"Hjärtats tankar & funderingar"

JAG BÖRJAR BLI RÄDD...

Det känns som det inte spelar någon roll vad jag gör åt min vikt längre. Vågen pekar bara uppåt hela tiden. Sedan augusti månad har jag gått upp två kilo i månaden!!!

Jag minns att jag köpte ett par byxor för fyra månader sedan som var något för små. Jag tänkte att jag skulle ha dem när jag gått ned ett par kilo. Istället gick jag upp 7 kg!

Kommer det aldrig att vända? Eller åtminstone stanna upp. Kanske är det så att jag går upp i vikt av själva medicinen och inte enbart för att jag mår bra och kan/vill äta mer? Jag börjar faktiskt bli rädd att det kommer spåra ur totalt.

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme OBS! Mobiltelefon (Samsung Galaxy S4)

Inlagt 2013-12-12 20:35 | Läst 2542 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ens vikt är enbart en funktion av in och ut. Vi behöver ju inte jaga mat men ideal och vågar samt klockor jagar oss-. Varför jo för att vi låter dem jaga oss.
Har man fyllt 24 så bör man inte öka i vikt säger de smala. Men det det är väl lika rätt att väga några kilon till.
Jag fick hepatit utomlands och tappade 17 kilo på 4v, hade jag inte haft ett par kilon till hade jag inte överlevt till sjukhuset. Så var glad åt en liten livboj men fundera på vad och hur mycket du äter.
Vi behöver oftast vida mindre än vad vi tror och var vana kunna äta medan vi både växte och var synnerligen aktiva.
Taqppa inte sugen utan greppa situationen och tag kommandot.
Johan
Svar från Trullan 2013-12-16 21:09
Jag tror att min medicin (precis som min stigande ålder) kanske minskar min ämnesomsättning och att det är därför som jag lägger på mig mycket mer. Jag tänker på detta HELA TIDEN och tro mig när jag säger att jag har försökt "ta kontrollen". Jag skulle nog behöva professionell hjälp.
Tack för Ditt inlägg Johan!
Med vänlig hälsning Milla
Det är oerhört svårt (omöjligt) att kämpa mot tendens till viktökning enbart med att tänka på maten. Det är därför de sliter så djuriskt i Biggest Loser. Vad som passar dig eller vad du har tid till vet jag inte. Men en sak du kan börja med att prova, är att försöka få till en timmes promenad, åtminstone varje dag det inte stormar och regnar.
Går man en och en halv timme, så lär förbränningen öka drastiskt, men det är både svårare få tid till och betydligt slitsammare. En sak du skall tänka på är att systemet bara kommer igång om du gör det regelbundet, helst dagligen. Att promenera 1 timme ger i sig själv inte mycket viktminskning eller kaloriförbrukning, knappt nån alls. Det är aktiviteten i sig som på sikt får kroppen att vilja gå ner i vikt.
Svar från Trullan 2013-12-16 21:16
Jag gick ned i vikt när jag gick en timmes promenad dagligen (samt lade om kosten) för fem år sedan (när jag skulle gå ned i vikt till mitt bröllop). Jag har tänkt (och försökt) att göra samma sak flera gånger, men misslyckas varje gång, tyvärr. Tror jag behöver hjälp... Tack för Dina fina tips och råd Percy! :o)
Med vänlig hälsning Milla
Allt som man blir fet av kommer in genom munnen - det finns ingen annan väg.
Svar från Trullan 2013-12-16 21:11
Jag tror att min medicin kanske minskar min ämnesomsättning och att det är därför som jag lägger på mig mycket mer. Men visst skall man tänka på vad man äter. Jag är utbildad Kostrådgivare, men vad hjälper det när man är "matmissbrukare"... Tack för Ditt inlägg Peter!
Med vänlig hälsning Milla
Sluta med allt socker. Titta in hos kostdoktorn så kan du få några bra tips. Vikt är mer komplicerat än kalori in kalori ut. Vore det så enkelt skulle majoriteten av överviktiga klara av att gå ner till normalvikt. Det finns nog ingen som kan hålla på som i Biggest Loser om man har jobb och hus och hem att sköta. Ovanstående kommentar om att en timmes promenad knappast gör något för vikten stämmer tyvärr. Regelbunden träning är dock inte att förkasta men en kostomläggning är viktigast. :-) Ge LCHF en chans några månader, kanske kan det hjälpa dig dom det hjälp många andra. Både med viktminskning och befrielse från sjukdomar. Själv har jag inte fått någon stor effekt på vikten men däremot i stort sett befriad från fökylningar och allergi.
Svar från Trullan 2013-12-16 21:18
Sluta med allt socker... Gärna! Men hur gör man??? ;o)
Har Du några bra recept/tips på LCHF?
Tack för Ditt inlägg Urban!
Med vänlig hälsning Milla
Lena 2013-12-31 23:23
Jag håller helt med o jag har sagt det tre gånger innan minst till dig, LCHF! Jag som är sockergris ut i fingerspetsarna o som lätt lägger på mig lika snabbt som du gick ner 10kg på tre månader med LCHF (o det var ungefär den övervikt jag hade så jag är inte fet). Kör du det strikt tappar du sötsuget på bara någon vecka. Men du måste bestämma dig annars funkar INGET! Läs på innan. Och du, jag har en grupp på fb som heter Lenas LCHF - häng på där :)
Kram Lena
Efter min bypass blev vi skickade på midjemåttsminskningskursen. Alla följde råden och gick upp 2 kg/år i snitt. Sen stängde de ner kursen.
När jag sen bestämde mig, så var det att börja äta en portion, på en desserttallrik och aldrig backa. Det verkar.
Alla har inte tid att gå eller cykla 90 minuter om dagen, men man kan ju ta det som fotoutflykten. Att bära en landskaps och en makrokamera med stativ är last och alla böjningarna för inställning är gymnastik.
Ge dig inte, nya tag. Klart att du kan.