad som helst... Hur ligger det till egentligen? Berätta gärna!

Kram Milla

 

Jag menar, hur mycket skulle det inte kosta att ge provision till alla på detta foto?

Eller om man fotograferar en fullsatt arena någonstans... ;o)

Foto: Camilla Thieme

 

Postat 2011-02-28 09:36 | Läst 6355 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa