MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

En doft säger mer än tusen ord...


En morgon när jag skulle smörja in mig med solkräm brast det för mig. När jag kände doften av krämen blev jag påmind om när Marko och jag var utomlands. Det var flera år sedan jag kunde resa och jag blev bara så ledsen. Jag mindes hur vi brukade stå i badrummet på något hotellrum och hjälpa varandra att smörja varandras ryggar. Tänk att en doft kan frambringa så många känslor och minnen... 

Har Du någon doft som får Dig att minnas något speciellt? Berätta gärna!  

Kram Milla

Ps. Doften av syrén får mig att minnas alla skolavslutningar ;o) Ds.


Här en bild från våran senaste semester till Madeira :o)


Foto: Camilla Thieme

 


Postat 2010-07-31 21:43 | Läst 6621 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Före & Efter. Bättre eller sämre?

 

Eftersom en del tycker att min senaste bild "TIGER" är lite snäv, tänkte jag visa Er en "Före & Efter" bild och förklara varför den ser ut som den gör

Själv gillar jag att den är snäv. Hade heller inte så mycket val, eftersom tigern stod precis nedanför en tjock mur (det är den som syns nederst i bild). Jag fick alltså luta mig över muren och sedan ta kortet på "måfå" ;o)

När jag sedan vred bilden rätt i Photoshop, blev det ett stort tomrum i högra kanten. Jag fick därför "tillverka vatten" med hjälp av kloningsverktyget (det var så idén till den mörka vinjetteringen blev till).

Vad tycker Du, blev bilden bättre eller sämreBerätta gärna!

Kram Milla

 

Du får väldigt gärna kommentera bilden här :o) Tack!

       Före Efter

 


Postat 2010-07-30 18:23 | Läst 5531 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Äventyret fortsätter...

 

Efter en god natts sömn och Robert Karlssons autograf i mina båda händer (resultatet av att ha kramat min signerade boll under hela natten ;o) begav vi oss äntligen till Kålmårdens Djurpark. Jag älskar djur och att gå på djurparker (även om jag helst hade sett djuren i det fria) och nästan varje år besöker vi åtminstone en eller ett par Djurparker.

Denna gång hade jag bestämt mig för att lämna kameran hemma och verkligen njuta av min vistelse, istället för att jaga "den perfekta bilden". Men när solen sken från en näst intill klarblå himmel, då kunde jag inte låta bli att ta med den!

När vi ätit en bastant hotellfrukost bestående av bland annat pannkakor, bulle och kaka (!) åkte vi så till mitt efterlängtade Kålmården :o)

Marko tog med sig sin Canon EOS 7Dsitt Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM objektiv och ett enbentsstativ. Själv tog jag med mig min nya Canon 55oD och mitt älskade Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM :o)  

Tyvärr var det jättemycket folk så det var inte så lätt att ta sig fram och man fick stå i kö i ca 30 minuter för att köpa en korv med bröd. Trots detta hade vi en väldigt trevlig dag och jag tog en hel del foton (dock inte lika många som jag brukar, eftersom jag skulle hinna njuta lite också ;o)

Det är ganska lustigt, när man har en systemkamera och ett lite större objektiv (gärna på ett stativ) då tror folk att man är "yrkesfotograf". De ger plats åt en så att man kan fotografera och de talar snällt om för sina barn att de skall flytta på sig för nu kommer det "en fotograf" :o) Hahaha... De skulle bara veta vilken amatör man är! Flera gånger frågade barnen om det var en filmkamera vi hade.

Nedan kan Ni se några av bilderna vi tog på Kolmården!

Kram Milla


Skriv gärna en kommentar till bilden, genom att klicka på den, tack :o)

Foto: Camilla Thieme


Skriv gärna en kommentar till bilden, genom att klicka på den, tack :o)

Foto: Camilla Thieme


Det var jättemycket folk men så är det alltid i semestertider, hade glömt det ;o)

Foto: Camilla Thieme


Här en jordekorre som njuter i solen med ett grästrå i munnen.

Foto: Camilla Thieme


Alla uppskattade dock inte att vara instängda... :o(

Foto: Camilla Thieme


Här leker mamma björn med en av sina ungar. Kolla blicken!!!

Foto: Marko Thieme


Här en surikat som "chillar" i solen. Härlig stil, eller hur ;o)

Foto: Camilla Thieme


Här en gorilla... Nej jag menar Marko som fotograferar ;o)

Foto: Camilla Thieme


En tiger som tittar på alla människor ovanför.

Foto: Camilla Thieme


Till sist en bild på lilla Echo. Tyvärr i motljus och ganska långt ifrån :o(

Foto: Camilla Thieme  

Bildredigering alla bilder: Camilla Thieme  


Postat 2010-07-30 13:05 | Läst 8138 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Mitt hjärta brast...

 

Imorse när jag såg detta videoklipp på aftonbladet.se

Klicka på bilden för att se filmen...

 

Hur kan en  människa vara så grym? Jag tänkte på min lilla mamma och om någon skulle behandla henne så illa. Jag grät så jag skakade. Ingen människa borde bli behandlad på det viset, när de dessutom är sjuka och inte kan försvara sig! Jag mår faktiskt fysiskt illa av detta. Hur känner Du? Berätta gärna

Kram Milla


OBS! Fortsättningen på "Mitt Äventyr" kommer inom kort. Var bara tvungen att skriva om detta för det berörde mig så... 

 

Postat 2010-07-29 12:39 | Läst 4600 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Äventyr...

 

Efter en sömnlös natt av ångest och oro följde jag med min man Marko till Katrineholm i måndags. (De som läst mina tidigare blogginlägg vet ju att jag har svårt för att åka bil). Det var golftävlingen "Robert Karlsson Challenge" som Robert Karlsson själv hade anordnat på sin hemmabana Katrineholms GK som Marko gärna ville se. Robert spelade i samma boll som tourspelaren Alex Norén och två jätteduktiga junioramatörer (Adam Öst och Malin Lundqvist).

Det var väldigt roligt att se dessa duktiga spelare på så nära håll. Jag har varit på flera stora golftävlingar tidigare, som bland annat Scandinavian Masters och SAS Invitational och sett världsspelare som bland annat Tiger Woods, Jesper Parnevik, Colin Montgomerie, Sergio Garcia och Greg Norman. Men det roliga med dessa små tävlingar är att man kommer så nära spelarna. Man står bredvid varandra och går tillsammans i fem timmar på banan. Spelarna är mer avslappnade och skojar och skrattar nästan hela tiden. Trots detta fick vi se riktigt bra golf!

 

En bild på Robert Karlsson och hans caddie Gareth Lord på första tee.


Foto: Camilla Thieme (Canon Poweshot SX100 IS)


Här ett videoklipp där Robert Karlsson slår ut på hål 13 (ursäkta kvalitén).


 

Efter tävlingen gick jag fram till Robert Karlsson och frågade om han hade sin golfboll kvar och om jag kunde få den. Snäll som han är signerade han den och gav till mig :o)

 

Här visar jag stolt upp mina två autografer som jag fått av Robert Karlsson :o) 


Foto: Marko Thieme (OBS! Markos mobilkamera).


Eftersom vädret inte var det bästa, lämnade vi systemkamerorna i bilen och tog endast med oss vår Canon kompaktkamera. Tyvärr var batteriet nästan helt urladdat, men vi hann ändå få ett par bilder/filmer.

 

Foto: Camilla Thieme (Canon Poweshot SX100 IS)


När tävlingen var slut åkte vi vidare till Norrköping för att sova en natt på hotell. Jag hade nämligen dealat till mig en en dag på Kolmårdens Djurpark när vi ändå var "i närheten" (Läs mer om detta i nästa blogginlägg)

På kvällen somnade jag helt slut av dagens äventyr med min signerade boll i ena handen, vilket visade sig inte var speciellt smart (fortsättning följer ;o)

Kram Milla

 


Postat 2010-07-28 17:02 | Läst 4693 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa