MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Photoshoputmaningen avklarad :o)

 

För en vecka sedan gav jag alla medlemmar här på Fotosidan en photoshop-utmaning. Jag bad de som ville redigera en bild som Christofer Lind tagit på mig och som jag inte lyckats få till i Photoshop.

Nu är utmaningen avklarad och jag vill TACKA alla som lämnat så fina förslag!

Här kan Ni se hur bilden blev:

 

Originalbilden

 

Bo Davidsson #1

 

 

Bo Davidsson #2

 

Sirpa Ukura

 

Mats Gelotte

 

Markus Eldh

 

Marie Gillander

 

Eivind M. JacobsenCamilla Thieme


Hittar Ni någon favorit? :o)

Kram Milla


 

Postat 2010-05-31 08:06 | Läst 5855 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tre år utan fisk!


Vet Ni vad som slog mig nyss? Jag har inte ätit fisk på över tre år!!! Det är inte bra!!! Måste jag ju ändra på... Så snälla, har Ni några goda fiskrecept som Ni vill dela med Er av? Berätta gärna :o)

Kram Milla

Ps. Jag äter i alla fall en kapsel Omega-3 varje morgon, samt sill/matjesill och makrillfilé i tomatsås någon gång om året, alltid något ;o) Ds.

 

Postat 2010-05-30 20:18 | Läst 6787 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Min 40 års dag!


 

Igår var det min 40 års dag! Jag hade gärna firat den i Västindien, men eftersom jag har de problem som jag har fick vi göra det bästa av situationen.

Jag önskade mig en tur på gokartbanan (och en tur på hästrygg, men det får bli en annan gång ;o) Så vi gav oss iväg till Speedgokart, Stockholms längsta gokartbana som ligger i Södertälje. Där körde jag, min man Marko och vår vän Anders Ericsson två lopp (allt som allt ca 20 varv). Det var superroligt och trots att jag kom sist så är jag jättestolt över att min man (som alltid brukar varva mig) inte kom om, trots att han försökte ett flertal gånger. Nästa gång är det jag som vinner ;o)

 

Här har vi precis bytt om innan vi skall köra gokart. Kolla in Anders, han ser ut som en rånare i sin snygga luva ;o) Hahaha...

Film: Marko Thieme


 

Här är jag och min man precis innan vi skall köra, vi var nog lite nervösa... ;o)

Foto: Anders Eriksson

Bildredigering: Camilla Thieme

 

 

Här ser Ni en stolt förlorare ;o)

Foto: Marko Thieme

Bildredigering: Camilla Thieme


 

 

Efter gokarten åt vi Kinamat och senare på kvällen fikade vi med två av mina vänner här på Fotosidan, Anders Ericsson och Christofer Lind.


Här är tårtan som min vän Anders Ericsson gjorde till mig. Visst är den fin :o)

Foto: Marko Thieme

Bildredigering: Camilla Thieme


 

Här skär jag upp en bit av min fina tårta :o)

Med på filmen ser Ni även Anders Ericsson och Christofer Lind.

Film: Marko Thieme

 

 

Ännu en bild på min vackra tårta! :o) Synd att äta upp den...

Foto: Camilla ThiemeSå här ser jag ut som "tant" (med lite photoshop ;o) Hahahah...

Foto: Marko Thieme

Bildredigering: Camilla Thieme

 

Tack alla Ni som kom ihåg min födelsedag

och gjorde den till en minnesvärd dag!

Kram Milla

  


Postat 2010-05-29 20:11 | Läst 9116 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Helt otroligt...


Här kommer ett litet tillägg till mitt förra blogginlägg "Rökstopp ja tack!"

Man bara häpnar! Tänk om detta hade varit i Sverige...

Kram Milla


Klicka på bilden nedan:

 

 

Postat 2010-05-29 16:42 | Läst 4578 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Rökstopp ja tack!


Just nu är frågan om man skall få röka på vissa ställen eller ej ett hett samtals-ämne. Vissa är för och andra emot ett rökstopp. Själv tycker jag att man inte ens borde diskutera saken. För mig är svaret givet, självklart skall vi ha rökstopp, gärna överallt!

Under hela min uppväxt utsattes jag av passiv rökning och trots att jag hade astma och ofta fick åka till sjukhus för att andas i speciella apparater, så fortsatte mina föräldrar att röka. Jag fick ofta höra att jag var dum, löjlig och egoistisk när jag klagade på att det luktade illa och att jag inte kunde andas. Mina föräldrars ursäkt är och har alltid varit att "det var bara så på den tiden, alla rökte". Men jag har ändå svårt att förlåta...

Inte långt efter att jag hade flyttat hemifrån slutade dock mina föräldrar att röka! Så typiskt... Självklart är jag glad och tacksam för det, bättre sent än aldrig, men jag önskar bara att jag hade sluppit växa upp som passiv rökare mot min egen vilja.

Själv har jag aldrig rökt ett endaste bloss i hela mitt liv och jag kan lova Er att jag aldrig kommer att göra det! Både för min egen skull, men även för andras.

Jag anser att ingen människa skall behöva bli utsatt för passiv rökning, inte enbart för att det är ohälsosamt och skadligt utan även för att det är otrevligt och luktar fruktansvärt illa. Jag har i ett tidigare inlägg (läs "Orkar snart inte kämpa längre...") skrivit att jag kommer bli tvungen att flytta den dagen det flyttar in någon som röker på sin balkong nedanför min lägenhet. Det tycker jag rent ut sagt är för jävligt!!! Skall det verkligen behöva vara så???

Vad tycker Du? Berätta gärna!


 

Till Dig som röker:

- Tänk på oss som är allergiker, visa hänsyn!

- Tänk på att Du utsätter människor som själva valt att inte röka för passiv rökning mot deras vilja.

- Tänk på att inte röka på ställen där vi som inte tål rök (på ett eller annat sätt) inte kan flytta på oss. Som tex. i vårt eget hem, i en kö eller på en uteservering.

- Tänk på att även om Du inte känner att röklukt faktiskt luktar illa, så gör vi som fortfarande har luktsinnet i behåll det.

- Tänkt på alla barn som utsätts för passiv rökning och inte kan eller vågar säga ifrån, att de faktiskt tvingas leva med det år efter år helt ofrivilligt.

- Tänk på att inte röka när Du är gravid, det kan skada fostret! Barnet kan tex. astma när det växer upp. Du ansvara för en annan människas liv!


Till sist vill jag TACKA alla rökare som faktiskt visar hänsyn!

Kram Milla


 

Postat 2010-05-27 19:58 | Läst 8708 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa