"Hjärtats tankar & funderingar"

Bästa bildskärm för bildredigering?

Jag funderar på att köpa en ny bildskärm till datorn. Den jag har nu är inte alls bra för bildbehandling. Ofta när jag känner mig nöjd/färdig med en bild upptäcker jag en massa fel och brister på bilden på mobilen eller i surfplattan. Oftast är det  fläckar på den vita bakgrunden som jag missat att ta bort bara för att de inte syns på dataskärmen.

Någon som vet vad man skall tänka på om man skall köpa en bra dataskärm för bildbehandling? Berätta gärna!

Kram Milla

Det vore ju väldigt pinsamt om man skulle leverera en bild till en kund som man själv tycker ser bra ut (bara för att man inte ser felen) men som man i själva verket har missat en hel del redigering i. Har själv beställt stora utskrifter och Canvastavlor på min hund Pepsi där jag inte sett felen förrän jag fått hem utskrifterna/tavlorna.

På den vänstra bilden här nedan ser jag inte det som syns på den högra bilden på min bildskärm i datorn. Däremot ser jag det på min mobiltelefon. (Obs! Jag har överdrivit effekten här, för att Ni skall se vad jag menar). Kan Du se det jag missat att ta bort på den vänstra bilden på Din skärm?

OBS! Bilderna borttagna av mig.

Foto: Camilla Thieme 

Inlagt 2013-11-27 10:25 | Läst 5561 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har sett det på någon av dina tidigare bilder. Ett enkelt sätt är att i camera raw sätta på högdager varning ,då ser du det vita som rött och kan enkelt fixa helt vita bakgrunder om det nu är det du är ute efter. Utan att köpa någon ny skärm!
Belys bakgrunden ordentligt vid fotograferingen också.
Maria
Svar från Trullan 2013-12-02 13:47
Hur sätter man på högdagervarning? Låter som en jättebra idé :o)
Jag skall köpa en blixt till, så jag kan använda de två jag redan har till bakgrunden. Har Du något bra tips på blixt/softbox?
Med vänlig hälsning Milla
Aifo har en Nec demoex till bra pris, länk nedan. Nya också förstås.

http://shop.aifo.se/sv/Start/Ovrigt/Begagnat_och_Demo/Begagnat/NEC_MultiSync_P221W_-_Demo?id=BEG-60002509
Må gott
Svar från Trullan 2013-12-02 13:47
Tack för tipset och länken :o)
Skall kika.
Må gott!
Med vänlig hälsning Milla

Ps. Demoblixten finns inte kvar... :o( Ds.
jag ser randen på kavaj/ärm kanten på den vänstra bilden men så sitter jag på en kalibrerad skärm förstås.. När du redigerar vit bakgrund kan du få PS at t visa högdagrarna då kan du se att du inte missat nått ifall du vill ha en helt vit bakgrund. Du kan även öka kontrasten för att kolla var fläckarna eventuellt ligger.
Svar från Trullan 2013-11-27 23:15
Hur ställer jag in så att Photoshop visar högdagarna?
/Milla

Ps. Vad har Du för dataskärm? (Har glömt). Den är ju super!!! Ds.
amd 2013-11-28 08:09
http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/dell-u3014?c=se&l=sv&s=dhs&cs=sedhs1&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=1&~ck=dellSearc Först måste du se till att histogramet visas högst upp på den högra sidan av skärmen. Om du klickar på trekanten till höger ovan för histogramet kommer allt som är utfrätt alltså helt vitt att blinka i rött
Svar från Trullan 2013-12-02 13:51
Tack för länken, man blir allt bra sugen ;o)
Med vänlig hälsning Milla